ANYŻ BIO 30 g – DARY NATURY
5.10 złSKŁADNIKIanyż* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAnyż doskonale nadaje się do ciast, kompotów, mięs oraz jako zaprawka do alkoholu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
Wyświetlanie 1–90 z 120 wyników
SKŁADNIKIanyż* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAnyż doskonale nadaje się do ciast, kompotów, mięs oraz jako zaprawka do alkoholu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIAnyż gwiazdki* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI bazylia* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIbazylia* suszona i rozdrobniona (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBazylia ma słodko-ostry smak. Zastosowanie do omletów, potraw z grzybami, dań na bazie sosu pomidorowego. Należy dodać na koniec gotowania aby wydobyć w pełni aromat bazylii. INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać GORCZYCĘ i SELER. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI cebula*(100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy i potrawy z jaj. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI cebula* (220 g wykorzystano do przygotowania 100 g gotowego produktu), olej palmowy*, mąka PSZENNA*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna prażona cebulka to doskonałe urozmaicenie i wykończenie wielu potraw między innymi sałatek, zup czy sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 2450 kJ / 590 kcal Tłuszcz: 44 g w tym kwasy tłuszczowe…
SKŁADNIKIchili mielone* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIchilli* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISChili nadaje przyprawom pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, RYB, potraw jarzynowych i sosów. Chili ma również doskonały wpływ na trawienie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIkorzeń chrzanu* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKorzeń chrzanu jest świetnym dodatkiem do mięs pieczonych, marynat oraz jako komponent ostrych sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIcynamon cejloński laska* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJedno opakowanie zawiera 6 sztuk produktu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIcynamon cejloński laska* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników. Przyprawa nadaje się także do podkreślenia smaku i aromatu różnych napojów, herbat, kaw, gorących czekolad oraz nalewek. Niewielką ilość stosuje się również podczas przyrządzania mięs oraz niektórych dań egzotycznych. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w…
SKŁADNIKI cynamon ceyloński mielony* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników. Przyprawa nadaje się także do podkreślenia smaku i aromatu różnych napojów, herbat, kaw, gorących czekolad oraz nalewek. Niewielką ilość stosuje się również podczas przyrządzania mięs oraz niektórych dań egzotycznych. ZALECANE WARUNKI…
SKŁADNIKIcynamon cejloński mielony* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKekologiczny cynamon cejloński mielony 100 %. OPIS Cynamon cejloński ma wyjątkowo delikatny, aromatycznie słodki smak. Wybierz tę przyprawę, jeśli chcesz cieszyć się subtelną nutą cynamonu, który łączy się harmonijnie z innymi aromatami. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GORCZYCĘ i SELER ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI Cynamon cejloński mielony* 100% (certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKICynamon cejloński mielony* 100 %. (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów i wypieków, np. do tradycyjnego piernika czy jabłecznika. Przyprawa nadaje się także do podkreślenia smaku i aromatu herbat, kaw, gorących czekolad oraz nalewek. Znajduje również zastosowanie w przyrządzaniu wytrawnych dań – mięs, sosów, zup. Doskonały…
SKŁADNIKI cząber* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Cząber poleca się głównie do potraw z fasoli strączkowych. Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIczarnuszka* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI czarnuszka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIczarnuszka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKICzarnuszka* 100% (certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIczarnuszka mielona 100 %. OPISDoskonała, jako wyrazisty dodatek do pieczywa, serów, zup, sosów, marynat, dań warzywnych i mięsnych. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności oraz jako składnik mieszanek przyprawowych np. pieprzu ziołowego. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gluten. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI Nasiona czarnuszki 100% OPIS Czarnuszka to małe ziarenka, które kryją w sobie ogromny potencjał. Mogą służyć jako dodatek do praktycznie wszystkich dań. Idealnie komponują się z pieczywem i słodkimi wypiekami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 537kcal/2248 kJ Tłuszcz 37 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7 Węglowodany 23 w tym cukry 0,3 Błonnik…
SKŁADNIKI 100% czosnek* mielony, suszony (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Czarny czosnek powstaje ze świeżego czosnku na skutek fermentacji. Długotrwały proces zachodzi głównie dzięki reakcjom nieenzymatycznym – reakcjom Maillarda. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1405 kJ / 332 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 55 g w tym…
SKŁADNIKIczosnek mielony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDoskonale nadaje się jako dodatek serów, sałatek, potraw z grzybów, mięsa, dziczyzny, ryby i sosów. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKICzosnek niedźwiedzi* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISLiście czosnku niedźwiedziego nadają się doskonale do zup, sosów, sałatek, jako posypka do kanapek, zapiekanek itp. Przyprawy w eleganckich słoiczkach z korkowym zamknięciem, to wspaniały element dekoracyjny każdej kuchni. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIczosnek niedźwiedzi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDoskonale nadaje się jako dodatek do zup, sosów, past, twarogów, sałatek czy potraw mięsnych. Dla uzyskania lepszych walorów smakowych zalecamy dodawać pod koniec gotowania. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI100 % czosnek niedźwiedzi* liofilizowany (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISLiofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.Produkty liofilizowane zachowują w…
