Wyświetlanie wszystkich wyników: 71

  • KUZU BIAŁE (SKROBIA Z KORZENIA) BIO 125 g – TERRASANA

    50.50 

    SKŁADNIKIskrobia z korzenia Kuzu* (*certyfikowany składnik ekologiczny) Opis produktuKuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej.Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.Białe kuzu jest myte i filtrowane, co sprawia, że ​​smak…

  • KUZU SZARE (SKROBIA Z KORZENIA) BIO 125 g – TERRASANA

    34.20 

    SKŁADNIKIskrobia z korzenia kuzu szarego* (*certyfikowany składnik ekologiczny) Opis:Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej kuzu.Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.W Japonii jest często używany do zup, sosów i…

  • MĄKA AMARANTUSOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    10.10 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka amarantusowa 100%. OPISEkologiczna mąka amarantusowa otrzymywana jest z ziaren amarantusa. Nadaje wypiekom lekko orzechowy smak. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Polecamy do ciast, ciasteczek, słodkich naleśników, racuchów, makaronów oraz jako cenny dodatek do chleba. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1556 kJ / 369 kcalTłuszcz – 7,0 gw tym kwasy…

  • MĄKA BANANOWA BIO 200 g – BIO PLANET

    13.40 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka z zielonych bananów (plantany) 100 %. OPISEkologiczna mąka bananowa powstaje w wyniku zmielenia plantanów, czyli warzywnych bananów zielonych. Ma neutralny smak, można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonale sprawdza się jako zagęszczacz do zup, sosów i koktajl WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1414 kJ / 333…

  • MĄKA BANANOWA BIO 250 g – BATOM

    14.60 

    SKŁADNIKIbanany zielone* (plantany) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1510 kJ / 355 kcal Tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy nasycone: 0,1 g…

  • MĄKA BANANOWA BIO 500 g – BATOM

    26.20 

    SKŁADNIKIbanany zielone* (plantany) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1510 kJ / 355 kcal Tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy nasycone: 0,1 g…

  • MĄKA GRYCZANA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PROBIO

    16.10 

    SKŁADNIKImąka gryczana(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka gryczana dodana do mąki pszennej wpływana uwydatnenie jej walorów smakowych. Jej właściwości wiążące znajdują doskonałe zastosowanie przy produkcji ciastek, knedlika, pierożków, naleśnikóworaz omletów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1428 kJ / 337 kcalTłuszcz: 2,3 gw tymkwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 gWęglowodany: 67 gw tymcukry: 0,5 gBiałko: 12 gSól: < 0,01…

  • MĄKA GRYCZANA JASNA BIO 1 kg – BIO PLANET

    20.50 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka gryczana jasna 100 %. OPISEkologiczna mąka gryczana jasna otrzymywana jest z obłuskanego, nieprażonego ziarna gryki. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, placków, blinów. Doskonała również do wypieku chleba w połączeniu z innymi mąkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1533 kJ / 362 kcalTłuszcz – 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5…

  • MĄKA GRYCZANA JASNA BIO 500 g – BIO PLANET

    11.70 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka gryczana jasna 100 %. OPISEkologiczna mąka gryczana jasna otrzymywana jest z obłuskanego, nieprażonego ziarna gryki. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, placków, blinów. Doskonała również do wypieku chleba w połączeniu z innymi mąkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1533 kJ / 362 kcalTłuszcz – 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5…

  • MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 1 kg – BIO PLANET

    21.70 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka gryczana pełnoziarnista 100 %. OPISEkologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w połączeniu z innymi mąkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1448 kJ/342 kcalTłuszcz 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 gWęglowodany 67 gw tym cukry…

  • MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g – BIO PLANET

    11.70 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka gryczana pełnoziarnista 100 %. OPISEkologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w połączeniu z innymi mąkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1448 kJ/342 kcalTłuszcz 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 gWęglowodany 67 gw tym cukry…

  • MĄKA JAGLANA BIO 1 kg – BIO PLANET

    10.80 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka jaglana 100%. OPIS Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1460 kJ…

  • MĄKA JAGLANA BIO 500 g – BIO PLANET

    6.20 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka jaglana 100%. OPISEkologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1460 kJ / 344 kcal…

