Wyświetlanie 1–90 z 122 wyników
-

17.60 zł
SKŁADNIKImąka gryczana* (45 %), mąka z brązowego ryżu*, mąka z komosy ryżowej* (15 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPowoli włóż makaron do gotującej się wody, poczekaj aż całość się zanurzy, zmień na średni ogień. Gotuj przez 4-5 minut. Przecedź makaron i przepłucz w zimnej wodzie. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1442 kJ/341 kcalTłuszcz: 3,4…
-

17.10 zł
SKŁADNIKImąka gryczana*, mąka ze słodkich ziemniaków (batatów)* 5 %, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3-4 minuty, odcedź makaron na sitku. WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345…
-

11.40 zł
SKŁADNIKI mąka gryczana*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Osól i jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania. Zamieszaj i gotuj do miękkości 10 -11 minut (al dente 7-8 minut). W trakcie gotowania nie…
-

11.50 zł
SKŁADNIKImąka gryczana* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1497 kJ/354 kcal Tłuszcz: 3,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 65 g w tym cukry: 1,4 gBłonnik: 9,2 g Białko: 12 g Sól: <0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i…
-

24.10 zł
SKŁADNIKImąka gryczana*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOpakowanie zawiera 4 gniazdka makaronu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Doprowadź do wrzenia 1 l wody, następie włoż do niej makaron (1 gniazdko na osobę). Gdy makaron zacznie się rozwijać rozdziel go delikatnie widelcem, po czym zmniejsz ogień na średni.Gotuj przez 3-4 minuty lub do czasu, aż makaron zmięknie. Przecedź makaron przez…
-

16.30 zł
SKŁADNIKIpełnoziarnista mąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1497 kJ / 354 kcalTłuszcz – 3,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone- 0,7 gWęglowodany – 65 gw tym cukry – 1,4 gBiałko – 12 gSól – 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
-

11.00 zł
SKŁADNIKImąka gryczana razowa* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1497 kJ / 354 kcalTłuszcz: 3,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 gWęglowodany: 65 gw tym cukry: 1,4 gBiałko: 12 gSól: < 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem.
-

10.80 zł
SKŁADNIKImąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100g makaronu na 1 litr wody) przez 4 minuty, od czasu do czasu mieszając, a następnie odstawić na 3 minuty. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość…
-

14.60 zł
SKŁADNIKI mąka jaglana*, woda źródlana (certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 5-7 min., al. dente – 4 min. W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić i…
-

10.50 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron angel hair konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii).To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw…
-

10.50 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron spaghetti konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana jest w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych…
-

10.50 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron tagliatelle konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii).To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i…
-

10.50 zł
SKŁADNIKI woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Makaron thai style nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat…
-

10.50 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron ryżowy konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw…
-

10.50 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron noodle konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw…
-

10.60 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona 96,6 %, mąka konjac* 3,4 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGłównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak NoodlesMakaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez…
-

10.60 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona 96,6 %, mąka konjac* 3,4 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGłównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak NoodlesMakaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez…
-

8.50 zł
SKŁADNIKI woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia OPISGłównym składnikiem Diet Fettuccine jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i…
-

10.30 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka z amarantusa* 10 %, mąka z teff* 5 %, mąka z quinoa (komosa ryżowa)* 5 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1365 kJ / 323 kcal Tłuszcz: 2,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 60 g w tym cukry: 2,0 g Błonnik: 12…
-

11.20 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana* (80 %), mąka ryżowa* (20 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1499 kJ / 353 kcal Tłuszcz – 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g Węglowodany…
-

7.80 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana* 95 %, mąka ryżowa* 5 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISIdealny jako baza do dań kuchni włoskiej. Żródło błonnika pokarmowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIADo garnka wlać 1 L wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i…
-

11.20 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana* (80 %), mąka ryżowa* (20 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1499 kJ / 353 kcal Tłuszcz – 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g Węglowodany – 77 g w tym cukry – 2 g Białko – 7 g Sól – 0,05 g Błonnik –…
-

