Wyświetlanie wszystkich wyników: 62

  • BURGER WEGETARIAŃSKI WARZYWNY BIO 200 g – NATURAVENA

    8.60 

    SKŁADNIKI „płatki z PSZENICY*, pełnoziarniste płatki OWSIANE*, warzywa* 14,9 % (por*, marchew*, cebula*, pasternak*, cukinia*), mąka PSZENNA razowa*, mąka ORKISZOWA pełnoziarnista*, sól kamienna, czosnek* 0,5%, oliwa z oliwek*, pieczarki* 0,16%, przyprawy* 0,19% (papryka*, pieprz*), zioła* 0,1% (natka pietruszki*, oregano*, tymianek*) *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych” OPIS Danie w proszku do szybkiego przygotowania pysznych…

  • FALAFEL CURRY BIO 160 g – NATURAVENA

    8.70 

    SKŁADNIKI „mąka z ciecierzycy* 54,6%, skrobia*, curry* 3,5% (kurkuma*, kmin rzymski*, cynamon*, nasiona kozieradki*, imbir*, papryka*, pieprz*, ziele angielskie*, kardamon*, koper włoski*, kminek*, nasiona kolendry*, gałka muszkatołowa*, goździki*), sól morska, cebula*, czosnek* 0,9%, zioła* 0,6% (natka pietruszki*, kolendra*), olej słonecznikowy *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych” OPIS Falafel Curry to danie bardzo łatwe w…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA (KETO) 310 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    18.90 

    SKŁADNIKI mąka MIGDAŁOWA, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól kłodawska, drożdże. OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku bułek. Opakowanie wystarcza na około 9 bułek. Idealna w diecie ketogenicznej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Zawartość torebki wsyp do miski2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej wody (max. 40 stopni Celsjusza). Starannie wyrób ciasto3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BAUCK HOF

    16.70 

    SKŁADNIKImąka OWSIANA* (bezglutenowa) (27 %), skrobia kukurydziana*, mąka jaglana pełnoziarnista*, mąka ryżowa*, zakwas z quinoa w proszku* (mąka z quinoa*, mąka ryżowa*), skrobia z tapioki*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sól morska, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia kukurydziana*), łupiny nasion babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka do wypieku bułek…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK CIEMNYCH BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 400 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    15.00 

    SKŁADNIKImąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa, mąka lniana, łuska babki jajowatej, inulina, maranta trzcinowa, tapioka, sól, drożdże. OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku bułek. Opakowanie wystarcza na około 9 bułek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Zawartość torebki wsyp do miski2. Dokładnie mieszając, dolej 550 ml przegotowanej, ciepłej wody (max. 40 stopni Celsjusza)3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK JASNYCH BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 400 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    15.00 

    SKŁADNIKI mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa, płatki OWSIANE bezglutenowe, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże. OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku bułek. Opakowanie wystarcza na około 9 bułek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Zawartość torebki wsyp do miski2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej wody (max. 40 stopni Celsjusza)3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK Z NASIONAMI BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BAUCK HOF

    16.70 

    SKŁADNIKImąka owsiana* (bezglutenowa) 35%, skrobia kukurydziana*, nasiona* 15% (sezam*, słonecznik*, siemię lniane całe*, siemię lniane mielone*), mąka pełnoziarnista z nieobłuszczonego ziarna prosa*, otręby owsiane* (bezglutenowe), zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sól morska, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia kukurydziana*), łupiny nasion babki jajowatej* (*certyfikowany…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA 5 ZIAREN BEZGLUTENOWA BIO 475 g – BAUCK HOF

    20.00 

    SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia kukurydziana*, płatki ryżowe pełnoziarniste*, mąka jaglana pełnoziarnista*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), komosa ryżowa ekspandowana*, mąka kukurydziana*, płatki gryczane*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (*certyfikowany…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA (KETO) 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    21.00 

    SKŁADNIKImąka MIGDAŁOWA, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej, siemię lniane, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól himalajska. OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku chleba dla osób na diecie ketogenicznej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza2. Wsyp mieszankę do miski3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek5….

