Wyświetlanie 1–90 z 107 wyników

  • AGREST 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    14.10 

    SKŁADNIKIagrest*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca- pektyna, regulator kwasowości- kwas L-askorbionowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców agrestu z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 454 kJ / 107 kcal Tłuszcz – <0,5…

  • ARONIA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    14.10 

    SKŁADNIKIaronia*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców aronii z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 563 kJ / 133 kcal Tłuszcz – <0,5 g w tym…

  • BORÓWKA AMERYKAŃSKA 80 % BIO 260 g – BATOM

    24.40 

    SKŁADNIKI Borówka amerykańska* (80 %) (80 g owoców na 100 g produktu), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 501 kJ / 119 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g Węglowodany: 26…

  • BORÓWKA AMERYKAŃSKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    21.60 

    SKŁADNIKIborówki amerykańskie*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców borówki amerykańskiej z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 501 kJ / 119 kcal Tłuszcz – <0,5 g…

  • BORÓWKA DO MIĘS, SERÓW I DESERÓW BIO 200 g – RUNOLAND

    11.10 

    SKŁADNIKI borówka brusznica* (Vaccinium vitis-idaea), cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, sok z cytyryn* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 Wartość energetyczna – 415 kJ/99 kcal Tłuszcz – 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone –…

  • BORÓWKA Z JABŁKIEM 310 g – KROKUS

    17.10 

    SKŁADNIKI borówki (53 %), jabłka (23 %), cukier, koncentrat jabłkowy- regulator kwasowości OPISProdukt pasteryzowany. Sporządzono z 90 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100Wartość energetyczna – 765 kJ/180 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 45 gw tym cukry – 34 gBiałko – 0 gSól –…

  • CZARNA PORZECZKA 100 % B/C BIO 260 g – BATOM

    18.60 

    SKŁADNIKI czarna porzeczka* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 267 kJ / 63 kcal Tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 11 g w tym cukry: 11 g Błonnik: 12 g Białko: 2,0 g Sól: 0,06 g ZALECANE WARUNKI…

  • CZARNA PORZECZKA 80 % BIO 260 g – BATOM

    18.60 

    SKŁADNIKI czarne porzeczki* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISZawiera naturalnie występujące cukry. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 491 kJ / 116 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 27 g w tym cukry: 15 g Błonnik: 2,3 g Białko: 1,5 g Sól:…

  • CZARNA PORZECZKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    15.30 

    SKŁADNIKIczarne porzeczki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców czarnej porzeczki z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 491 kJ / 116 kcal Tłuszcz – 0,5 g w tym…

  • CZARNA PORZECZKA 80 % Z CUKREM TRZCINOWYM BIO 270 g – SAD DANKÓW

    15.30 

    SKŁADNIKIczarne porzeczki*, cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca – pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców czarnej porzeczki z dodatkiem cukru trzcinowego. Smak słodko-kwasny charakterystyczny dla owoców porzeczki czarnej, barwa zbliżona do barwy owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna -649 kJ / 153 kcal Tłuszcz…

  • CZARNY BEZ 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    18.40 

    SKŁADNIKIczarny bez*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS100 g wyprodukowano z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców czarnego bzu z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 593 kJ / 140 kcal Tłuszcz – 0,6 g w tym kwasy…

  • CZERWONA PORZECZKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    14.10 

    SKŁADNIKIczerwone porzeczki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna, regulator kwasowości – kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców czerwonej porzeczki z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 508 kJ / 120 kcal Tłuszcz…

  • DŻEM CZARNA PORZECZKA Z KARDAMONEM BIO 290 g – OWOCOWY DOM

    14.90 

    SKŁADNIKIczarna porzeczka* (80 %), cukier trzcinowy,* substancja żelująca: pektyny, kardamon* (0,18%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczny dżem Czarna Porzeczka z kardamonem, pasteryzowany o obniżonej zawartości cukru. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 599 kJ / 142 kcal Tłuszcz – 0,2 g w tym kwasy…

  • DŻEM RABARBAROWY Z CYNAMONEM O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g – KROKUS

    7.70 

    SKŁADNIKIrabarbar (51 %), cukier, sok z cytryny, pektyny – substancja żelująca, cynamon (0,12 %). OPISSporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu.Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.Dżem rabarbarowy z cynamonem produkujemy z łodyg rabarbaru pociętych na niewielkie kawałki. Ma…

  • DŻEM TRUSKAWKOWY Z WANILIĄ O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g – KROKUS