10.80 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana* (80 %), mąka ryżowa* (20 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8/10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1499 kJ / 353 kcal Tłuszcz – 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5…
-

13.80 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana* (70 %), mąka ryżowa* (30 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna : 1497 kJ / 353 kcalTłuszcz: 1,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 gWęglowodany: 77,1 gw tym cukry: 1,0 gBłonnik: 2,1 gBiałko: 7,1 gSól: 0,02 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać…
-

11.20 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana* (70 %), mąka ryżowa* (30 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 7 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1498 kJ / 353 kcalTłuszcz: 1,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 gWęglowodany: 77 gw tym cukry: 1 gBłonnik: 2,1 gBiałko: 7,1 gSól: 0,02 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu,…
-

12.10 zł
SKŁADNIKI95 % mąka kukurydziana*, 5 % mąka ryżowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISTagliatelle są ważnym składnikiem wielu potraw kuchni włoskiej szczególnie w tradycji regionu Emilia Romania. Stanowią doskonałą podstawę do ciężkich sosów, najczęściej na bazie mięsa, RYB, śmietany. Niezastąpiony dodatek do sosu Bolognese. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal Tłuszcz: 2,6 g w…
-

10.90 zł
SKŁADNIKICZERWONY MAKARON: 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % burak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)ZIELONY MAKARON: 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % szpinak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)ŻÓŁTY MAKARON: 99,5 % mąka z żółtej kukurydzy*, 0,5 % mąka z komosy ryżowej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron kukurydziany w kształcie stokrotek to świetna alternatywa zarówno dla…
-

5.60 zł
SKŁADNIKI mąka kukurydziana 92 %, mąka quinoa 8 %, woda OPISzdrowy, smaczny i pozywny makaron spagetti nie tylko dla osób, które muszą jeść bezglutenowe produkty. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1517 kj / 357 kcal Tłuszcz 0,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 80 g w tym cukry 1 g Białko…
-

10.80 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na litr wody) przez 9-10 minut od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1528 kJ/360 kcal Tłuszcz: 2,0…
-

11.00 zł
SKŁADNIKI mąka kukurydziana*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po…
-

9.10 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 11-12 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1516 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 78 g w tym cukry: 0,3…
-

10.80 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 10-12 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1528 kJ/360 kcal Tłuszcz:…
-

9.80 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ typ 630*, JAJA* (10 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron idealny do zup. Nadaje się również do sałatek oraz dań azjatyckich SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 6 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1552 kJ / 366 kcalTłuszcz: 3,0 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,9 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 0,6 gBłonnik: 1,6…
-

12.00 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* 97 %, szpinak*, papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:Wartość energetyczna: 1500 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 1,29 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,27 g Węglowodany: 73,04 g w tym cukry: 1,99 gBłonnik: 3,85 gBiałko: 10,56 gSól: 0,015 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ŻYTO lub…
-

13.30 zł
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1452 kJ/344 kcal Tłuszcz: 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 62 g w tym cukry: 3,3 g Błonnik: 11 gBiałko: 13 g Sól: <0,01 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać JAJA….
-

12.00 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (97 %), woda, szpinak*, papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron orkiszowy ślimaczki kolorowe wyprodukowany z białej mąki ORKISZowej z dodatkiem ekologicznych warzyw. Nie zawiera jaj i soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 – 10 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1500 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 1,29 g w tym kwasy tłuszczowe…
-

12.00 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,99 g Błonnik: 3,85 g Białko: 14,4 g Sól: 0,015 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…
-

12.00 zł
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron orkiszowy Łazanki wytwarzany jest z ekologicznej białej mąki ORKISZowej bez dodatku jaj i soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1500 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 1,29 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,27 g Węglowodany: 73,04 g…
-

12.00 zł
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,99 gBłonnik: 3,85 g Białko: 14,4 g Sól: 0,015 g ZALECANE WARUNKI…
-

