Wyświetlanie wszystkich wyników: 48

  • AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 g – AMYLON

    7.10 

    SKŁADNIKIagar* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDo kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 0,4 g w tym cukry: 0,4 g Białko: 0 g Sól: 1,25 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 10 g agaru rozpuścić w…

  • AGAR BIO 100 g – BIO PLANET

    34.80 

    SKŁADNIKIekologiczny agar 100 %. OPISEkologiczny agar pozyskiwany jest z alg morskich. Polecamy do zagęszczania sosów, dżemów, kremów, polew, budyni i galaret. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA5 g agaru rozpuścić w 0,5 litra zimnej wody. Podgrzać do wrzenia. Ostudzić i pozostawić do zestalenia w lodówce. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

  • AGAR BIO 20 g – BATOM

    12.00 

    SKŁADNIKIagar* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAgar wytwarzany jest z suszonych na słońcu wodorostów. Można go użyć do zagęszczania sosów, dżemów, do przygotowania kremów, galaret, dań kuchni azjatyckiej. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Bezsmakowy, rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza, a tężeje w 32-39 stopniach Celsjusza. 1 łyżeczka (3,5 g) wystarcza na 350 ml płynu….

  • AGAR BIO 50 g – PORTO MUINOS

    29.80 

    SKŁADNIKIagar* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAgar jest używany jako substancja żelująca, substancja zagęszczająca oraz stabilizator. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAAgar agar rozpuścić w letniej wodzie. Podgrzać do wrzenia. Zostawić do ostudzenia. Podczas studzenia roztwór wodny tworzy żel (po 20 minutach – struktura włóknista, po 2 – 3 godzinach – struktura galarety). Agar…

  • DROPSY CZEKOLADOWE BIO 125 g – BATOM

    16.00 

    SKŁADNIKI miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (z SOI*) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Masa kakaowa minimum 50 %. Dropsy z czekolady deserowej doskonałe do wypieków: ciast, muffinek, ciasteczek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 2183 kJ / 526 kcal Tłuszcz: 32 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g Węglowodany: 48 g…

  • DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 7 g – BIOVEGAN

    6.00 

    SKŁADNIKIekologiczne suszone drożdże OPIS Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1452 kJ / 346 kcal; Tłuszcz: 6,0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g Węglowodany: 26 g; w tym cukry: 0,8 g; Błonnik: 22 g Białko: 36 g; Sól: 0,38 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wymieszać…

  • EKSTRAKT WANILIOWY BIO 50 ml – ROYAL BRAND

    44.00 

    SKŁADNIKIwoda, cukier trzcinowy*, ekstrat waniliowy* (alkohol* 50 %), cukier inwertowany* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNaturalny aromat waniliowy. Idealny do napojów, deserów, wypieków. Świetnie nadaje się jako dodatek do truskawek ze śmietaną. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej

  • GUMA GUAR BIO 600 g – BIO PLANET

    33.00 

    SKŁADNIKIekologiczna guma guar 100 %. OPISEkologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych – Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek…

  • JOGURT BANANOWY Z ACAI INSTANT BIO 200 g – DIET-FOOD

    23.60 

    SKŁADNIKIodtłuszczony JOGURT MLECZNY* 47 %, napój kokosowy w proszku* (napój kokosowy w proszku* 97,5 %, maltodekstryna 2 %, emulgator: błonnik z akacji* 0,5 %), banan w proszku* 10 %, cukier kokosowy*, acai w proszku* 6 %, łuska babki jajowatej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Innowacyjna linia organicznych owocowych jogurtów w proszku, łatwych w przechowywaniu, przenoszeniu oraz…

  • JOGURT JABŁKO – MANGO INSTANT BIO 200 g – DIET-FOOD

    25.50 

    SKŁADNIKIodtłuszczony JOGURT MLECZNY* 38 %, napój kokosowy w proszku* (napój kokosowy w proszku* 97,5 %, maltodekstryna 2 %, emulgator: błonnik z akacji* 0,5 %, cukier kokosowy*, jabłko grys* 4 %, jabłko w kawałkach*, mango w proszku* 4 %, łuska łuska babki jajowatej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Innowacyjna linia organicznych owocowych jogurtów w proszku, łatwych w…