SKŁADNIKI czosnek niedźwiedzi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczny czosnek niedźwiedzi mielony to przyprawa otrzymywana z suszonych liści czosnku niedźwiedziego. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sosów, past, twarogów, sałatek czy potraw mięsnych. Dla uzyskania lepszych walorów smakowych zalecamy dodawać pod koniec gotowania. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIczosnek niedźwiedzi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCzosnek niedźwiedzi nadaje się doskonale do zup, sosów, sałatek, jako posypka do kanapek, zapiekanek. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIczosnek suszony* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPopularna i znana przyprawa do wszelkich potraw, smacznej domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięso, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIestragon* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEstragon ma lekko gorzkawy, korzenny smak z wyczywalną nutą anyżu. Przyprawa nadaje potrawom unikatowego smaku oraz aromatu. Idealnie pasuje do sosów, sałatek oraz potraw z drobiu. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierac GORCZYCĘ i SELER ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIgalgant* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPosiada intensywny, ostro-korzenny zapach i gorzkawy smak. Najlepszy do kuchni indyjskiej i azjatyckiej, do mięs, jako posypka na kanapki. Zapachem i smakiem przypomina słodką musztardę czy imbir, ma jednak bardziej intensywny aromat oraz mocniejszy i ostrzejszy pieprzny smak. Galgantu można używać jako substytutu pieprzu lub jako zamiennika curry.Pasuje do wołowiny, RYB,…
SKŁADNIKIgałka muszkatołowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJako przyprawy używamy w niewielkiej ilości, świeżo startą. Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, jagnięcinę i kiełbasy ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIgałka muszkatołowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJako przyprawy używamy w niewielkiej ilości. Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, mięso, jagnięcinę i kiełbasy. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIGORCZYCA biała* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Mieloną GORCZYCĘ przyprawia się MASŁA ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIgoździki* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGoździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Stosowane też są do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIgoździki mielone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGoździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Stosowane też do wyrobó cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI Hyzop* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Doskonale komponuje się z twarożkiem, jajecznicą oraz podkreśla smak dań z dodatkiem pieczarek. Polecany jest również do sałatek, gulaszu, pasztetów oraz ryb. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI imbir* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, JAJEK, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIImbir mielony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać GORCZYCĘ i SELER ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIimbir mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISImbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, JAJEK, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI Jałowiec* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu: do dziczyzny, baraniny oraz potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI Karmadon czarny 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Czarny kardamon charakteryzuje się kamforowym, lekko żywicznym i korzennym aromatem. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do gulaszów, ryżu, zup z soczewicą oraz wytrawnych przetworów. Nadaje się także do doprawiania słodkich sosów. Można używać w całości, lekko rozgniatając ciemną otoczkę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIkardamon mielony*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISIdealny do przyprawiania ryżu, wypieków, dań orientalnych i innych dań. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GORCZYCĘ i SELER. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIkardamon* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIkardamon owoce* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPrzyprawą są zamknięte w małych torebkach nasiona kardamonu. Kardamon ma intensywny, korzenny smak z wyraźną cytrusową nutą.Stosuje się go zarówno do potraw słodkich, jak i pikantnych. Doskonały do herbaty, kawy, ciast, sałatek owocowych, ale także do potraw z mięsa, RYB i drobiu. Można go stosować w całości, rozdrobniony…
SKŁADNIKIkardamon owoce* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPrzyprawą są zamknięte w małych torebkach nasiona kardamonu. Kardamon ma intensywny, korzenny smak z wyraźną cytrusową nutą.Stosuje się go zarówno do potraw słodkich, jak i pikantnych. Doskonały do herbaty, kawy, ciast, sałatek owocowych, ale także do potraw z mięsa, RYB i drobiu. Można go stosować w całości, rozdrobniony…
SKŁADNIKI kardamon ziarno* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Idealny do przyprawiania ryżu, wypieków, dań orientalnych i innych dań. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GORCZYCĘ i SELER ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKIekologiczny kmin rzymski. OPISKmin rzymski jest bardzo aromatyczną i pikantną przyprawą. Posiada delikatnie gorzki smak, który idealnie komponuje się z daniami kuchni indyjskiej, kuskusem czy falafelem.Podczas smażenia lub pieczenia nabiera orzechowego aromatu, który można dobrze łączyć z ryżem, potrawami mięsnymi i warzywnymi. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GORCZYCĘ i seler ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym…
SKŁADNIKIKmin rzymski* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskich, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI kmin rzymski 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIekologiczny mielony kmin rzymski. OPISKmin rzymski jest bardzo aromatyczną i pikantną przyprawą. Posiada delikatnie gorzki smak, który idealnie komponuje się z daniami kuchni orientalnej, falafelem, chili con carne czy chlebkiem naan.Podczas smażenia lub pieczenia nabiera orzechowego aromatu, który można dobrze łączyć z ryżem, potrawami mięsnymi i warzywnymi. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GORCZYCĘ i seler ZALECANE WARUNKI…
SKŁADNIKI kminek ziarno* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli oraz sery biały i żółty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI100 % kolendra* liofilizowana (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISLiofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.Produkty liofilizowane zachowują w 90…