10.60 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 5 minut lub zalać wrzątkiem i trzymać pod przykryciem ok. 9 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1538 kJ / 362 kcalTłuszcz: 2,1 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 gWęglowodany: 71 gW tym cukry: 0,5 gBłonnik: 4,0 gBiałko: 13 gSól: 0,03 g INFORMACJA ALERGENNAMoże…
-

13.30 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 7 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcalTłuszcz: 1,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 74 gw tym cukry: 3,1 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 11 gSól: <0,01 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym…
-

12.00 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron orkiszowy bez dodatku jaj. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1484 kJ / 350 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 71,7 g w tym cukry: 0,5 g Błonnik: 2,2 g Białko: 11,7 g Sól: 0,01 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut….
-

16.50 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ typ 630* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować w osolonej wodzie przez 9 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcal Tłuszcz: 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 74 g w tym cukry: 3,1 g Błonnik: 3,3 g Białko: 11 g Sól: < 0,01…
-

11.90 zł
SKŁADNIKImąka owsiana* bezglutenowa (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1357 kJ / 324 kcal Tłuszcz: 4,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g Węglowodany: 44 g w tym cukry: 1,4 g Błonnik: 28 g Białko: 12 g Sól: 0 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę…
-

11.40 zł
SKŁADNIKImąka z ryżu pełnoziarnista* 75 %, mąka z gryki* 15 %, mąka z amarantusa* 5 %, mąka z teff* 5 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1519 kJ / 359 kcal Tłuszcz: 2,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 73 g w tym cukry: 0,6 g Błonnik: 3,7…
-

19.00 zł
SKŁADNIKIryż brązowy* 99 %, algi wakame 1 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPowoli włóż makaron do gotującej się wody, poczekaj aż całość się zanurzy, zmień na średni ogień. Gotuj przez 5-6 minut. Przecedź makaron i przepłucz w zimnej wodzie. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1480 kJ/350 kcal Tłuszcz: 2,8 g w tym kwasy tłuszczowe…
-

17.10 zł
SKŁADNIKI mąka z ryżu brązowego*, mąka z dyni* (5 %), imbir* (0,5 %), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron na sitku. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 1449…
-

17.10 zł
SKŁADNIKImąka z ryżu brązowego*, wodorosty wakame* (0,5 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3-4 minuty, odcedź makaron na sitku WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal Tłuszcz – 3,6…
-

17.10 zł
SKŁADNIKI mąka z ryżu brązowego*, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut, odcedź makaron na sitku. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 1298 kJ / 309 kcal Tłuszcz –…
-

18.60 zł
SKŁADNIKImąka z brązowego ryżu* 98 %, skrobia ziemniaczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIADoprowadź do wrzenia dwie szklanki wody (500 ml), dodaj makaron i gotuj przez 6-7 minut. Przecedź makaron i przepłucz w zimnej wodzie. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1481 kJ/ 350 kcalTłuszcz: 2,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 gWęglowodany: 72 gw tym…
-

19.10 zł
SKŁADNIKImąka z brązowego ryżu* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIADoprowadź do wrzenia 2 szklanki wody (500 ml), następnie dodaj makaron i gotuj przez 4-5 minut.Przecedź makaron i przepłucz w zimnej wodzie. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1485 kJ/351 kcal Tłuszcz: 2,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 72 g w…
-

9.40 zł
SKŁADNIKI 100 % mąka ryżowa pełnoziarnista (* certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1579 kJ/373 kcal Tłuszcz: 2,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 77 g w tym cukry: 0,8 g Błonnik 3,5 g Białko: 7,9 g Sól: 0,02 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SOJĘ. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Do garnka wlać…
-

11.00 zł
SKŁADNIKImąka z ryżu brązowego* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 9 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:Wartość energetyczna: 1546 kJ / 365 kcalTłuszcz: 3,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,8 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 1,1 gBłonnik: 3,4 gBiałko: 8,5 gSól: 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić…
-