    8.50 

    SKŁADNIKItruskawki (50 %), cukier, sok z cytryny, pektyny – substancja żelująca, wanilia (0,1 %). OPISSporządzono z 46 g owoców na 100 g produktu.Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.Dżem truskawkowy z wanilią ma intensywny, ładny kolor, co świadczy o zachowaniu sporej…

  • DŻEM WIŚNIOWY Z KARDAMONEM O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g – KROKUS

    8.50 

    SKŁADNIKIwiśnie (50 %), cukier, sok z cytryny, pektyny – substancja żelująca, kardamon (0,3 %). OPISDżem wiśniowy z kardamonem o obniżonej zawartości cukru. Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów, niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu.Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu. Dżem wiśniowy z kardamonem produkujemy ze…

  • GRUSZKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    14.40 

    SKŁADNIKIGruszki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyna, regulator kwasowości: kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców gruszki. Produkt pasteryzowany otrzymany przez gotowanie owoców gruszki; z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu ph; pektyny. Smak słodko-kwasny charakterystyczny dla owoców gruszki, barwa zbliżona do barwy owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W…

  • JABŁKA PRAŻONE BEZGLUTENOWE 700 g – KROKUS

    14.80 

    SKŁADNIKIjabłka (82 %), cukier, kwas cytrynowy – regulator kwsowości, kwas askorbinowy – przeciwutleniacz OPISProdukt pasteryzowany.Jabłka prażone KROKUS przygotowaliśmy z myślą o szarlotkach i jako nadzienie do rogalików, bułeczek i innych ciast. Można posmarować nimi naleśniki czy przełożyć ryż. Łączmy je z naturalnymi jogurtami, owsiankami czy musli. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 604 kJ…

  • JABŁKO – GRUSZKA B/C BIO 260 g – SAD DANKÓW

    14.80 

    SKŁADNIKIjabłka*, gruszki*, kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne jabłka i gruszki, gotowane, przetarte pasteryzowane, bez dodanej wody. 100 g produktu sporządzono z 63 g jabłek i 35 g gruszek. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 279 kJ / 66 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:…

  • JEŻYNA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    18.40 

    SKŁADNIKIjeżyny*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców jeżyny z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 526 kJ / 124 kcal Tłuszcz – <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • KONFITURA EKSTRA Z CZARNEJ PORZECZKI BIO 245 g – PROSTO ZE WSI

    12.80 

    SKŁADNIKIczarna porzeczka* 80 %, cukier trzcinowy* 10 %, woda, substancja żelująca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany, wytworzony metodą rzemieślniczą. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.Konfiturę z czarnej porzeczki możesz użyć w tradycyjny sposób, jako dodatku do świeżego pieczywa. Szczególnie dobrze smakuje z ciastem drożdżowym albo chałką. Konfiturę z czarnej porzeczki wykorzystasz…

  • KONFITURA EKSTRA Z MALIN BIO 245 g – PROSTO ZE WSI

    14.20 

    SKŁADNIKImaliny* 80 %, cukier trzcinowy* 10 %, woda, substancja żelująca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany, wytworzony metodą rzemieślniczą. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.Konfiturę z malin możesz użyć w tradycyjny sposób, jako dodatku do świeżego pieczywa. Szczególnie dobrze smakuje z ciastem drożdżowym albo chałką. Konfiturę z malin wykorzystasz też jako nadzienie…

  • KONFITURA EKSTRA Z TRUSKAWEK BIO 245 g – PROSTO ZE WSI

    12.80 

    SKŁADNIKItruskawki* 80 %, cukier trzcinowy* 10 %, woda, substancja żelująca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany, wytworzony metodą rzemieślniczą. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.Konfiturę z truskawek możesz użyć w tradycyjny sposób, jako dodatku do świeżego pieczywa. Szczególnie dobrze smakuje z ciastem drożdżowym albo chałką. Konfiturę z truskawek wykorzystasz też jako nadzienie…

  • KONFITURA EKSTRA Z WIŚNI BIO 245 g – PROSTO ZE WSI

    12.80 

    SKŁADNIKIwiśnie* 80 %, cukier trzcinowy* 10 %, woda, substancja żelująca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany, wytworzony metodą rzemieślniczą. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.Konfiturę z wiśni możesz użyć w tradycyjny sposób, jako dodatku do świeżego pieczywa. Szczególnie dobrze smakuje z ciastem drożdżowym albo chałką. Konfiturę z wiśni wykorzystasz też jako nadzienie…