  • JOGURT Z MORWĄ INSTANT BIO 200 g – DIET-FOOD

    21.60 

    SKŁADNIKIodtłuszczony JOGURT MLECZNY* 44 %, napój kokosowy w proszku* (napój kokosowy w proszku* 97,5 %, maltodekstryna 2 %, emulgator: błonnik z akacji* 0,5 %, cukier kokosowy*, łuska łuska babki jajowatej*, morwa w kawałkach* 3,8 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Innowacyjna linia organicznych owocowych jogurtów w proszku, łatwych w przechowywaniu, przenoszeniu oraz szybkich w przygotowaniu. Produkt…

  • KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA BIO 200 g (PUSZKA) – COCOMI

    16.10 

    SKŁADNIKI ekstrakt z kokosa * (80 %), woda, cukier kokosowy*, olej kokosowy virgin*, stabilizator: guma ksantanowa (* certyfikowany składnik ekologiczny). SPOSÓB PRZYGOTOWANIASchłodzić przez całą noc lub włożyć do zamrażalnika na 3 godziny. Pożądaną ilość kremu umieścić w misce i miksować do uzyskania kremowej konsystencji. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 933 kJ/223 kcal Tłuszcz: 21…

  • KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA BIO 400 ml (PUSZKA) – AMAIZIN

    19.00 

    SKŁADNIKIkokos* (85 %), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna: 1221 kJ / 292 kcal Tłuszcz: 30 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25 g Węglowodany: 4 g w tym cukry: 2,2 g Błonnik: 0 g Białko: 1,4 g Sól: < 0,1 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWłożyć do lodówki (temperatura 5 stopni Celsjusza)…

  • KREM KOKOSOWY KARMELIZOWANY BIO 240 g (PUSZKA) – COCOMI

    17.30 

    SKŁADNIKI ekstrakt z kokosa * (60 %), syrop kokosowy* (* certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem wymieszać. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1937 kJ/463 kcal Tłuszcz: 24 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g Węglowodany: 60 g w tym cukry: 33 g Błonnik: 0 g Białko: 2,0 g Sól: 0,04 g ZALECANE…

  • KWASEK CYTRYNOWY 1 kg – BATOM

    42.71 

    SKŁADNIKI kwas cytrynowy OPIS Kwas cytrynowy to bezwonny, krystaliczny proszek często wykorzystywany w gospodarstwach domowych i przemyśle spożywczym jako regulator kwasowości (w napojach, dżemach, galaretkach) oraz przeciwutleniacz (przy produkcji majonezów, sosów). Pomocny także jako środek czyszczący, usuwający kamień i osady (czajniki, kubki). INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w…

  • KWASEK CYTRYNOWY 10 g – VITAVEGAN

    3.20 

    SKŁADNIKIkwas cytrynowy (E 330) OPISOdpowiedni do stosowania do żywności oraz w gospodarstwie domowym. Opakowanie odpowiada ok. 160 ml (ok. 14 łyżek stołowych) świeżego soku z cytryny.Zastosowanie: jako regulator kwasowości, zapobiega ciemnieniu świeżo obranych owoców i warzyw, nadaje kwaśny smak sałatkom, pastom owocowym, dressingom. Do usuwania osadu z kamienia, jako środek do zmiękczania wody, płyn do…

  • KWASEK CYTRYNOWY 500 g – BATOM

    27.40 

    SKŁADNIKI kwas cytrynowy OPIS Kwas cytrynowy to bezwonny, krystaliczny proszek często wykorzystywany w gospodarstwach domowych i przemyśle spożywczym jako regulator kwasowości (w napojach, dżemach, galaretkach) oraz przeciwutleniacz (przy produkcji majonezów, sosów). Pomocny także jako środek czyszczący, usuwający kamień i osady (czajniki, kubki). INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w…

  • ŁYŻKA SMAKU CZARNA PORZECZKA (LIOFILIZOWANA SPROSZKOWANA CZARNA PORZECZKA) BIO 40 g – HELPA

    18.50 

    SKŁADNIKIliofilizowana czarna porzeczka sproszkowana* (100 %)(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Idealna do kaszki, do jogurtu, do deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1278 kJ/309 kcalTłuszcz – 2,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 gWęglowodany – 42 gw tym cukry – 42 gBiałko – 7,8 gSól – 0,03…