SKŁADNIKIkolendra* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIkolendra* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIkolendra* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIkoperek * 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKoperek stosowany jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIkozieradka mielona* 100% (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby.Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI kozieradka* 100% (certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIkurkuma* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI kurkuma* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Kurkuma jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI kurkuma* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIkurkuma mielona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1465 kJ/350 kcalTłuszcz – 10 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,0 gWęglowodany – 65 gw tym cukry – 3,0 gBłonnik – 21 gBiałko – 8,0 gSól – 0 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ORZECHY. ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu,…
SKŁADNIKIkurkuma mielona* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKurkuma nadaje potrawom charakterystycznego ostrego smaku. Można zabarwić nią ryże, makarony, warzywa. INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać zboża zawierające GLUTEN, ORZECHY i NASIONA SEZAMU ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIekologiczna kurkuma mielona 100 % OPISŁagodna, korzenna, lekko cierpka kurkuma była znana w Indiach od ponad 4000 lat i jest głównym składnikiem curry. INFORMACJA ALERGENNAmoże zawierać GORCZYCĘ i SELER. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIwanilia Bourbon* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBiałe kryształy świadczą o wysokiej jakości produktu i wysokiej zawartości wanilii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1359 kJ/324 kcal Tłuszcz: 3,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Węglowodany: 57 g w tym cukry: 57 g Błonnik: 26 g Białko: 4,0 g Sól: <0,01 g ZALECANE WARUNKI…
SKŁADNIKIwanilia Bourbon 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIwanilia Bourbon 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISLaska wanilii doskonale nadaje się do wypieków, ciast oraz aromatyzowania slodkich sosów i nalewek. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIwanilia laski*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISLaska wanilii to niezwykle intensywna, delikatna i lekko słodka przyprawa, nadająca potrawie niepowtarzalnych cech smakowych i zapachowych.Idealnie podkreśla smak i aromat deserów, konfitur, ciast, babeczek, kremów, naleśników, puddingu, panna cotty, lodów oraz napojów alkoholowych. Świetnie komponuje się z cynamonem, goździkami i imbirem. W niewielkich ilościach sprawdza się jako dodatek do…
SKŁADNIKIliść laurowy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp.Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIliść laurowy* suszony (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISZastosowanie do zup, gulaszy i pieczeni, gdzie można je gotować przez długi czas. Liście laurowe potrzebują dużo czasu, aby uwolnić swój aromat. Jako przyprawa do czerwonej kapusty, marynowanych pieczeni, dziczyzny i nie tylko. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI liść laurowy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI suszone liście curry* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDo wszelkich dań orientalnych, mięsa, RYB, które mają otrzymać nieco wschodniego aromatu WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 989 kJ/239 kcal Tłuszcz – 3,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,5 g Węglowodany – 15 g w tym cukry – 1,2 g Białko – 14…
SKŁADNIKIliście limonki kaffir suszone* (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNiezbędny w kuchni tajskiej, składnik curry. Lekko pokruszone wydzielają subtelny i wyrafinowany aromat. Doskonale komponuje się z kurczakiem, rybą, mięsem. Wystarczy niewielka ilość do uzyskania aromatu kuchni tajskiej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1109 kJ/265 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 3,5 gw…
SKŁADNIKIlubczyk liść* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI majeranek* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMajeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, RYB, pasztetów i omletów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI majeranek* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMajeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, RYB, pasztetów i omletów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI100 % natka pietruszki* liofilizowana. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISLiofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.Produkty liofilizowane zachowują w…
SKŁADNIKInać pietruszki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNać pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy. Stosowana jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIoregano* suszone i rozdrobnione(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISIdealne do dań włoskich, sosów pomidorowych, pizzy i innych dań. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GORCZYCĘ i SELER ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI oregano* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Jest niezbędną przyprawą do pizzy. Oregano przyprawia się też sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI100 % oregano* liofilizowane. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISLiofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.Produkty liofilizowane zachowują w 90…
SKŁADNIKIpapryka chili* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPrzyprawa idealnie nadaje przyprawiania mięsa, drobiu oraz przetworów INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GORCZYCĘ i SELER ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIPapryka czerwona mielona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISUżywa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIpapryka * 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISUżywa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIpapryka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPapryka ostra nadaje potrawom szczególnie pikantny smak. Dodaje się ją w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs RYB, zup, potraw jarzynowych i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIpapryka słodka mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISIdealna do dań z warzywami, ryżem, do drobiu, twarogu i innych dań. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GORCZYCĘ i seler ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKIPapryka wędzona słodka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPapryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego. Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych. Nadaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
Brak produktów w koszyku.