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN

    15.30 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, błonnik z łuski babki płesznik*, substancja zagęszczająca: guma guar*; cukier*, sól, białko grochu* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku chleba, bułek, bagietek, pizzy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1486 kJ / 350 kcal Tłuszcz: 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 81 g w…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PROBIO

    15.00 

    SKŁADNIKImąka z sorgo*, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, psyllium*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSypka mieszanka doprzygotowania chleba. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1497 kJ /358 kcalTłuszcz: 5,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 gWęglowodany: 66 gw tymcukry:…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 420 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    14.80 

    SKŁADNIKIpłatki OWSIANE bezglutenowe, mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa, łuska babki jajowatej, siemię lniane brązowe, nasiona chia, sól himalajska. OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku chleba klasyczna. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym3….

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA BIO 420 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    16.30 

    SKŁADNIKI płatki OWSIANE* bezglutenowe, mąka owsiana* bezglutenowa, mąka z ryżu brązowego*, łuska babki jajowatej*, siemię lniane brązowe*, nasiona chia* – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1369 kJ / 327 kcal Tłuszcz: 8,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g Węglowodany: 52 g…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z CZARNUSZKĄ BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    17.50 

    SKŁADNIKImąka OWSIANA bezglutenowa, słonecznik, płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, czarnuszka 1,2 %, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól kłodawska. OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff,…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z JAGODĄ KAMCZACKĄ BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 420 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    18.70 

    SKŁADNIKIpłatki OWSIANE bezglutenowe, mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa, łuski babki jajowatej, siemię lniane brązowe, jagoda kamczacka 6 %, nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), sól kłodawska. OPISMieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z jagodą kamczacką. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchegoWartość energetyczna: 1317 kJ/315 kcalTłuszcz: 7,6…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z JAGODAMI GOJI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    17.30 

    SKŁADNIKImąka OWSIANA bezglutenowa, słonecznik, płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6 %, płatki teff, nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), łuski babki jajowatej, sól kłodawska. OPISMieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z jagodami goji. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchegoWartość energetyczna: 1678…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BAUCK HOF

    19.20 

    SKŁADNIKImąka OWSIANA pełnoziarnista (bezglutenowa)* (34 %), skrobia kukurydziana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1470 kJ / 348 kcal Tłuszcz:…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ PEŁNOZIARNISTEJ Z DODATKIEM PŁATKÓW OWSIANYCH I NASION BEZGLUTENOWA BIO 600 g – BAUCK HOF

    21.00 

    SKŁADNIKIpłatki OWSIANE pełnoziarniste (bezglutenowe)*, pestki dyni*, nasiona słonecznika*, mielone siemię lniane*, SEZAM*, siemię lniane*, nasiona chia – szałwia hiszpańska (Salvia hispanica)*, płatki jaglane pełnoziarniste*, mielone łuski babki jajowatej*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1943 kJ / 467 kcal Tłuszcz: 28 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g Węglowodany:…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA (KETO) 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    21.50 

    SKŁADNIKImąka MIGDAŁOWA, pestki słonecznika, siemię lniane brązowe, nasiona chia, ORZECHY WŁOSKIE 13 %, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól kłodawska. OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z orzechami włoskimi. Idealna dla osób na diecie ketogenicznej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza2. Wsyp mieszankę do miski3. Dolej 500 ml wody i…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z PESTKAMI DYNI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    16.70 

    SKŁADNIKImąka OWSIANA bezglutenowa, płatki OWSIANE bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13 %, mąka teff, płatki teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska. OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ŻURAWINĄ BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    18.70 

    SKŁADNIKImąka OWSIANA bezglutenowa, płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka teff, żurawina suszona 10 % (żurawina suszona 62 %, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), łuski babki jajowatej, sól himalajska. OPISMieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z żurawiną. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. WARTOŚĆ ODŻYWCZA…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ŻURAWINĄ BEZGLUTENOWA BIO 450 g – POPCROP