  • ŁYŻKA SMAKU JAGODA (LIOFILIZOWANA SPROSZKOWANA JAGODA) BIO 40 g – HELPA

    27.80 

    SKŁADNIKIliofilizowana jagoda sproszkowana* (100 %)(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Idealna do kaszki, do jogurtu, do deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1558 kJ/369 kcalTłuszcz – 2,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 gWęglowodany – 76 gw tym cukry- 62 gBiałko – 4,6 gSól – 0,02 g ZALECANE…

  • ŁYŻKA SMAKU MALINA (LIOFILIZOWANA SPROSZKOWANA MALINA) BIO 40 g – HELPA

    31.30 

    SKŁADNIKIliofilizowana malina sproszkowana* (100 %)(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Idealna do kaszki, do jogurtu, do deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1342 kJ/322 kcalTłuszcz – 4,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 gWęglowodany – 39 gw tym cukry – 31 gBiałko – 8,5 gSól – 0,02 g…

  • PASTA KOKOSOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    17.70 

    SKŁADNIKI pasta kokosowa* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Intensywny smak i zapach pasty idealnie pasuje do potraw kuchni azjatyckiej oraz jako wyśmienity dodatek do deserów (ciast, lodów czy musli). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 2973 kJ / 710 kcal Tłuszcz: 71 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 67 g Węglowodany: 8,9 g w…

  • PASTA KOKOSOWA BIO 200 g – AMAIZIN

    12.80 

    SKŁADNIKIkokos* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPasta kokosowa AMAIZIN to delikatny koncentrat powstały z odsączonego, czystego miąższu z kokosa. Może być użyta, aby wbogacić smak Twoich ulubionych dań kuchni Azjatyckiej i innych. Idealna do deserów, ciast czy jako napój kokosowy (50 g pasty wymieszać ze 100 ml ciepłej wody). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 2866…

  • PASTA WANILIOWA BIO 100 g – ROYAL BRAND

    48.30 

    SKŁADNIKIcukier inwertowany*, ekstrakt waniliowy* 18 %, woda, wanilia mielona* 2 %, błonnik roślinny: inulina*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Pasta waniliowa idealna do wypieków, deserów, sosów i lodów. Ma kremowy, słodki oraz aksamitny smak. Kiedy otworzysz słoiczek poczujesz intensywny aromat, którego nie zapomnisz. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1037…

  • PASTA WANILIOWA BIO 50 g – ROYAL BRAND

    40.10 

    SKŁADNIKIcukier inwertowany*, ekstrakt waniliowy* 18 %, woda, wanilia mielona* 2 %, błonnik roślinny: inulina*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Pasta waniliowa idealna do wypieków, deserów, sosów i lodów. Ma kremowy, słodki oraz aksamitny smak. Kiedy otworzysz słoiczek poczujesz intensywny aromat, którego nie zapomnisz. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1037…

  • PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BEZGLUTENOWE 150 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    17.40 

    SKŁADNIKInieaktywne płatki drożdżowe 100 %. OPISPłatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku. Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu…

  • PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BEZGLUTENOWE BIO 100 g – BIO PLANET

    23.10 

    SKŁADNIKI Ekstrakt drożdżowy*, mąka ryżowa*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPIS Ekologiczne płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw. Płatki nie są przeznaczone…

  • PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BEZGLUTENOWE BIO 300 g – BIO PLANET

    63.30 

    SKŁADNIKI ekstrakt drożdżowy*, mąka ryżowa*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczne płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw. Płatki nie są przeznaczone do…

  • PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BIO 100 g – BIO PLANET

    17.80 

    SKŁADNIKIdrożdże*, mąka PSZENNA*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw. Płatki nie są przeznaczone do wypieków. WARTOŚĆ…

  • PŁATKI TEFF BEZGLUTENOWE 350 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    14.60 

    SKŁADNIKIpłatki teff 100 %. OPISTeff, nazywany również miłką abisyńską, to naturalnie bezglutenowe zboże pochodzące z Afryki. Płatki teff można jeść na surowo, gotować, prażyć lub sparzyć gorącą wodą. Podawane wraz z jogurtem lub napojem zbożowym stają się doskonałą alternatywą dla innych bezglutenowych śniadań zbożowych. Aby przygotować pełnowartościowe śniadanie wystarczy do płatków teff dodać posiekane ORZECHY,…

