Wyświetlanie wszystkich wyników: 22

  • KASZKA JAGLANA BEZ DODATKU CUKRÓW BIO 500 g – BIOMINKI

    20.99 

    SKŁADNIKIekologiczna kaszka jaglana 100 %. OPISBez dodatku cukrów.Zawiera naturalnie występujące cukry.Ekologiczna kaszka jaglana otrzymywana jest z oczyszczonych i obłuszczonych ziaren prosa. Kaszkę jaglaną można podawać z gotowymi daniami warzywnymi lub owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAna 1 szklankę gotującego się MLEKA lub wody wsypać 2 łyżki kaszki jaglanej. Gotować na wolnym ogniu około 2-3 minuty, od czasu do…

  • KASZA MANNA ORKISZOWA BIO 500 g – NIRO

    15.99 

    SKŁADNIKIkasza manna z PSZENICY ORKISZ*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKasza manna dla wielu osób jest dobrze znanym smakiem z dzieciństwa. Ugotowana na MLEKU lub wodzie z dodatkiem konfitur lub świeżych owoców stanowi pyszne połączenie. Idealna na śniadanie czy też podwieczorek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Odmierzyć 250 ml MLEKA lub wody do garnka. 1/3 płynu (83,3 ml) odlać do…

  • KASZKA OWSIANO – GRYCZANA Z KAROBEM I CYNAMONEM CEJLOŃSKIM BIO 200 g – HELPA

    24.99 

    SKŁADNIKIkaszka OWSIANA* (70 %), kaszka gryczana* (20 %), sproszkowany karob* (7,5 %), cynamon cejloński mielony* (2,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Bio Kaszka z Karobem i Cynamonem Cejlońskim to wyjątkowe połączenie zbóż z naturalnie słodkim karobem i aromatycznym cynamonem cejlońskim. Karob wyglądem przypomina dobrze znane kakao i jest często stosowany jako jego zamiennik u alergików….

  • KASZKA JAGLANA BEZ DODATKU CUKRÓW BIO 200 g – BIOMINKI

    13.99 

    SKŁADNIKIekologiczna kaszka jaglana 100 %. OPISBez dodatku cukrów.Zawiera naturalnie występujące cukry.Ekologiczna kaszka jaglana otrzymywana jest z oczyszczonych i obłuszczonych ziaren prosa. Kaszkę jaglaną można podawać z gotowymi daniami warzywnymi lub owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAna 1 szklankę gotującego się MLEKA lub wody wsypać 2 łyżki kaszki jaglanej. Gotować na wolnym ogniu około 2-3 minuty, od czasu do…

  • KASZA MANNA BIO 1 kg – BIO PLANET

    18.99 

    SKŁADNIKI ekologiczna kasza manna z PSZENICY 100 %. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAzagotować 1/2 l MLEKA lub wody, wsypać 3 łyżki stołowe kaszki. Gotować 5-10 minut od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1443 kJ/340 kcalTłuszcz 0,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 gWęglowodany 70 gw tym cukry 1,7 gBłonnik 3,0 gBiałko 12…

  • KASZKA MANNA BEZ DODATKU CUKRÓW BIO 500 g – BIOMINKI

    14.99 

    SKŁADNIKIekologiczna kaszka manna z PSZENICY 100 %. OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAzagotować 1/2 l mleka lub wody, wsypać 3 łyżki stołowe kaszki. Gotować 5-10 minut od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1443 kJ/340 kcalTłuszcz 0,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 gWęglowodany 70 gw tym cukry…

  • KASZKA MANNA ORKISZOWA PEŁNOZIARNISTA BEZ DODATKU CUKRÓW BIO 500 g – BIOMINKI

    16.99 

    SKŁADNIKIekologiczna PSZENICA orkisz 100 %. OPISBez dodatku cukrów.Zawiera naturalnie występujące cukry.Ekologiczna kaszka orkiszowa pełnoziarnista otrzymywana jest z pełnego ziarna orkiszu. Polecamy jako składnik puddingów, legumin, do zagęszczania zup i sosów, a także do przygotowania kaszki na mleku z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWlać 200 ml mleka lub wody do garnka, wsypać dwie łyżki kaszki. Doprowadzić do wrzenia…

  • KASZKA JAGLANA BEZ DODATKU CUKRÓW BIO 500 g – BIO PLANET

    21.99 

    SKŁADNIKIekologiczna kaszka jaglana 100 %. OPISEkologiczna kaszka jaglana otrzymywana jest z oczyszczonych i obłuszczonych ziaren prosa. Kaszkę jaglaną można podawać z gotowymi daniami warzywnymi lub owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAna 1 szklankę gotującego się MLEKA lub wody wsypać 2 łyżki kaszki jaglanej. Gotować na wolnym ogniu około 2-3 minuty, od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W…

  • KASZKA KUKURYDZIANA BIO 400 g – NATURAVENA

    11.99 

    SKŁADNIKI ekologiczna kaszka kukurydziana 100 % OPIS Sposób przygotowania: kaszkę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszki na 2 porcje wody) na małym ogniu ok.10 -15 minut. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1440 kJ/340 kcalTłuszcz 1,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 gWęglowodany 74 gw tym cukry 0,6 gBłonnik 4,1 gBiałko…

  • KASZA MANNA BIO 400 g – NATURAVENA

    13.99 

    SKŁADNIKI ekologiczna kasza manna z PSZENICY 100 % SPOSÓB PRZYGOTOWANIA zagotować 1/2 l MLEKA lub wody, wsypać 3 łyżki stołowe kaszki. Gotować 5-10 minut od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1443 kJ/340 kcalTłuszcz 0,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 gWęglowodany 70 gw tym cukry 1,7 gBłonnik 3,0 gBiałko…