  • MĄKA JAGLANA BIO 500 g – NATURAVENA

    9.30 

    SKŁADNIKI Mąka z ziarna prosa 100% pochodząca z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPISMąka uzyskana z obłuskanego ekologicznego ziarna prosa WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1624kJ/384kcal Tłuszcz 3,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g Węglowodany 72,8g w tym cukry 0g Błonnik 5,9g Białko 12,1g Sól 0,008g INFORMACJA ALERGENNAgluten, ORZECHY (brazylijskie, NERKOWCA, włoskie, laskowe, migdały), ORZESZKI…

  • MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BIO PLANET

    14.10 

    SKŁADNIKImąka kasztanowa* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1541 kJ / 365 kcalTłuszcz – 3,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone…

  • MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g – VIANDS

    17.50 

    SKŁADNIKI100 % mąka z kasztanów jadalnych* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1492 kJ/ 352 kcalTłuszcz: 2,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 gWęglowodany: 77,1 gw tym cukry: 24,5 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 5,9 gSól: 0,4 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu

  • MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    20.70 

    SKŁADNIKImąka kasztanowa* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1541 kJ / 365 kcalTłuszcz – 3,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone…

  • MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 700 g – BIO PLANET

    34.20 

    SKŁADNIKImąka kasztanowa* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1541 kJ / 365 kcalTłuszcz – 3,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone…

  • MĄKA KOKOSOWA BIO 500 g – NATURAVENA

    9.20 

    SKŁADNIKI zmielone kokosy, pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych 100% OPISMąka kokosowa jest uzyskiwana z miąższu kokosa jako produkt uboczny wytwarzania oleju i MLEKA kokosowego WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1641kJ/392kcal Tłuszcz 16,8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16g Węglowodany 26g w tym cukry 8,6g Błonnik 35g Białko 16,4g Sól 0,11g INFORMACJA ALERGENNAGLUTEN, ORZECHY (BRAZYLIJSKIE…

  • MĄKA KOKOSOWA ODTŁUSZCZONA BEZGLUTENOWA BIO 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    9.10 

    SKŁADNIKI mąka kokosowa odtłuszczona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Mąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej. Mąkę kokosową można używać: – jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp – jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych – jako panierkę,…

  • MĄKA KOKOSOWA ODTŁUSZCZONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    15.00 

    SKŁADNIKImąka kokosowa odtłuszczona* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej. Mąkę kokosową można używać:– jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp– jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych– jako panierkę, posypkę do potraw i…

  • MĄKA KUKURYDZIANA BIO 400 g – BIO PLANET

    4.80 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka kukurydziana 100 %. OPIS Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1476 kJ/350 kcalTłuszcz…

  • MĄKA KUKURYDZIANA BIO 400 g – NATURAVENA

    6.10 

    SKŁADNIKI mąka kukurydziana* 100%*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPIS Mąka kukurydziana nie zawiera glutenu i jest lekkostrawna. Używana jako zagęszczacz potraw oraz zamiennik mąki pszennej. Doskonła do ciast, pieczywa, klusek, placków czy nalesników. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1478kJ/350kcal Tłuszcz 3,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g Węglowodany 70,5g w tym…

  • MĄKA ORKISZOWA CHLEBOWA NADBUŻAŃSKA TYP 1100 BIO 1 kg – MŁYNY WODNE (EKO OAZA)

    26.20 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa* typ 1100 (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • MĄKA ORKISZOWA JASNA NADBUŻAŃSKA TYP 700 BIO 1 kg – MŁYNY WODNE (EKO OAZA)

    25.80 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* typ 700 (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu

  • MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO PLANET

    13.70 

    SKŁADNIKImąka ORKISZOWA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ORKISZowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna –…

  • MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO RAJ

    13.30 

    SKŁADNIKImąka ORKISZOWA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ORKISZowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1616…

  • MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 500 g – BIO PLANET

    7.30 

    SKŁADNIKImąka ORKISZOWA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ORKISZowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna –…

  • MĄKA ORKISZOWA TYP 1050 DEMETER BIO 1 kg – JUCHOWO

    22.50 

    SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ typ 1050* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ziarna z certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka ORKISZowa otrzymana z mielenia ziaren w młynach żarnowych. dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1478 kJ / 353 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy…

