Wyświetlanie wszystkich wyników: 23

  • MĄKA ORKISZOWA CHLEBOWA NADBUŻAŃSKA TYP 1100 BIO 1 kg – MŁYNY WODNE (EKO OAZA)

    26.20 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa* typ 1100 (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • MĄKA ORKISZOWA JASNA NADBUŻAŃSKA TYP 700 BIO 1 kg – MŁYNY WODNE (EKO OAZA)

    25.80 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* typ 700 (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu

  • MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO PLANET

    13.70 

    SKŁADNIKImąka ORKISZOWA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ORKISZowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna –…

  • MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO RAJ

    13.30 

    SKŁADNIKImąka ORKISZOWA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ORKISZowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1616…

  • MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 500 g – BIO PLANET

    7.30 

    SKŁADNIKImąka ORKISZOWA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ORKISZowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna –…

  • MĄKA ORKISZOWA TYP 1050 DEMETER BIO 1 kg – JUCHOWO

    22.50 

    SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ typ 1050* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ziarna z certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka ORKISZowa otrzymana z mielenia ziaren w młynach żarnowych. dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1478 kJ / 353 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy…

  • MĄKA ORKISZOWA TYP 700 BIO 1 kg – BIO PLANET

    15.60 

    SKŁADNIKImąka ORKISZOWA typ 700* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ORKISZowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren PSZENICY ORKISZ. ORKISZ jest starą odmianą PSZENICY. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Ekologiczna mąka ORKISZowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku…

  • MĄKA OWSIANA PRAŻONA WYSOKOBŁONNIKOWA BIO 800 g – BIO PLANET

    9.80 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka owsiana prażona wysokobłonnikowa 100 %. OPISEkologiczna mąka owsiana charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Polecamy do wypieku pieczywa mieszanego w połączeniu z mąką pszenną lub żytnią oraz do wypieków słodkich, ciasta naleśnikowego, blinów, placków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1509 kJ/358 kcalTłuszcz 5,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 gWęglowodany 63 gw…

  • MĄKA PSZENNA CHLEBOWA NADBUŻAŃSKA TYP 750 BIO 1 kg – MŁYNY WODNE (EKO OAZA)

    14.00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA chlebowa* typ 750 (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • MĄKA PSZENNA CHLEBOWA TYP 750 BIO 1 kg – BIO PLANET

    9.70 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA chlebowa typ 750* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka PSZENNA „chlebowa” otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów mącznych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1524 kJ / 360 kcalTłuszcz – 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe…

  • MĄKA PSZENNA JASNA NADBUŻAŃSKA TYP 550 BIO 1 kg – MŁYNY WODNE (EKO OAZA)

    14.00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA* typ 550 (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka jasna składa się ze 100 % ziaren PSZENICY dawnych odmian uprawianych w certyfikowanych, polskich gospodarstwach ekologicznych. Mielona pradawnym sposobem w młynie wodnym.Zawiera wszystkie części ziarna – źródło błonnika i składników mineralnych oraz rozdrobnione pszenne zarodki. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1535 kJ/362 kcalTłuszcz: 1,5 gw tym…

  • MĄKA PSZENNA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO PLANET

    8.80 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka PSZENNA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, stąd doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1389…

  • MĄKA PSZENNA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO RAJ

    8.10 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka PSZENNA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, stąd doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1394 kJ /…

  • MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg – BIO PLANET

    9.90 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA tortowa typ 480* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka PSZENNA otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Mąka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta naleśnikowego, a także do dań mącznych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1419 kJ / 335 kcalTłuszcz –…

  • MĄKA PSZENNA TYP 0 NA PIZZĘ BIO 1 kg – ALCE NERO

    11.30 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJest idealna do pizzy, można uzyskać z niej bardzo cienkie, delikatne ciasto. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1541 kJ /367 kcal Tłuszcz: 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 76 g w tym cukry: 1,8 g Błonnik: 2,9 g Białko: 12 g Sól: 0 g INFORMACJA…

  • MĄKA Z PŁASKURKI BIO 400 g – NIRO

    9.80 

    SKŁADNIKI Mąka z PSZENICY płaskurki* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Mąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna płaskurki ekologicznej WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Warość energetyczna: 1274 kJ / 304 kcal; Tłuszcz: 2 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g; Węglowodany: 61 g; w tym cukry: 1,6 g; Błonnik: 9,6 g Białko: 13 g; Sól:…

  • MĄKA Z SAMOPSZY BIO 400 g – NIRO

    11.20 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY samopszy* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna samopszy ekologicznej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1361 kJ / 325 kcal; Tłuszcz: 3 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g; Węglowodany: 58 g; w tym cukry: 1,5 g; Błonnik: 9 g Białko: 15 g; Sól: 0,003 g INFORMACJA…

  • MĄKA Z SAMOPSZY PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g – BIO PLANET

    8.60 

    WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA SKŁADNIKImąka z PSZENICY samopszy pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. Mąka z PSZENICY samopszy stanowi idealny składnik do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także naleśników i gofrów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1388 kJ /…

  • MĄKA Z SAMOPSZY TYP 1850 DEMETER BIO 1 kg – JUCHOWO

    20.40 

    SKŁADNIKI mąka PSZENNA z samopszy typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ziarna z certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka PSZENNA z samopszy otrzymana z mielenia ziaren w młynach żarnowych. Dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1470 kJ/351 kcal Tłuszcz: 2,7 g w tym kwasy…

  • MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA (PYTLOWA) NADBUŻAŃSKA TYP 720 BIO 1 kg – MŁYNY WODNE (EKO OAZA)

    12.20 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA chlebowa* typ 720 pytlowa (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka o niskim stopniu przemiału, ze 100 % ziaren żyta dawnych odmian uprawianych w polskich gospodarstwach ekologicznych.Mielona w młynie wodnym, pradawnym sposobem, przesiewana przez pytel (sita), w ten sposób jest oczyszczona z części łuski ziarna. Zawiera wszystkie części ziarna – źródło błonnika i składników mineralnych. WARTOŚĆ…

  • MĄKA ŻYTNIA NA ŻUREK BIO 500 g – BABALSCY

    7.30 

    SKŁADNIKI100% mąka ŻYTNIA razowa typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1396 kJ / 330 kcal Tłuszcz: 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g Węglowodany: 68,0 g w tym cukry: 2,0 g Błonnik: 8,0 g Białko: 7,0 g Sól: 0,025 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu

  • MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO PLANET

    8.10 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna…

  • MĄKA ŻYTNIA TYP 960 BIO 1 kg – BIO PLANET

    8.30 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA typ 960* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ŻYTNIA typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrządzania zakwasu na żur. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1395 kJ / 330 kcalTłuszcz –…