  • KONFITURA MALINOWA 320 g – KROKUS

    13.40 

    SKŁADNIKImaliny, cukier, syrop glukozowy (4 %) – zapobiega scukrzeniu. OPISSporządzono z 54 g owoców na 100 g produktu.Owoce malin są bardzo delikatne, dlatego w słoiku z konfiturą malinową odnajdziecie Państwo fragmenty owoców, które z syropem tworzą jednorodną całość. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć wyrazisty, malinowy kolor i naturalny aromat owoców. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą…

  • KONFITURA MORELOWA 320 g – KROKUS

    12.40 

    SKŁADNIKImorele, cukier, syrop glukozowy (3,5 %) – zapobiega scukrzeniu. OPISSporządzono z 50 g owoców na 100 g produktu.Owoce moreli są dosyć duże, więc kroimy je na mniejsze części, aby konfitura była bardziej smarowna. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować słoneczny kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta…

  • KONFITURA POZIOMKOWA 320 g – KROKUS

    28.20 

    SKŁADNIKIpoziomki, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) – zapobiega scukrzeniu. OPISSporządzono z 60 g owoców na 100 g produktu. Konfitura poziomkowa to całe owoce poziomek i ich fragmenty zatopione w gęstym syropie. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być…

  • KONFITURA TRUSKAWKOWA 320 g – KROKUS

    12.00 

    SKŁADNIKItruskawki, cukier, syrop glukozowy (4 %) – zapobiega scukrzeniu. OPISSporządzono z 65 g owoców na 100 g produktu. Konfitura truskawkowa to całe owoce i ich fragmenty zatopione w gęstym syropie. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo…

  • KONFITURA WIŚNIA Z IMBIREM BIO 300 g – OWOCOWY DOM

    18.60 

    SKŁADNIKI wiśnia* (80 %), cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny, imbir* (0,16%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna konfitura Wiśnia z imbirem pasteryzowana o obniżonej zawartości cukru. Sporządzono z 82 g owoców na 100 g produktu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 741 kJ / 174 kcal Tłuszcz – 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • KONFITURA WIŚNIOWA 320 g – KROKUS

    12.40 

    SKŁADNIKIwiśnie, cukier, syrop glukozowy (7 %) – zapobiega scukrzeniu, mączka chleba świętojańskiego – substancja zagęszczająca. OPISSporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu. Wiśnie to owoce o bardzo małej ilości pektyny, więc konfitura jest dość rzadka. Zdecydowaliśmy się dodać do niej odrobinę mączki chleba świętojańskiego (naturalny zagęstnik), aby nieco zagęścić syrop zgodnie z życzeniem…

  • KONFITURA Z BORÓWKI BIO 180 g – DARY NATURY

    13.00 

    SKŁADNIKIBorówka wysoka* (66%), cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISIdealnie pasują do deserów, są też doskonałym przysmakiem samym w sobie. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 716,9 kJ / 168,9 kcal Tłuszcz: 0,3 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,3 g; Węglowodany: 40,8 g; w tym cukry: 38,2 g; Białko: 0,4 g; Sól: <0,07 g…

  • KONFITURA Z CZARNEJ JAGODY BIO 180 g – DARY NATURY

    13.90 

    SKŁADNIKIowoc czarnej jagody* 66,7%, cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDoskonale pasuje jako dodatek do ciast i deserów. Świetnie wkomponuje się również jako składnik każdego śniadania czy kolacji. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 989 kJ / 233,2 kcal Tłuszcz: 0,8 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g; Węglowodany: 54,3 g; w tym…

  • KONFITURA Z CZARNEJ PORZECZKI 320 g – KROKUS

    11.40 

    SKŁADNIKIczarne porzeczki, cukier, syrop glukozowy (3,5 %) – zapobiega scukrzeniu. OPISSporządzono z 50 g owoców na 100 g produktuCzarne porzeczki mają bardzo dużo naturalnej pektyny, przez co konfitura z tych owoców jest jedną z bardziej gęstych. Otwierając słoik mamy wrażenie, że jego zawartość można kroić nożem – wystarczy jednak zamieszać konfiturę łyżeczką, aby uzyskać bardziej…

  • KONFITURA Z LEŚNYCH JAGÓD 320 g – KROKUS

    14.00 

    SKŁADNIKIczarne jagody, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) – zapobiega scukrzeniu. OPISSporządzono z 68 g owoców na 100 g produktu. Konfitura z leśnych jagód to całe owoce czarnej jagody zawieszone są w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i smak owoców. Wystarczy, więc jedynie odrobina konfitury, żeby przenieść się do lasu pełnego jagód,…