  • MĄKA ORKISZOWA TYP 700 BIO 1 kg – BIO PLANET

    15.60 

    SKŁADNIKImąka ORKISZOWA typ 700* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ORKISZowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren PSZENICY ORKISZ. ORKISZ jest starą odmianą PSZENICY. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Ekologiczna mąka ORKISZowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku…

  • MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    12.60 

    SKŁADNIKI mąka owsiana bezglutenowa* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1541 kJ / 366 kcal Tłuszcz: 6,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g Węglowodany: 57 g w tym cukry: 1 g Błonnik: 10 g Białko: 14 g Sól: 0,01 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY. ZALECANE WARUNKI…

  • MĄKA OWSIANA PRAŻONA WYSOKOBŁONNIKOWA BIO 800 g – BIO PLANET

    9.80 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka owsiana prażona wysokobłonnikowa 100 %. OPISEkologiczna mąka owsiana charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Polecamy do wypieku pieczywa mieszanego w połączeniu z mąką pszenną lub żytnią oraz do wypieków słodkich, ciasta naleśnikowego, blinów, placków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1509 kJ/358 kcalTłuszcz 5,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 gWęglowodany 63 gw…

  • MĄKA PSZENNA CHLEBOWA NADBUŻAŃSKA TYP 750 BIO 1 kg – MŁYNY WODNE (EKO OAZA)

    14.00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA chlebowa* typ 750 (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • MĄKA PSZENNA CHLEBOWA TYP 750 BIO 1 kg – BIO PLANET

    9.70 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA chlebowa typ 750* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka PSZENNA „chlebowa” otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów mącznych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1524 kJ / 360 kcalTłuszcz – 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe…

  • MĄKA PSZENNA JASNA NADBUŻAŃSKA TYP 550 BIO 1 kg – MŁYNY WODNE (EKO OAZA)

    14.00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA* typ 550 (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka jasna składa się ze 100 % ziaren PSZENICY dawnych odmian uprawianych w certyfikowanych, polskich gospodarstwach ekologicznych. Mielona pradawnym sposobem w młynie wodnym.Zawiera wszystkie części ziarna – źródło błonnika i składników mineralnych oraz rozdrobnione pszenne zarodki. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1535 kJ/362 kcalTłuszcz: 1,5 gw tym…

  • MĄKA PSZENNA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO PLANET

    8.80 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka PSZENNA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, stąd doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1389…

  • MĄKA PSZENNA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO RAJ

    8.10 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka PSZENNA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, stąd doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1394 kJ /…

  • MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg – BIO PLANET

    9.90 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA tortowa typ 480* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka PSZENNA otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Mąka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta naleśnikowego, a także do dań mącznych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1419 kJ / 335 kcalTłuszcz –…

  • MĄKA PSZENNA TYP 0 NA PIZZĘ BIO 1 kg – ALCE NERO

    11.30 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJest idealna do pizzy, można uzyskać z niej bardzo cienkie, delikatne ciasto. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1541 kJ /367 kcal Tłuszcz: 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 76 g w tym cukry: 1,8 g Błonnik: 2,9 g Białko: 12 g Sól: 0 g INFORMACJA…

  • MĄKA RYŻOWA JASNA BIO 1 kg – BIO PLANET

    13.40 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka ryżowa jasna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISekologiczna mąka ryżowa jasna pochodzi z przemiału białego ryżu. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Polecamy do zagęszczania zup i sosów oraz słodkich i słonych wypieków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1507 kJ / 355 kcalTłuszcz – 1,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone –…

  • MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    12.80 

    SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista* (*składnik ekologiczny) OPISMąka ryżowa pełnoziarnista doskonale nadaje się do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych. Można ją dodawać do bezglutenowego ciasta chlebowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1489 kJ /351 kcal Tłuszcz: 2,4 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 73 g W tym cukry: 1,2 g Błonnik: 1,5…

  • MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BIO 1 kg – BIO PLANET

    15.00 

    SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków – chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1508 kJ / 356 kcalTłuszcz – 2,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6…

  • MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g – BIO PLANET

    8.40 

    SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków – chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1508 kJ / 356 kcalTłuszcz – 2,5 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6…