  • POSYPKA CUKROWA KOLOROWA PEREŁKI BEZGLUTENOWA BIO 35 g – BIOVEGAN

    13.90 

    SKŁADNIKIcukier*, mąka kukurydziana*, syrop glukozowy*, żywność barwiąca* (koncentrat z jabłka*, marchwi*, rzodkwi*, spiruliny*), olej roślinny (olej kokosowy*), regulator kwasowości: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDoskonała dekoracja deserów, ciasteczek, ciast oraz lodów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1631 kJ/384 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 96 g w tym…

  • POSYPKA DEKORACYJNA CZEKOLADOWE SERCA BEZGLUTENOWA BIO 35 g – BIOVEGAN

    13.90 

    SKŁADNIKI 70 % kuwertura czekoladowa* [tłuszcz kakaowy*, cukier trzcinowy*, syrop ryżowy*, miazga kakaowa*, ekstrakt waniliowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)], mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka kukurydziana*, cukier trzcinowy*, sól morska, substancja glazurująca: guma arabska*, dekstroza* (*składniki ekologiczne). OPIS Chrupiący herbatnik oblany kuwerturą czekoladową. Masa kakaowa min: 42%. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 2061 kJ/492 kcal Tłuszcz:…

  • POSYPKA DEKORACYJNA CZERWONE SERCA BEZGLUTENOWA BIO 35 g – BIOVEGAN

    13.90 

    SKŁADNIKI cukier trzcinowy*, 13 % herbatniki* (mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka kukurydziana*, surowy cukier trzcinowy*, sól morska), tłuszcz kakaowy*, substancja zagęszczająca: guma arabska*, koncentrat z (jabłek*, rzodkiewki*, czarnej porzeczki*), substancja glazurująca: wosk carnauba* (*składniki ekologiczne). OPISChrupiące herbatniki w polewie owocowej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1721 kJ/407 kcal Tłuszcz: 6,8 g w tym kwasy…

  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY 30 g – CELIKO

    2.40 

    SKŁADNIKIregulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana. OPISIdealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków. Opakowanie na 1 kg mąki. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO (3 x 17 g) 51 g – BIOVEGAN

    5.81 

    SKŁADNIKIskrobia z tapioki*, substancja spulchniająca: węglan sodu; regulator kwasowości: winiany potasu (22,8%), sproszkowany sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wykonane z opakowania biodegradowalnego, które rozkłada się w ciagu 6-9 miesięcy do dwutlenku węgla, wody i biomasy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Warość energetyczna: 966 kJ / 226 kcal; Tłuszcz: <0,5…

  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 12 g – AMYLON

    1.60 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 705 kJ / 166 kcal Tłuszcz: 0,00 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,00 g Weglowodany: 41,0 g w tym cukry: 0,00 g Białko: 0,00 g Sól: 15,40 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 200 g – AMYLON

    21.70 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt bezglutenowy WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 705 kJ / 166 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 41 g w tym cukry: 0 g Białko: 0,1 g Sól: 15,4 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym…

  • PROSZEK DO PIECZENIA BIO 15 g – BIO PLANET

    1.09 

    SKŁADNIKIsubstancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu), skrobia kukurydziana*, olej rzepakowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISZawartość opakowania przeznaczona jest do wypieku ciasta z 500 g mąki. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna – 726 kJ / 171 kcal Tłuszcz – 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g Węglowodany – 41 g w tym cukry…

  • PROSZEK DO PIECZENIA BIO 15 g – DARY NATURY

    2.00 

    SKŁADNIKI skrobia kukurydziana*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monopotasowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

  • PROSZEK DO PIECZENIA Z PRZYPRAWĄ DO PIERNIKA BEZGLUTENOWY BIO 18 g – AMYLON

    3.00 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu), przyprawy: anyż*, goździki*, kardamon*, kolendra*, cynamon Cassia* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt bezglutenowy. Jedno opakowanie wystarcza na 0,5 kg mąki. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1048 kJ / 247 kcal Tłuszcz: 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 55 g w tym cukry: 6,2…