  • KONFITURA Z LEŚNYCH JEŻYN 320 g – KROKUS

    13.40 

    SKŁADNIKIjeżyny, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) – zapobiega scukrzeniu. OPISSporządzono z 54 g owoców na 100 g produktu. W konfiturze z leśnych jeżyn udało się nam zachować całe owoce i ich fragmenty w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i charakterystyczny smak leśnych jeżyn. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega…

  • KONFITURA Z OWOCÓW DZIKIEJ RÓŻY BIO 180 g – DARY NATURY

    14.60 

    SKŁADNIKIowoce dzikiej róży* (61%), cukier trzcinowy*, sok z pigwowca*, płatki róży* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 989 kJ / 233,3 kcal Tłuszcz: < 0,3 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g; Węglowodany: 54,3 g; w tym cukry: 47,8 g; Białko: 0,8 g; Sól: < 0,1 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać…

  • KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY 220 g – POLSKA RÓŻA

    22.20 

    SKŁADNIKI cukier, płatki róży fałdzistolistnej 19 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. OPIS Konfitura z płatków róży jest produktem unikalnym na skalę europejską – to prawdziwa polska specjalność. W słoiczku od Polskiej Róży znajdziesz: starannie wyselekcjonowane płatki róży fałdzistolistnej zmieszane z cukrem oraz kwasem cytrynowym, który jest regulatorem kwasowości. Konfitura ma gęstą, wyrazistą teksturę i niepowtarzalny…

  • KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY 330 g – POLSKA RÓŻA

    23.40 

    SKŁADNIKIcukier, płatki róży fałdzistolistnej (19 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy. OPISKonfitura z płatków róży jest produktem unikalnym na skalę europejską – to prawdziwa polska specjalność.W słoiczku od Polskiej Róży znajdziesz: starannie wyselekcjonowane płatki róży fałdzistolistnej zmieszane z cukrem oraz kwasem cytrynowym, który jest regulatorem kwasowości. Konfitura ma gęstą, wyrazistą teksturę i niepowtarzalny smak. Produkt stworzony…

  • KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY BIO 180 g – DARY NATURY

    26.40 

    SKŁADNIKIpłatki róży* (70%), cukier trzcinowy* (30%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKonfiturę uzyskuje się poprzez utarcie płatków róży z cukrem, dzięki czemu zachowuje się aromat świeżych kwiatów. Konfitura z płatków róży to doskonały dodatek do pączków lub innych ciast oraz deserów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • KONFITURA Z TRUSKAWKI BIO 170 g – DARY NATURY

    13.00 

    SKŁADNIKIowoce truskawki*, cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany. Sporządzono z 229 g owoców na 100 g produktu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 562 kJ/133 kcal Tłuszcz: 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Weglowodany: 28 g tym cukry: 19 g Białko: 1,1 g Sól: 0 g ZALECANY SPOSÓB PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym…

  • KREM Z MANGO BIO 200 g – BATOM

    15.50 

    SKŁADNIKImango* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKrem na bazie owoców mango. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do placuszków, naleśników, kanapek, ciast i innych wypieków. Produkt bez dodatku cukru, zawiera tylko cukry naturalnie występujące w owocach. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 756 kJ / 181kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy nasycone: 0 g…

  • MALINA 80 % BIO 260 g – BATOM

    24.40 

    SKŁADNIKImaliny* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja żelująca: pektyny, kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 434 kJ / 103 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 33 gw tym cukry: 24 gBiałko: 0,7 gSól: 0,06 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo…

  • MALINA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    22.50 

    SKŁADNIKImaliny*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna, regulator kwasowości – kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców malin z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 578 kJ / 136 kcal Tłuszcz – 0…

  • MALINA 80 % Z CUKREM TRZCINOWYM BIO 270 g – SAD DANKÓW

    21.60 

    SKŁADNIKImaliny*, cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca – pektyna, regulator kwasowości – kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców malin z dodatkiem cukru trzcinowego. Smak słodko – kwasny chcarakterystyczny dla owoców malin, barwa zbliżona do barwy owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 792…

  • MARMOLADA Z CYTRYN BIO 360 g – AGRISICILIA

    17.50 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, cytryny „Limone di Siracusa I.G.P.” ze skórką*, substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1033 kJ / 243 kcal Tłuszcz: 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 60 g w tym cukry: 58 g Białko: 0,3 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo…