14.00 zł
SKŁADNIKImąka z ryżu pełnoziarnistego* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1542 kJ / 364 kcalTłuszcz – 3,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone -1,0 gWęglowodany – 75 gw tym cukry – 1,0 g Błonnik – 2,5 gBiałko – 8,0 gSól – 0,03 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 2,5 L wody, dodać 250 g makaronu…
-

14.50 zł
SKŁADNIKImąka z ryżu pełnoziarnistego* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1542 kJ / 364 kcalTłuszcz – 3,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone -1,0 gWęglowodany – 75 gw tym cukry – 1,0 g Błonnik – 2,5 gBiałko – 8,0 gSól – 0,03 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 2,5 L wody, dodać 250 g makaronu…
-

10.90 zł
SKŁADNIKICZERWONY MAKARON: 99 % mąka z białego ryżu*, 1 % burak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZIELONY MAKARON: 99 % mąka z białego ryżu*, 1 % szpinak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)MAKARON: 100 % mąka z białego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron ryżowy w kształcie dinozaurów to świetna alternatywa dla niejadków. W jego skład wchodzą sproszkowane warzywa,…
-

12.00 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, JAJA* (20 %) (*cetyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Dodać makaron do wrzącej wody. Gotować przez 6 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1540 kJ / 364 kcal Tłuszcz: 4,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g Węglowodany: 67,5 g w tym cukry: 2,4 g Błonnik: 3,0 g Białko: 14,0…
-

9.50 zł
SKŁADNIKI pełnoziarnista PSZENICA durum* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron idealny do przyrządzenia z mięsem, serem lub szpinakiem. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1407 kJ / 333 kcal Tłuszcz: 2,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 62 g w tym cukry: 1,6 g Błonnik: 7,0 g Białko:…
-

9.30 zł
SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1453 kJ…
-

7.80 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, 1,5 % suszony szpinak*, 1,5 % suszony pomidory* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron przeznaczony głównie dla najmłodszych konsumentów (od 3 roku życia). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-9 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1513 kJ / 357 kcal; Tłuszcz: 1,0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g; Węglowodany: 73,0 g;…
-

7.80 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, 1,5 % suszony szpinak*, 1,5 % suszone pomidory*(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron przeznaczony głównie dla najmłodszych konsumentów (od 3roku życia). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-9 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1513 kJ / 357 kcal; Tłuszcz: 1,0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g; Węglowodany: 73,0 g; w tym cukry:…
-

7.80 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, 1,5 % suszony szpinak*, 1,5 % suszone pomidory(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron przeznaczony głównie dla najmłodszych konsumentów (od 3 roku życia). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-9 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1513 kJ / 357 kcal; Tłuszcz: 1,0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g; Węglowodany: 73,0 g; w tym…
-

12.30 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, mąka z PSZENICY durum* z suszonymi pomidorami* (3 %), mąka z PSZENICY durum* z suszonym szpinakiem* (2 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al…
-

19.20 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY*(60 %), mąka z czerwonej soczewicy*(40 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1436 kJ / 342 kcal Tłuszcz – 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone –…
-

12.20 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, pokrzywa suszona* (2 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać sól według uznania. Czas gotowania 'al dente’: 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1449 kJ…
-

8.20 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 8-10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1528 kJ / 360 kcalTłuszcz: 1,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 0,2 gBłonnik: 3,4 gBiałko: 12 gSól: 0,02 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
-

8.60 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 8-10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1517 kJ / 358 kcalTłuszcz: 1,7 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 gWęglowodany: 72 gW tym cukry: 3,6 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 12 gSól: < 0,01 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym…
-

8.60 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować około 6-8 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1517 kJ / 358 kcal Tłuszcz: 1,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 72 g w tym cukry: 3,6 g Błonnik: 3,3 g Białko: 12 g Sól: < 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w…
-

8.60 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 8-10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1520 kJ/360 kcalTłuszcz: 1,7 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 1,0 gWęglowodany: 72 gW tym cukry: 3,6 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 12 gSól: 0 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
-