    16.30 

    SKŁADNIKIpłatki OWSIANE bezglutenowe*, mąka owsiana bezglutenowa*, siemię lniane*, płatki teff*, chia – nasiona szałwii hiszpańskiej* ( _Salvia hispanica_ ), słonecznik*, suszona żurawina* 5 % (suszona żurawina*, koncentrat soku jabłkowego*, olej słonecznikowy*), babka jajowata*, pestki dyni*, sól himalajska (*certyfikowany składik ekologiczny) OPIS Wegański chleb, który jest źródłem białka oraz jest bogaty w błonnik, żelazo, magnez, fosfor…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN

    15.30 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, mąka kukurydziana*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku ciast, gofrów, pancake’ów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1545 kJ / 364 kcal Tłuszcz: 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 88 g w tym cukry: 0,3 g Białko: 1,4 g Sól: 0 g ZALECANE…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PROBIO

    14.80 

    SKŁADNIKIcukier puder trzcinowy*, mąka gryczana*, mąka z sorgo*, mąka kukurydziana*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, mąka ryżowa*, len złoty*, proszek do pieczenia* (skorbia kukurydziana*, substancje spulchniające [wodorowinian potasu, wodorowęglan sodu]), łuska babki jajowatej*, kurkuma*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSypka mieszanka do przygotowania ciast. Produkt bezglutenowy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA500 g mieszanki połączyć z 250 ml MLEKA lub…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTEK MAŚLANYCH BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA (KETO) 365 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    18.40 

    SKŁADNIKImąka MIGDAŁOWA, erytrytol (substancja słodząca), mąka kokosowa, inulina, cynamon cejloński, sól kłodawska. OPISOpakowanie wystarcza na 35 ciastek maślanych.Zawiera substancję słodzącą. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Przesyp mieszankę do miski2. Dodaj 1 jajko i 100 g roztopionego, przestudzonego masła3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU PIZZY BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    11.60 

    SKŁADNIKImąka ryżowa, tapioka, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól kłodawska. OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Przesyp mieszankę do miski2. Do 200 ml ciepłej przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczkę miodu i przelej do miski3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami4. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU UNIWERSALNA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PROBIO

    12.70 

    SKŁADNIKImąka gryczana*, mąka z sorgo*, mąka kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka do przygotowania kruchych ciasteczek, chrupiącego chleba, naleśników oraz biszkoptów. Nadaje się również na knedle pyzy do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1480 kJ / 353 kcal Tłuszcz: 1,4 g w tym…

  • MIESZANKA NA BEZMIĘSNE KLOPSIKI SZWEDZKIE BIO 180 g – BAUCK HOF

    6.10 

    SKŁADNIKIpłatki ryżowe* 26 %, bułka tarta* (mąka PSZENNA*, sól, drożdże*), mąka kasztanowa*, płatki ziemniaczane*, białko PSZENNE*, mąka z ciecierzycy*, mielone siemię lniane*, płatki drożdżowe* (drożdże*, mąka PSZENNA*, sól morska), grzyby*, sól morska, cebula*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia kukurydziana*), mielone łuski babki jajowatej*, kakao*, papryka w proszku*, czosnek*,…

  • MIESZANKA NA BROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BAUCK HOF

    19.60 

    SKŁADNIKIsurowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, płatki gorzkiej czekolady* (15 %) (surowy cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), mąka ryżowa pełnoziarnista*, kakao w proszku* (8 %), substancja zagęszczająca: mączka z chleba świętojańskiego*, sól morska, wanilia* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1667 kJ / 394 kcal Tłuszcz: 5,3 g…