  • MARMOLADA Z CYTRYN Z IMBIREM BIO 360 g – AGRISICILIA

    17.50 

    SKŁADNIKIcukier trzcionowy*, cytryny ze skórką*, imbir* (1,3 %), substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1062 kJ / 250 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 60 g w tym cukry: 59 g Białko: 0,3 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu…

  • MARMOLADA Z CZERWONEJ POMARAŃCZY BIO 360 g – AGRISICILIA

    17.50 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, czerwone pomarańcze „Arancia Rossa di Sicilia I.G.P.” ze skórką*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1069 kJ / 252 kcal Tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 60 g w tym cukry: 59 g Białko: 0,6 g…

  • MARMOLADA Z MANDARYNEK SYCYLIJSKICH BIO 360 g – AGRISICILIA

    17.50 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, manadarynki ze skórką*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1075 kJ / 253 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 60 g w tym cukry: 57 g Białko: 0,6 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo…

  • MARMOLADA Z POMARAŃCZY BIO 360 g – AGRISICILIA

    17.50 

    SKŁADNIKI pomarańcze „Arancia di Ribera D.O.P.” ze skórką*, cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1038 kJ / 244 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 60 g w tym cukry: 60 g Białko: 0,3 g Sól:…

  • MARMOLADA Z POMARAŃCZY Z IMBIREM BIO 360 g – AGRISICILIA

    17.50 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, pomarańcze ze skórką*, imbir* (1,3 %), substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1036 kJ / 244 kcal Tłuszcz: 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 60 g w tym cukry: 58 g Białko: 0,3 g Sól: 0 g…

  • MIODOWA TRUSKAWKA BIO 260 g – SAD DANKÓW

    21.60 

    SKŁADNIKItruskawki*, miód* (20%), substancja zagęszczająca – pektyna, regulator kwasowości – kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS 100 g prodktu sporządzono z 80 g owoców i 20 g miodu. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców truskawek z dodatkiem miodu wielokwiatowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 448 kJ / 106 kcal Tłuszcz – <0,5…

  • MORELA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    16.90 

    SKŁADNIKImorele*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyna, kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt otrzymany przez gotowanie owoców moreli z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH. Utrwalony przez pasteryzację w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców moreli. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100…

  • MORELA 80 % Z CUKREM TRZCINOWYM BIO 270 g – SAD DANKÓW

    16.90 

    SKŁADNIKImorele*, cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca – pektyna, regulator kwasowości – kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS 100 g produktu sporządzono z 80 g owców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez wydrylowanie owoców moreli z dodatkiem cukru. Smak słodko-kwaśny chcarakterystyczny dla owoców moreli, barwa zbliżona do barwy owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 674 kJ…

  • MUS BORÓWKOWY BIO 270 g – ALCE NERO

    27.00 

    SKŁADNIKIborówka*, cukier winogronowy*, sok cytrynowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSporządzono ze 105 g owoców na 100 g produktu. Bez dodatku pektyny. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 790 kJ/188 kcalTłuszcz – 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 44 gw tym cukry – 44 g Błonnik –…

  • MUS CZARNA PORZECZKA Z CHIA BIO 200 g – BIOGOL

    10.30 

    SKŁADNIKIczarna porzeczka*, zagęszczony sok jabłkowy*, nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica) (1 %), substancja zagęszczająca: pektyny, sok z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt sporządzony ze 100 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 466 kJ / 111 kcal Tłuszcz – 1 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • MUS DLA SERDUSZKA BIO 190 g – DARY NATURY

    10.50 

    SKŁADNIKI aronia owoc*, cukier trzcinowy*, głóg owoc*, róża owoc*, woda, pigwowiec owoc* (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPIS Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 916 kJ / 214 kcal Tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 52,1 g w tym cukry: 31 g Białko: 1,2 g Sól: 0 g ZALECANE…

  • MUS FIGOWO – CYTRYNOWY BIO 270 g – ALCE NERO

    24.50 

    SKŁADNIKIfigi* (60%), cukier gronowy*, cytryny*(10%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMus owocowy jest bez pektyny i słodzony wyłącznie sokiem z winogron. Jest to ciekawa mieszanka słodkiego smaku figi i kwaśnego smaku cytryny. Rezultatem jest produkt, który nie jest zbyt słodki, ale świeży i przyjemny. Mus figowo – cytrynowy jest idealny do smarowania na chleb, wafle ryżowe lub…