  • SKÓRKA CYTRYNY MIX BEZGLUTENOWA BIO 9 g – BIOVEGAN

    6.00 

    SKŁADNIKI58 % liofilizowana skórka z cytryny*, 39 % suszona skórka z cytryny*, olejek cytrynowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z cytryny. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Doskonały dodatek do ciasta, deserów, sosów i napojów. Pakowano w atmosferze ochronnej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1113 kJ/266 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy…

  • SKÓRKA POMARAŃCZY MIX BEZGLUTENOWA BIO 9 g – BIOVEGAN

    6.00 

    SKŁADNIKI58 % liofilizowana skórka z pomarańczy*, 39 % suszona skórka z pomarańczy*, olejek pomarańczowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z pomarańczy. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Doskonały dodatek do ciasta, deserów, sosów i napojów.Pakowano w atmosferze ochronnej WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1334 kJ/317 kcal Tłuszcz: 3,7 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • ŚMIETAN-FIX W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO (3 x 6 g) 18 g – BIOVEGAN

    5.40 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, cukier puder*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISUtrzymuje właściwą konsystencję kremów do tortów i innych kremów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1649 kJ/388 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 gWęglowodany: 96 g w tym cukry: 33 g Błonnik: <0,5 gBiałko: <0,5 g Sól: 0,07 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIADo przygotowania…

  • SODA OCZYSZCZONA 100 g – BATOM

    5.40 

    SKŁADNIKIwodorowęglan sodu 99,7 %, węglan sodu OPISSoda oczyszczona jest doskonałym zamiennikiem większości chemicznych środków czystości. Można jej używać do sprzątania praktycznie wszystkich powierzchni w domu. W kuchni zastępuje proszek do pieczenia, drożdże, zmiękcza mięso ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.

  • SODA OCZYSZCZONA 20 g – VITAVEGAN

    5.60 

    SKŁADNIKI wodorowęglan sodu (soda oczyszczona) OPISIdealna do pieczenia i gotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Warość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal; Tłuszcz: 0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 0 g; w tym cukry: 0 g; Błonnik: 0 g; Białko: 0 g; Sól: 68,5 g INFORMACJA ALERGENNAmoże zawierać SEZAM, GORCZYCĘ, SOJĘ….

  • SUBSTYTUT BIAŁKA JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 40 g – BIOVEGAN

    9.50 

    SKŁADNIKIbiałko grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko bobu*, sól (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWegański zamiennik białka jaj. Idealny do pieczenia makaroników, herbatników, ciastek orzechowych, bez i innych wypieków. Można go również użyć do przygotowania deserów np. wegański mus czekoladowy, czy do przygotowania domowego majonezu wegańskiego. Opakowanie 40 g odpowiada 8…

  • SUBSTYTUT BITEJ ŚMIETANY W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 54 g – BIOVEGAN

    10.50 

    SKŁADNIKIcukier puder*, skrobia ziemniaczana*, substancja zagęszczająca: guma arabska*, cukier klonowy*, płatki ziemniaczane*, substancja zagęszczająca: guma guar*; inulina*, białko ryżowe*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISIdealny do deserów warstwowych, ciast, kawy lub ze świeżymi owocami. Szczególnie smaczny z posypką krokant, marcepanem, musem migdałowym i orzechami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1555 kJ/367 kcal Tłuszcz: <0,5 g…

  • SUBSTYTUT JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 20 g – BIOVEGAN

    7.00 

    SKŁADNIKIsubstancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, mąka kukurydziana*, białko lnu*, białko słonecznika* (*składniki ekologiczne). OPIS Opakowanie odpowiada 4 jajom. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1349 kJ/324 kcal; Tłuszcz: 8,4 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g; Węglowodany: 14 g; w tym cukry: 6,6 g; Błonnik: 37 g; Białko: 30 g; Sól: 0,04 g SPOSÓB…

  • WANILIA W ATOMIZERZE BIO 100 ml – ROYAL BRAND

    17.30 

    SKŁADNIKIwoda, ekstrakt waniliowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBIO przyprawy w płynnej formie w poręcznych atomizerach. To innowacja która pozwala na całkowicie nowe zastosowania w kuchni. Atomizerami można spryskać każdy rodzaj żywności, aby nabrało smaku przyprawy. Można dodać smaku takim potrawom jak ryż, kasza, makaron, warzywa na grillu, każde mięso albo ryba. Świetnie nadają się też do…