6.70 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron w kształcie zwierzaków. Połączenie ciekawych kształtów to świetny sposób, by nakłonić dzieci do jedzenia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1474 kJ / 351 kcal Tłuszcz – 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g Węglowodany – 73 g w tym cukry…
-

11.80 zł
SKŁADNIKI semolina z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować wodę z solą. Wsypać makaron i gotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcal Tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 75,0 g w tym cukry: 3,3 g Błonnik: 2,6 g Białko: 10,5…
-

10.20 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1474 kJ / 351 kcal Tłuszcz – 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g Węglowodany – 72 g w tym cukry – 11…
-

8.80 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron w postaci dużych, prostokątnych płatów do przygotowania lasagne SPOSÓB PRZYGOTOWANIANie wymaga wstępnego gotowania. Na natłuszczonej blaszce ułożyć warstwę lasagne, zalać sosem beszamelowym lub pomidorowym i tak kolejno układać warstwy. Górna warstwa musi być całkowicie przykryta sosem i serem. Piec w piekarniku w temp. 200 C przez 35…
-

14.40 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOrzo (znany również jako Risoni) to mały, wysuszony makaron kształtem przypominający ziarna ryżu. Według Włochów, ziarna wyglądają jak JĘCZMIEŃ. Z tego powodu produkt nazywa się Orzo, co oznacza JĘCZMIEŃ w języku włoskim. Na Sycylii, w miejscu pochodzenia Orzo, ludzie używają tego makaronu przede wszystkim jako dodatku do…
-

10.40 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1478 kJ / 352 kcal…
-

9.70 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1474 kJ / 351 kcal…
-

18.50 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron jest wyrobem rzemieślniczym, typowym dla miejscowości Gragnano, położonej niedaleko Neapolu. Dzięki bardzo długiemu suszeniu ma charakterystyczny smak. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1508kJ / 359 kcal Tłuszcz – 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g Węglowodany – 72 g w tym…
-

15.40 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1517 kJ/358 kcalTłuszcz: 1,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 gWęglowodany: 72 gw tym cukry: 3,6 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 12 gSól: <0,01 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
-

13.40 zł
SKŁADNIKI mąka z ciecierzycy*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po…
-

13.80 zł
SKŁADNIKImąka z ciecierzycy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować we wrzącej, osolonej wodzie przez 5 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1537 kJ/365 kcal Tłuszcz: 6,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g Weglowodany: 51 g w tym cukry: 2,3 g Błonnik: 8,7 gBiałko: 22 g Sól: <…
-

11.60 zł
SKŁADNIKIMąka z zielonego groszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1475 kJ / 349 kcal Tłuszcz: 2,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 56 g w tym cukry: 3 g Błonnik: 7,7 g Białko: 20,8 g Sól: 0,008 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 l osolonej wody na 100 g makaronu,…
-

15.30 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPolecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1539 kJ/342 kcal Tłuszcz – 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone…
-

15.70 zł
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY płaskurki z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna…
-

14.60 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPolecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna – 1539 kJ/342 kcalTłuszcz – 1,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 gWęglowodany –…
-

16.70 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1445 kJ / 344 kcal Tłuszcz – 1,8 g w tym kwasy…
-

12.00 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki* (100%), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJeżyki ekologiczny makaron pełnoziarnisty z płaskurki. Makaron jest wytwarzany z mąki z płaskurki. Nie zawiera jaj i soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 – 10 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1274 kJ / 304 kcal Tłuszcz: 2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany:…
-

16.70 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1465 kJ / 344 kcal Tłuszcz – 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe…
-

16.30 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1445 kJ / 344 kcal Tłuszcz – 1,8 g w tym kwasy…
-

7.60 zł
SKŁADNIKI 100% mąka z PSZENICY durum* *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPISMakaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1507 KJ / 355 KCAL Tłuszcz 1,5…
-

7.60 zł
SKŁADNIKI 100% mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum* *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPISMakaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1492 KJ / 353 KCAL Tłuszcz…