  • MUS IMBIROWY BIO 240 g – GINGER PEOPLE

    18.40 

    SKŁADNIKI imbir* (67 %), cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS100 g produktu sporządzono z 67 g imbiru WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1331 kJ/318 kcal Tłuszcz – 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 79 g w tym cukry – 75 g Białko – 0 g Sól –…

  • MUS JAGODA BIO 200 g – BIOGOL

    12.10 

    SKŁADNIKI jagoda czarna* (Vaccinium myrtillus) (60 %), zagęszczony sok jabłkowy* (33 %), woda, substancja zagęszczająca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPIS Produkt sporządzony ze 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 515 kJ / 123 kcal Tłuszcz – 0,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1…

  • MUS JAGODOWY (70 % OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g – ZWERGENWIESE

    15.40 

    SKŁADNIKIjagody* (70 %), syrop z agawy*, substancja żelująca: pektyna, koncentrat soku z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt wegański. Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYch oraz lodów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 529 kJ/ 125 kcalTłuszcz: 0,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 29 gw tym cukry: 28 g Błonnik: 2,1…

  • MUS JAGODOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS

    18.70 

    SKŁADNIKIjagody* (75%), syrop z agawy* (22%), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku cytrynowego*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity mus z czarnych jagód, słodzony sokiem z agawy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 457 kJ / 108 kcal Tłuszcz – <0,5 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe – <0,1 g Węglowodany…

  • MUS MALINOWY (70 % OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g – ZWERGENWIESE

    15.40 

    SKŁADNIKImaliny* (70 %), syrop z agawy*, koncentrat soku z cytryny*, substancja żelująca: pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYch oraz lodów.Produkt wegański. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 605 kJ/143 kcalTłuszcz: 0,5 g;w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;Węglowodany: 32 g;w tym cukry: 30 g; Błonnik: 3,6 g;Białko: 0,8…

  • MUS MALINOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS

    18.30 

    SKŁADNIKImaliny* (75 %), syrop z agawy* (20 %), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku cytrynowego*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wyśmienity mus z malin, słodzony syropem z agawy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 466 kJ / 111 kcal Tłuszcz – 0,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g…

  • MUS MORELOWY BIO 270 g – ALCE NERO

    23.70 

    SKŁADNIKImorele*, sok winogronowy z koncentratu*, sok cytrynowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSporządzono ze 102 g owoców na 100 g produktu. Bez dodatku pektyny. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 768 kJ / 181 kcal Tłuszcz – 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 43 g w tym cukry – 42…

  • MUS TRUSKAWKA BIO 200 g – BIOGOL

    11.20 

    SKŁADNIKI truskawka* (60 %), zagęszczony sok jabłkowy* (33 %), woda, substancja zagęszczająca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPIS Produkt sporządzony ze 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 470 kJ / 112 kcal Tłuszcz – 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g Węglowodany –…

  • MUS TRUSKAWKOWY (70 % OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g – ZWERGENWIESE

    15.40 

    SKŁADNIKItruskawki* (70 %), syrop z agawy*, koncentrat soku z cytryny*, koncentrat soku z czarnego bzu*, substancja żelująca: pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYch oraz lodów.Produkt wegański. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 448 kJ/ 106 kcalTłuszcz: 0,3 g;w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;Węglowodany: 24 g;w tym cukry:…

  • MUS TRUSKAWKOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS

    17.00 

    SKŁADNIKI truskawki* (75%), syrop z agawy* (21%), koncentrat soku winogronowego*, substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku z cytryny*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia, koncentrat czarnego bzu* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity mus truskawkowy, słodzony sokiem z agawy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 425 kJ / 100 kcal Tłuszcz – < 0,5 g w tym kwasy…

  • MUS TRUSKAWKOWY BIO 270 g – ALCE NERO

    25.90 

    SKŁADNIKItruskawki*, skoncentrowany sok winogronowy*, sok cytrynowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSporządzono ze 102 g owoców na 100 g gotowego produktu. Bez dodatku pektyn. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 796 kJ / 188 kcal Tłuszcz – 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 45 g w tym cukry – 44…

  • MUS WIŚNIOWY (70 % OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g – ZWERGENWIESE

    15.40 

    SKŁADNIKIwiśnie* (70 %), syrop z agawy*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, substancja żelująca: pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYch oraz lodów.Produkt wegański. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 705 kJ/ 166 kcalTłuszcz: 0,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 39 gw tym cukry: 37 g Błonnik: 1,2…