  • KASZKA RYŻOWA BEZGLUTENOWA BIO 180 g – BIOPONT

    13.99 

    SKŁADNIKIŁuskany ryż brązowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKaszkę ryżową można stosować jako zagęszczacz do zup, gulaszów warzywnych oraz sosów. Idealnie nadaje się jako dodatek do ciast i musli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kaszkę zalać wodą lub napojem roślinnym o temperaturze 80°C. Pozostawić na 2-3 minuty. Można dodać owoce, dżem lub wiórki kokosowe. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna:…

  • KASZKA OWSIANO – JAGLANO – GRYCZANA BIO 200 g – HELPA

    20.99 

    SKŁADNIKIkaszka owsiana* (40 %), kaszka jaglana* (40 %) , kaszka gryczana* (20 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBio Kaszka Owsiano – Jaglano – Gryczana to jedna z pierwszych kaszek w ofercie HELPA. Delikatny smak owsa i prosa przełamuje wyrazisty smak gryki. To źródło wielu składników odżywczych, takich jak węglowodany, białko czy składniki mineralne (m.in. żelazo). Bio…

  • KASZKA OWSIANA BIO 200 g – HELPA

    20.99 

    SKŁADNIKIkaszka OWSIANA* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Bio Kaszka Owsiana powstaje z owsa, jednego z najpopularniejszych zbóż na świecie. To źródło węglowodanów, białka oraz witamin z grupy B. Jej atutem jest zawartość wyjątkowego składnika – rozpuszczalnego błonnika – glukanu, który reguluje pracę jelit. Bio Kaszka Owsiana jest wyjątkowo kremowa i delikatna, idealna na ciepłe…

  • KASZKA MANNA DAWNYCH ZBÓŻ BIO 200 g – HELPA

    20.99 

    SKŁADNIKIpełnoziarnista kasza manna z PSZENICY ORKISZ* (40 %), pełnoziarnista kasza manna z PSZENICY samopszy* (30 %), pełnoziarnista kasza manna z PSZENICY płaskurki* (30 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBio Manna Dawnych Zbóż to wyjątkowe połączenie trzech dawnych odmian pszenicy: płaskurki, ORKISZU i samopszy. Kaszka jest pełnoziarnista, dzięki temu smak manny kojarzony z dzieciństwa zyskuje również wartość…

  • KASZKA JAGLANA BIO 200 g – HELPA

    20.99 

    SKŁADNIKIkaszka jaglana* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPożywna ekologiczna kaszka do gotowania o delikatnym smaku.Bio Kaszka Jaglana powstaje z prosa, jednej z najstarszych roślin uprawnych na świecie. Choć znana była już w starożytności, dziś powraca na nasze stoły, zasługując na miano „królowej kasz”. Jest lekkostrawna i delikatna. To źródło węglowodanów, białka, błonnika, witamin (szczególnie z…

  • KASZKA 5 ZBÓŻ BIO 200 g – HELPA

    20.99 

    SKŁADNIKIkasza gryczana* (20 %), kasza jaglana* (20 %), pełnoziarnista kaszka manna z PSZENICY ORKISZ* (20 %),kaszka OWSIANA* (20 %), kaszka ŻYTNIA* (20 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBio Kaszka 5 Zbóż to połączenie ORKISZU, owsa, prosa, gryki i żyta. To źródło węglowodanów, białka, korzystnych kwasów tłuszczowych, witamin m.in. z grupy B, a także składników mineralnych. Dzięki…

  • KASZKA KUKURYDZIANA BIO 1 kg – BIO PLANET

    16.99 

    SKŁADNIKIkaszka kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę…

  • KASZA MANNA Z SAMOPSZY BIO 400 g – NIRO

    20.99 

    SKŁADNIKIPełnoziarnista kasza manna z PSZENICY samopszy* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml MLEKA lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml MLEKA, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe MLEKO zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale…

  • KASZA MANNA Z PŁASKURKI BIO 400 g – NIRO

    15.99 

    SKŁADNIKIPełnoziarnista kasza manna z PSZENICY płaskurki* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml MLEKA lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml MLEKA, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe MLEKO zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale…

  • KASZKA KUKURYDZIANA BIO 500 g – BIO PLANET

    12.99 

    SKŁADNIKIkaszka kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę…

  • KASZA MANNA BIO 500 g – BIO PLANET

    12.99 

    SKŁADNIKI ekologiczna kasza manna z PSZENICY 100 %. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAzagotować 1/2 l MLEKA lub wody, wsypać 3 łyżki stołowe kaszki. Gotować 5-10 minut od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1443 kJ/340 kcalTłuszcz 0,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 gWęglowodany 70 gw tym cukry 1,7 gBłonnik 3,0 gBiałko 12…

  • KASZKA ORKISZOWA PEŁNOZIARNISTA BIO 400 g – BIO PLANET

    11.99 

    SKŁADNIKIekologiczna PSZENICA ORKISZ 100 %. OPISEkologiczna kaszka ORKISZowa razowa otrzymywana jest z pełnego ziarna ORKISZu. Polecamy jako składnik puddingów, legumin, do zagęszczania zup i sosów, a także do przygotowania kaszki na MLEKU z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KASZKI NA MLEKUwlać 200 ml MLEKA do garnka, wsypać dwie łyżki kaszki. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając do…