  • MIESZANKA NA BROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIOVEGAN

    21.20 

    SKŁADNIKIsurowy cukier trzcinowy*, skrobia z tapioki*, skrobia kukurydziana*, czekolada „couverture”* 10,1 % (miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*), kakao w proszku* 8,1 %, mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka ryżowa*, czekolada „couverture”* 3,5 % (miazga kakaowa*, cukier kokosowy* 12 %, tłuszcz kakaowy*), mąka kukurydziana*, mąka jaglana razowa*, mąka z chia – nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), białko lniane*,…

  • MIESZANKA NA BROWNIE Z KAKAO I CUKREM KOKOSOWYM BEZGLUTENOWA BIO 290 g – ZDROWO NAMIESZANE

    16.30 

    SKŁADNIKI cukier kokosowy* (37 %), mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, kakao w proszku* (9 %), skrobia kukurydziana*, skrobia z tapioki*, kropelki z czekolady* (7 %) (cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), len mielony*, proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu)) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANA Piekarnik nagrzej…

  • MIESZANKA NA CHLEBEK BANANOWY Z NASIONAMI CHIA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – ZDROWO NAMIESZANE

    16.80 

    SKŁADNIKI mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, len mielony*, cynamon*, nasiona szałwi hiszpańskiej* (Salvia hispanica) (1 %), substancja spulchniająca: węglany sodu, proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu)), sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANA Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni Celsjusza bez…

  • MIESZANKA NA CIASTO BROWNIE BEZGLUTENOWE 300 g – CELIKO

    6.80 

    SKŁADNIKIcukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia z tapioki, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%)- 8%, czekolada (masa kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa) – 4%, błonnik kakaowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; aromat, sól. OPIS Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym…

  • MIESZANKA NA CIASTO CYTRYNOWE BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIOVEGAN

    21.20 

    SKŁADNIKICiasto cytrynowe* [mąka ryżowa*, surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, mąka kukurydziana*, mąka z ŁUBINU SŁODKIEGO*, 1,3 % sok z cytryny w proszku*, 0,4 % skórka z cytryny*, 0,1 % olejek cytrynowy*, sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*; kwas: winiany potasu; emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)]; Lukier cytrynowy* (cukier puder*, olejek cytrynowy* 0,1…

  • MIESZANKA NA CIASTO CZEKOLADOWE BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIOVEGAN

    21.20 

    SKŁADNIKIsurowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, 11,1 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*), 7,1 % kakao w proszku*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; błonnik jabłkowy*, kwas: winiany potasu; substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*; sól, emulgator: lecytyny (ze słonecznika)*; substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniuWartość energetyczna:…

  • MIESZANKA NA CIASTO DOMOWE Z BŁONNIKIEM Z AGAWY BEZGLUTENOWA BIO 300 g – ZDROWO NAMIESZANE

    14.40 

    SKŁADNIKI mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, tapioka* (skrobia z manioku), cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, len mielony*, inulina z agawy w proszku* (2 %), proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniajace (winiany potasu, węglany sodu)], sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Mieszanka do przygotowania ciasta jogurtowego. Otrzymane ciasto można podzielić na 14 porcji. 1 porcja =…

  • MIESZANKA NA CIASTO JOGURTOWO – WIŚNIOWE BEZ PIECZENIA BEZGLUTENOWE DEMETER BIO 365 g – BAUCK HOF

    24.00 

    SKŁADNIKImąka OWSIANA** bezglutenowa, surowy cukier trzcinowy**, skrobia ryżowa*, skrobia kukurydziana*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, sól kamienna, wanilia*. (* certyfikowany składnik ekologiczny, ** składniki z rolnictwa biodynamicznego) OPISTo magicznie lekkie ciasto smakuje niebiańsko, świeżo jogurtowo i jednocześnie cudownie owocowo. W zależności od upodobań możesz urozmaicić o owoce i soki do bazy owocowej, upiec bazę lub…

  • MIESZANKA NA CIASTO NA PIZZĘ BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA BIO 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    14.10 