  • MĄKA TEFF BIO 400 g – BIO PLANET

    14.30 

    SKŁADNIKImąka teff* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka teff otrzymywana jest ze zmielonych ziaren miłki abisyńskiej. Dodaje potrawom lekko orzechowego aromatu. Od wieków stosowana przez ludność z krajów afrykańskich do przyrządzania tradycyjnego chleba, zwanego injera. Polecamy do wypieku pieczywa, placków, ciast, ciasteczek, naleśników, a także jako zagęstnik do zup i sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W…

  • MĄKA Z CIECIERZYCY BIO 400 g – BIO PLANET

    8.90 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka z ciecierzycy 100 %. OPISEkologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i…

  • MĄKA Z CIECIERZYCY BIO 400 g – BIO RAJ

    8.70 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka z ciecierzycy 100 %. OPISEkologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i…

  • MĄKA Z CIECIERZYCY BIO 800 g – BIO PLANET

    15.90 

    SKŁADNIKImąka z ciecierzycy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania…

  • MĄKA Z KONOPI BIO 400 g – BIO PLANET

    8.79 

    SKŁADNIKImąka z konopi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczną mąkę z konopi uzyskuje się poprzez zmielenie i odtłuszczenie nasion konopi. Charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem. Polecamy jako dodatek do wypieków, placków, naleśników, deserów, jogurtów, a także do doprawiania zup i sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1296 kJ / 312 kcalTłuszcz –…

  • MĄKA Z PŁASKURKI BIO 400 g – NIRO

    9.80 

    SKŁADNIKI Mąka z PSZENICY płaskurki* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Mąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna płaskurki ekologicznej WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Warość energetyczna: 1274 kJ / 304 kcal; Tłuszcz: 2 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g; Węglowodany: 61 g; w tym cukry: 1,6 g; Błonnik: 9,6 g Białko: 13 g; Sól:…

  • MĄKA Z SAMOPSZY BIO 400 g – NIRO

    11.20 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY samopszy* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna samopszy ekologicznej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1361 kJ / 325 kcal; Tłuszcz: 3 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g; Węglowodany: 58 g; w tym cukry: 1,5 g; Błonnik: 9 g Białko: 15 g; Sól: 0,003 g INFORMACJA…

  • MĄKA Z SAMOPSZY PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g – BIO PLANET

    8.60 

    WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA SKŁADNIKImąka z PSZENICY samopszy pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. Mąka z PSZENICY samopszy stanowi idealny składnik do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także naleśników i gofrów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1388 kJ /…

  • MĄKA Z SAMOPSZY TYP 1850 DEMETER BIO 1 kg – JUCHOWO

    20.40 

    SKŁADNIKI mąka PSZENNA z samopszy typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ziarna z certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka PSZENNA z samopszy otrzymana z mielenia ziaren w młynach żarnowych. Dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1470 kJ/351 kcal Tłuszcz: 2,7 g w tym kwasy…

  • MĄKA Z SOCZEWICY CZERWONEJ BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    13.50 

    SKŁADNIKIMąka z czerwonej soczewicy* (*składnik ekologiczny) OPISMąka z czerwonej soczewicy doskonale nadaje się do zagęszczania dań, zup, do panierwowania, do wypieku ciasteczek, muffinów czy przygotowywania ciasta naleśnikowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1580 kJ/378 kcalTłuszcz: 1,7 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 57 gW tym cukry: 0gBłonnik: 10 gBiałko: 24 gSól: 0,02 g…

  • MĄKA Z SORGO BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    8.60 

    SKŁADNIKImąka z sorgo* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka o delikatnej konsystencji idealnie nadaje się do zagęszczania, panierowania, pieczenia ciasteczek, ciast i jako dodatek do pieczywa. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1529 kJ / 360 kcal Tłuszcz: 2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 77 g w tym cukry: 0,9 g Błonnik: 1…

  • MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY

    29.20 

    SKŁADNIKIobrane, suszone i mielone kłącze topinamburu* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISTopinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Po wykopaniu topinamburu z ziemi nie da się go długo przechowywać w postaci świeżej, w postaci suszonej i zmielonej można go przechowywać cały rok i tworzyć z niego różne dania.Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.: placki z…