  • MUS WIŚNIOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS

    17.00 

    SKŁADNIKIwiśnie* (75%), syrop z agawy* (22%), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, substancja wiążąca: cytryniany wapnia, sok cytrynowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity mus wiśniowy, słodzony syropem z agawy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 485 kJ / 114 kcal Tłuszcz – 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – < 0,1 g Węglowodany – 25,2 g…

  • MUS Z ANANASA I MARAKUI BIO 310 g – SAVEURS ET FRUITS

    18.60 

    SKŁADNIKIrektyfikowany zagęszczony moszcz winogronowy*, ananas* 42 %, sok z marakui* 18 %, substancja żelująca: pektyny,czerwone wapienne algi (Lithothamne) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna: 698 kJ/164 kcalTłuszcz:0,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1gWęglowodany: 39 gw tym cukry: 38 gBłonnik: 0,9gBiałko: 0,8 gSól: < 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym…

  • MUS Z BORÓWKI BRUSZNICY 200 g – SKWIERAWSKI STEFAN

    9.50 

    SKŁADNIKIborówka brusznica 70 %, cukier, pektyny – substancja żelująca. OPISSporządzono z 70 g owoców na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 689 kJ/163 kcal Tłuszcz: 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 40 g w tym cukry: 35 g Białko: 0,5 g Sól: <0,01 g ZALECANE WARUNKI…

  • MUS Z CZARNEGO BZU BIO 200 g – RUNOLAND

    10.10 

    SKŁADNIKI owoc czarnego bzu (Sambucus nigra )*, cukier trzcinowy * (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Owocowy produkt do smarowania i do herbaty sporządzony z 130 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Otrzymany przez wysmażenie owoców. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1152kJ / 275kcal Tłuszcz – 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • MUS Z MANGO (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS

    17.00 

    SKŁADNIKI przecier z mango* (75%), syrop z agawy* (21%), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, sok cytrynowy*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity mus z owoców mango, słodzony syropem z agawy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 523 kJ / 124 kcal Tłuszcz – 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – < 0,5…

  • MUS Z MANGO BIO 310 g – SAVEURS ET FRUITS

    17.30 

    SKŁADNIKImango*(55 %), rektyfikowany zagęszczony moszcz winogronowy*, substancja żelująca:pektyny, koncentrat soku z cytryny*, czerwone wapienne algi (Lithothamne) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 708 kJ/167 kcalTłuszcz: 0,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 gWęglowodany: 40,6 gw tym cukry: 40,3 gBłonnik: 1,0 gBiałko: 0,6 gSól: <0,01 g ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym…

  • MUS Z OWOCÓW LEŚNYCH (70 % OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g – ZWERGENWIESE

    15.40 

    SKŁADNIKIowoce* (70 %) (w różnych proporcjach: maliny*, jeżyny*, czarne porzeczki*, jagody*), syrop z agawy*, substancja żelująca: pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYch oraz lodów.Produkt wegański. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 531 kJ/ 126 kcalTłuszcz: 0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 27 gw tym cukry: 25…

  • MUS Z ŻURAWINY LEŚNEJ 310 g – KROKUS

    16.30 

    SKŁADNIKIżurawina leśna (53 %), cukier, pektyny – substancja żelująca, kwas cytrynowy – regulator kwasowości. OPISSporządzono z 53 g owoców na 100 g produktu.Owoce żurawiny mają intensywny, cierpki smak i piękny rubinowy kolor. Żurawina, którą produkujemy zachowuje te cechy świeżych owoców. W słoiku odnajdziecie Państwo owoce zatopione w niezbyt gęstym sosie. Żurawina wzbogaca dania, do których…

  • PIGWOWIEC 80 % Z CUKREM TRZCINOWYM BIO 250 g – SAD DANKÓW

    16.20 

    SKŁADNIKIpigwowiec*, cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców pigwowca i 37 g cukru. Produkt pasteryzowany, otrzymany przez gotowanie owoców pigwowca z dodatkiem cukru trzcinowego, bez dodanej wody. Smak słodko-kwaśny charakterystyczny dla owoców pigwowca, barwa zbliżona do barwy owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 578 kJ/136…

  • PŁATKI RÓŻY W CUKRZE 320 g – POLSKA RÓŻA

    28.30 

    SKŁADNIKIcukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy. OPISPłatki róży w cukrze maja długą tradycję. W Galicji, świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków, rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki. Także dziś polecamy nasz wyrób tym wszystkim, którzy realizują swoją pasję kulinarną piekąc…