    SKŁADNIKImąka ryżowa*, tapioka*, maranta trzcinowa*, łuska babki jajowatej*, sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy BIO 250 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Z drożdżami suchymi1. Przesyp mieszankę do miski.2. Dodaj 7 g suszonych drożdzy instant do mieszanki.3. Dodaj 200 ml ciepłej (ok. 45st. C) przegotowanej wody, dwie łyżki oliwy, 1 łyżeczkę miodu.4. Mieszaj łyżką,…

  • MIESZANKA NA CIASTO NA PIZZĘ BEZGLUTENOWA BIO 350 g – BAUCK HOF

    15.00 

    SKŁADNIKImąka ryżowa razowa*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winnian monosodowy, skrobia kukurydziana*), mielone łuski babki jajowatej*, syrop ryżowy w proszku*, zakwas z komosy ryżowej w proszku* (mąka z komosy ryżowej*, mąka ryżowa*, kultury starterowe), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1436 kJ…

  • MIESZANKA NA CIASTO W STYLU KOPIEC KRETA DEMETER BIO 350 g – BAUCK HOF

    24.00 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy surowy**, mąka z PSZENICY ORKISZ**, skrobia ryżowa*, skrobia kukurydziana*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* 5 %, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, kwas: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), sól kamienna, wanilia*. (* certyfikowany składnik ekologiczny, ** składniki z rolnictwa biodynamicznego) OPISNie ma znaczenia, czy nazywa się to kopcem kreta, ciastem kopułowym czy ciastem…

  • MIESZANKA NA FALAFEL BEZGLUTENOWA BIO 160 g – BAUCK HOF

    8.60 

    SKŁADNIKImielona ciecierzyca*, mąka z ciecierzycy*, sól morska, kminek*, pietruszka*, czosnek*, kolendra*, biały pieprz* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1418 kJ / 338 kcal Tłuszcz: 6,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g Węglowodany: 43 g w tym cukry: 2,8 g Błonnik: 15,0 g Białko: 18,0 g Sól: 2,1 g SPOSÓB…

  • MIESZANKA NA FALAFEL BIO 250 g – BOHLSENER MUEHLE

    13.10 

    SKŁADNIKIgrubo mielona ciecierzyca* 93 %, sól morska, granulat cebuli*, pietruszka*,kolendra*, kminek*, pieprz*, sproszkowany czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1373 kJ / 327 kcal Tłuszcz: 5,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g Węglowodany: 43 g w tym cukry: 3,5 g Białko: 18 g Sól: 2,4 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mieszankę…

  • MIESZANKA NA FALAFELE BIO 140 g – VEGGY CRUSH (MILZU)

    13.00 

    SKŁADNIKImieszanka warzywna* 86 % (teksturowane płatki z groszku szarego* 92 %, skrobia ziemniaczana* 8 %), mieszanka przypraw* 14 % w zmiennych proporcjach (sól, czosnek*, cebula*, len*, nać pietruszki*, kmin*, kolendra*, pieprz czarny*, cukier trzcinowy*).(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSpróbuj wege falafeli z szarego groszku, będziesz zaskoczony jakie są smaczne!Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka. Danie gotowe w…

  • MIESZANKA NA GOFRY BEZGLUTENOWA BIO 240 g – ZDROWO NAMIESZANE

    12.00 

    SKŁADNIKI mąka ryżowa*, mąka z amarantusa*, skrobia z tapioki*, mąka gryczana*, proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu)), len mielony*, sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mieszanka do przygotowania gofrów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Oddziel żółtka od białek.2. Do miski wlej MLEKO, żółtka i olej, a następnie zmikszuj lub dokładnie wymieszaj.3.Gofry na…

  • MIESZANKA NA GOFRY I NALEŚNIKI BEZGLUTENOWA BIO 200 g – BAUCK HOF

    10.40 

    SKŁADNIKImąka ryżowa*, mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winnian monosodowy, skrobia kukurydzina*), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt nie zawiera cukrów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1526 kJ / 360 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 79 g…