  • MĄKA Z ŻOŁĘDZI BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY

    12.10 

    SKŁADNIKI żołędzie* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z…

  • MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA (PYTLOWA) NADBUŻAŃSKA TYP 720 BIO 1 kg – MŁYNY WODNE (EKO OAZA)

    12.20 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA chlebowa* typ 720 pytlowa (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka o niskim stopniu przemiału, ze 100 % ziaren żyta dawnych odmian uprawianych w polskich gospodarstwach ekologicznych.Mielona w młynie wodnym, pradawnym sposobem, przesiewana przez pytel (sita), w ten sposób jest oczyszczona z części łuski ziarna. Zawiera wszystkie części ziarna – źródło błonnika i składników mineralnych. WARTOŚĆ…

  • MĄKA ŻYTNIA NA ŻUREK BIO 500 g – BABALSCY

    7.30 

    SKŁADNIKI100% mąka ŻYTNIA razowa typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1396 kJ / 330 kcal Tłuszcz: 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g Węglowodany: 68,0 g w tym cukry: 2,0 g Błonnik: 8,0 g Białko: 7,0 g Sól: 0,025 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu

  • MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO PLANET

    8.10 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna…

  • MĄKA ŻYTNIA TYP 960 BIO 1 kg – BIO PLANET

    8.30 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA typ 960* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ŻYTNIA typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrządzania zakwasu na żur. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1395 kJ / 330 kcalTłuszcz –…

  • MARANTA – SKROBIA Z KORZENIA BEZGLUTENOWA BIO 800 g – HORECA (TERRASANA)

    48.20 

    SKŁADNIKI100% maranta trzcinowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów,puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna…

  • MARANTA TRZCINOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    16.20 

    SKŁADNIKI mąka z korzenia maranty trzcinowej* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1495 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 85 g w tym cukry: 0 g Błonnik: 3,4 g Białko: 0,3 g Sól: 0 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY. ZALECANE…

  • MIGDAŁY MIELONE (MĄKA MIGDAŁOWA) BIO 100 g – BIO PLANET

    12.80 

    SKŁADNIKIMIGDAŁY mielone (mąka MIGDAŁOWA)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 2544 kJ /…

  • MIGDAŁY MIELONE (MĄKA MIGDAŁOWA) BIO 250 g – BIO PLANET

    25.60 

    SKŁADNIKIMIGDAŁY mielone (mąka MIGDAŁOWA)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 2544 kJ /…

  • SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 200 g – AMYLON

    7.40 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1498 kJ / 353 kcal Tłuszcz: < 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 87,2 g w tym cukry: 0 g Białko: 0,3 g Sól: 0 g INFORMACJA ALERGENNAmoże zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), JAJA ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…

  • SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 400 g – BIO PLANET

    9.60 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1483 kJ / 354 kcalTłuszcz – 0,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 gWęglowodany – 87 gw tym cukry – 0,2 gBiałko – 0,6 gSól…

  • SKROBIA ZIEMNIACZANA BIO 500 g – BIO PLANET

    11.60 

    SKŁADNIKIskrobia ziemniaczana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna skrobia ziemniaczana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1365 kJ / 321 kcalTłuszcz – 0,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,02 gWęglowodany – 80,0 gw tym cukry – 0,0 gskrobia –…

  • TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    7.30 

    SKŁADNIKItapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów MLECZNYch i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów,…

  • TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 800 g – BIO PLANET

    12.30 

    SKŁADNIKItapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów MLECZNYch i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów,…

  • TAPIOKA GRANULAT BIO 250 g – BIO PLANET

    13.90 

    SKŁADNIKIekologiczna tapioka granulat 100%. OPISGranulki otrzymane ze skrobi z manioku polecamy do zagęszczania zup i sosów oraz jako składnik deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1502 kJ / 353 kcal Tłuszcz – 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 87 g w tym cukry – 0 g Białko…

  • TAPIOKA GRANULAT BIO 500 g – BIO PLANET

    25.20 

    SKŁADNIKIekologiczna tapioka granulat 100%. OPISGranulat otrzymany ze skrobi z manioku polecamy jako składnik deserów oraz dodatek do dań wytrawnych zamiast kasz czy makaronów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1502 kJ / 353 kcalTłuszcz – 0,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 87 gw tym cukry – 0 gBiałko – 0,8…