  • POWIDEŁKO ŚLIWKOWE B/C 180 g – BIO FOOD

    10.70 

    SKŁADNIKIśliwki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPowidła śliwkowe można wykorzystać na kanapkę, do naleśników, wypieków czy herbaty. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 524 kJ / 123 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g Węglowodany: 30 g w tym cukry: 21 g Białko: 1,4 g Sól: 0,04…

  • POWIDŁA ŚLIWKOWE 320 g – KROKUS

    12.00 

    SKŁADNIKIśliwki, cukier. OPISSporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.Powidła śliwkowe produkujemy ze śliwek węgierek, ponieważ właśnie z tej odmiany wychodzą powidła najlepsze: o intensywnej barwie i wyrazistym smaku. Śliwki przecieramy wraz ze skórką przez gęste sita, dzięki czemu powidła mają gładką konsystencję a cenne wartości odżywcze ze skórki są zachowane. Następnie zagęszczamy je…

  • POWIDŁA ŚLIWKOWE BEZ DODATKU CUKRÓW 310 g – KROKUS

    13.70 

    SKŁADNIKIśliwki węgierki. OPISSporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.Produkcja powideł bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu powidła są gładkie. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, powidła śliwkowe…

  • POWIDŁA ŚLIWKOWE BIO 230 g – RUNOLAND

    11.90 

    SKŁADNIKI śliwka*, cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPowidła ze świeżych śliwek węgierek RUNOLAND dzięki dużej zawartości owoców wyraźnie eksponują swój prawdziwie owocowy smak. Powidła śliwkowe doskonale komponują się ze świeżym polskim pieczywem, poranną herbatą lub kawą.Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 930 kJ / 222 kcal Tłuszcz – 0,5…

  • POWIDŁO ŚLIWKOWE BIO 340 g – BATOM

    21.00 

    SKŁADNIKIśliwki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPowidło ze słodkich śliwek, doskonały dodatek do naleśników, racuchów, wypieków, białego sera, kanapek. Bez dodatku cukru, zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach. Sporządzono z 200 g owoców na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 565 kJ / 133 kcal Tłuszcz: < 0,5 g…

  • POWIDŁO ZE ŚLIWKI WĘGIERKI B/C BIO 270 g – BATOM

    20.60 

    SKŁADNIKIśliwki węgierki* 100% (250 g owoców na 100 g produktu) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. UWAGIMoże zawierać nieliczne fragmenty pestek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 613 kJ / 145 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy nasycone: < 0,1 g Węglowodany: 41 g w tym cukry: 24…

  • PRZECIER Z OWOCÓW RÓŻY BIO 200 g – DARY NATURY

    8.90 

    SKŁADNIKImiękisz z owoców róży* (84 %), cukier* (16 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMożna go spożywać jako dodatek do innych dań, przygotować zupę – krem lub stosować np. jako deser. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 294 kJ / 69 kcalTłuszcz: 0,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 16,3 gw tym cukry: 15,9 gBiałko: 0,8…

  • PYCHOTKA JAGODA BIO 200 g – RUNOLAND

    13.00 

    SKŁADNIKI jagoda czarna* (Vaccinium myrtillus), cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, sok z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna Jagoda Pychotka 80 % owoców, pasteryzowana. Owocowy produkt do smarowania sporządzony z 80 g owoców jagody czarnej na 100 g wyrobu gotowego.Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 523 kJ /…

  • PYCHOTKA MALINA BIO 200 g – RUNOLAND

    14.60 

    SKŁADNIKI malina* cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca- pektyny, sok z cytryn* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna Malina Pychotka 80 % owoców, pasteryzowana. Owocowy produkt do smarowania sporządzony z 80 g owoców maliny na 100 g wyrobu gotowego. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 503 kJ / 120 kcal (6% **)Tłuszcz…

  • PYCHOTKA TRUSKAWKA BIO 200 g – RUNOLAND

    10.70 

    SKŁADNIKI truskawka*, cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, sok z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna Truskawka Pychotka 80 % owoców, pasteryzowana. Owocowy produkt do smarowania sporządzony z 80 g owoców truskawki na 100 g wyrobu gotowego.Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 469 kJ / 112 kcal (6%**)Tłuszcz…

  • PYCHOTKA WIŚNIA BIO 200 g – RUNOLAND

    9.90 

    SKŁADNIKIwiśnia*, cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, sok z cytryny (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna Wiśnia Pychotka 80 % owoców, pasteryzowana. Owocowy produkt do smarowania sporządzony z 80 g owoców wiśni na 100 g wyrobu gotowego. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 542 kJ / 125 kcal; Tłuszcz: 0,3 g; w…