  • MIESZANKA NA MUFFINKI Z JABŁKIEM BEZGLUTENOWE DEMETER BIO 400 g – BAUCK HOF

    17.20 

    SKŁADNIKIpłatki OWSIANE pełnoziarniste** bezglutenowe 39 %, cukier trzcinowy surowy**, mąka OWSIANA razowa** bezglutenowa 25 %, skrobia ryżowa*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, kwas: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), sól kamienna, wanilia*. (* składniki ekologiczne, ** składniki z upraw biodynamicznych). OPISOpakowanie zawiera 400 g mieszanki na ciasto i 12 papierowych foremek w różnych wzorach. Czas…

  • MIESZANKA NA MUFFINKI Z KROPLAMI GORZKIEJ CZEKOLADY BEZGLUTENOWA BIO 300 g – ZDROWO NAMIESZANE

    14.90 

    SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, kropelki z czekolady* (7 %) [miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (z SOI)], skrobia z tapioki*, len mielony*, kakao w proszku*, bezglutenowy proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu)], sól himalajska różowa (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mieszanka do…

  • MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM 310 g – CELIKO

    12.40 

    SKŁADNIKISkładniki muffinów:  cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, czekolada w proszku 16,5% (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu min. 32%), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, błonnik kakaowy, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.Składniki kremu budyniowego: cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mleko pełne w proszku, maślanka w proszku, glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat. OPIS Znakomity…

  • MIESZANKA NA MUFFINY KLASYCZNE 280 g – CELIKO

    10.50 

    SKŁADNIKI cukier, mąka ryżowa, skrobia z tapioki modyfikowana, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca. OPISBezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. GLUTEN i fenyloalanina). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W…

  • MIESZANKA NA NALEŚNIKI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    11.60 

    SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista, mąka OWSIANA bezglutenowa, maranta trzcinowa, tapioka, ksylitol (substancja słodząca), sól kłodawska, kurkuma, kardamon. OPISUpiecze Ci się! Naleśniki to produkt bez glutenu, cukru, kukurydzy i zbędnych ulepszaczy. Nasza mieszanka zawiera tylko 1,7 g cukrów prostych na 100 g produktu.Zawiera substancję słodzącą. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g…

  • MIESZANKA NA NALEŚNIKI BEZGLUTENOWA BIO 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    12.60 

    SKŁADNIKI mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka OWSIANA bezglutenowa*, maranta trzcinowa*, tapioka*, cukier kokosowy*, sól himalajska, kurkuma*, kardamon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 559 kJ/134 kcal Tłuszcz: 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 25 g w tym cukry: 3 g Błonnik: 1,3 g Białko: 4 g Sól: 0,5…

  • MIESZANKA NA NALEŚNIKI Z MĄKĄ GRYCZANĄ BEZGLUTENOWA BIO 200 g – ZDROWO NAMIESZANE

    10.80 

    SKŁADNIKI mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, mąka gryczana* (20 %), len mielony*, proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu)), kurkuma*, sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANA W misce połącz ze sobą wszystkie mokre składniki (4 jajka, 200 ml MLEKA, 200 ml wody, 2 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła). Wsyp zawartość…

  • MIESZANKA NA PASTĘ WARZYWNĄ Z CHILI BIO 130 g – VEGGY CRUSH (MILZU)

    13.00 

    SKŁADNIKIpłatki proteinowe z grochu szarego* (85 %), mieszanka suszonych przypraw* (15 %) (NASIONA SEZAMU mielone*, czosnek*, sól, kmin rzymski*, papryka słodka czerwona*, cukier trzcinowy*, papryka ostra chili* (3 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISIdealna jako pasta do pieczywa czy dodatek do dań. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.Finalny produkt o masie 480…

  • MIESZANKA NA PASTĘ WARZYWNĄ Z CURRY BIO 130 g – VEGGY CRUSH (MILZU)

    13.00 

    SKŁADNIKIpłatki proteinowe z grochu szarego* (85 %), suszona mieszanka przypraw curry* (15 %) (NASIONA SEZAMU mielone*, sól, czosnek*, kmin rzymski*, kurkuma*, cukier trzcinowy*, kolendra*, pieprz czarny*, papryka słodka czerwona*, imbir*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISIdealna jako pasta do pieczywa czy dodatek do dań. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.Finalny produkt o masie…

  • MIESZANKA NA RACUCHY OWSIANE BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 178 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    10.30 

    SKŁADNIKImąka OWSIANA bezglutenowa, płatki OWSIANE bezglutenowe, ksylitol (substancja słodząca), przyprawy, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól kłodawska. OPISPrze! Racuchy to produkt bez glutenu, cukru, kukurydzy, mąki z białego ryżu i zbędnych ulepszaczy. Nasza mieszanka zawiera tylko 1 g cukrów prostych na 100 g produktu i aż 7,3 g błonnika. Zawiera substancję słodzącą. Bez dodatku cukrów. Zawiera…

  • MIESZANKA NA RACUCHY OWSIANE BEZGLUTENOWA BIO 180 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    10.90 

    SKŁADNIKI mąka OWSIANA* bezglutenowa 55 %, płatki OWSIANE* bezglutenowe 27,6 %, cukier kokosowy*, wodorowęglan sodu: substancja spulchniająca, sól himalajska, cynamon*, kurkuma*, kardamon* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g zgodnie ze sposobem przygotowania Wartość energetyczna: 567 kJ / 136 kcal Tłuszcz: 3,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g Węglowodany: 20 g w…

  • MIESZANKA NA RACUCHY Z MĄKĄ KOKOSOWĄ BEZGLUTENOWA BIO 210 g – ZDROWO NAMIESZANE

    12.10 

    SKŁADNIKI mąka kokosowa* (21 %), mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, cukier kokosowy*, mąka gryczana*, len mielony*, proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANA Do miski wbij 3 jajka i wymieszaj z 200 ml MLEKA i łyżką oleju. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną….

  • MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 480 g – BIOVEGAN

    21.20 

    SKŁADNIKICiasto brownie* [surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, 12 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*), 7,5 % kakao w proszku*, skrobia z tapioki*, 3 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier kokosowy*), mąka z nasion chia* (Salvia hispanica), sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; kwas: winiany potasu; emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)]. Ciasto…

  • ZAKWAS CHLEBOWY ORKISZOWY W PROSZKU BIO 30 g – BIOVEGAN

    7.10 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista, kultury bakterii chlebowych OPISWystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba. SPOSÓB PRZYGOTOWANIASkładniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego ORKISZowego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki ORKISZowej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody. Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie…

  • ZAKWAS CHLEBOWY QUINOA W PROSZKU BEZGLUTENOWY BIO 20 g – BIOVEGAN

    7.60 

    SKŁADNIKIekologiczna zmielona quinoa OPISWystarcza na uzyskanie ok. 750 g chleba. SPOSÓB PRZYGOTOWANIASkładniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego quinoa bio 20 g Biovegan, 350 g mąki gryczanej, 150 g mąki sojowej, 1 saszetka drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 1 łyżeczka soli, 375 ml letniej wody. Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze…

  • ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PŁYNIE BIO 150 g – BIOVEGAN

    12.60 

    SKŁADNIKIwoda, zmielone produkty przemiału żyta, kultury bakterii, ocet winny brandy*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIASkładniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego w płynie bio 150 g Biovegan, 500 g mąki pszennej, 500 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody, 1…

  • ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PROSZKU BIO 30 g – BIOVEGAN

    7.50 

    SKŁADNIKI pełnoziarniste produkty przemiału żyta*, kultury starterowe (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wystarcza na uzyskanie 2 chlebów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIASkładniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki pszennej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody. Dokładnie wymieszać wszystkie suche…