Wyświetlanie wszystkich wyników: 64

  • CUKIER CYNAMONOWY BIO 20 g – AMYLON

    1.70 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, cynamon mielony* (min.14 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDoskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1464 kJ / 344 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 86 gw tym cukry: 86 gBiałko: 0 gSól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać…

  • CUKIER CYTRYNOWY BIO 20 g – AMYLON

    1.70 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, mielona skórka cytrynowa* (2,5 %), aromat cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1673 kJ / 394 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 98,2 g w tym cukry: 96,2 g Białko: 0,2 g Sól: 0,1 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ)…

  • CUKIER KOKOSOWY (PALMOWY) BIO 1 kg – BIO PLANET

    37.20 

    SKŁADNIKIcukier kokosowy (palmowy)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1602 kJ / 377 kcalTłuszcz – 0,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone –…

  • CUKIER KOKOSOWY (PALMOWY) BIO 300 g – BIO PLANET

    13.71 

    SKŁADNIKIcukier kokosowy (palmowy)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1602 kJ / 377 kcalTłuszcz – 0,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone –…

  • CUKIER KOKOSOWY (PALMOWY) BIO 500 g – BIO PLANET

    20.10 

    SKŁADNIKIcukier kokosowy (palmowy)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1602 kJ / 377 kcalTłuszcz – 0,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone…

  • CUKIER KOKOSOWY BIO 200 g – NATURAVENA

    10.50 

    SKŁADNIKI cukier kokosowy 100% pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPIS Cukier kokosowy pozyskany z miąższu kokosa. Zostawia przyjemny posmak, zapakowany w korzystne opakowanie do przechowywania po otwarciu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 380kcal/1591 kJ Tłuszcz 0 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 Węglowodany 93 w tym cukry 93 Błonnik – Białko 1,9…

  • CUKIER RÓŻANY BIO 150 g – DARY NATURY

    12.80 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy* 85%, płatki róży* 15% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCukier różany jest przysmakiem sezonowym, który warto mieć w domu. Świetnie nadaje się do deserów i wypieków. Ma też wspaniały zapach. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1615 kJ / 280 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 95 g w…

  • CUKIER RÓŻANY DROBNO MIELONY BIO 120 g – DARY NATURY

    9.70 

    SKŁADNIKI cukier trzcinowy* 85 %, płatki róży* 15 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Cukier różany to połączenie cukru trzcinowego z płatkami róży pomarszczonej (Rosa rugosa). Cechuje się pięknym, różanym aromatem, który nada potrawom wyjątkowego charakteru. Polecany jest jako dodatek do wypieków, deserów oraz ciepłych i zimnych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1615…

  • CUKIER TRZCINOWY BIO 500 g – NATURAVENA

    10.00 

    SKŁADNIKI cukier trzcinowy nierafinowany Demerara* 100%*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPIS Cukier z trzciny cukrowej swój charakterystyczny miodowo-karmelowy smak i bursztynowy kolor zawdzięcza obecności melasy. Nie jest sztucznie koloryzowany ani aromatyzowany. Doskonały jako dodatek do deserów i jako środek słodzący. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1700kJ/400kcal Tłuszcz 0 g w tym…

  • CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 1 kg – BIO PLANET

    15.90 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 100 gw tym cukry – 97 gBiałko – 0 gSól – 0…

  • CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 5 kg – HORECA

    66.00 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 100 gw tym cukry – 97 gBiałko – 0 gSól – 0…

  • CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500 g – BIO PLANET

    9.00 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 100 gw tym cukry – 97 gBiałko – 0 gSól – 0…

  • CUKIER TRZCINOWY DEMERARA 1 kg – VERIVAL

    22.60 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy Demerara. OPIS Idealny jako słodzik do kawy lub herbaty, do robienia dżemów i do wypieków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1700 kJ/400 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 100 g w tym cukry: 99 gBłonnik: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać…

  • CUKIER TRZCINOWY JAGGERY BIO 400 g – COSMOVEDA

    17.40 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISŚrodek słodzący, zawiera melasę z trzciny cukrowej, która odpowiada za karmelowy smak. Nierafinowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:Wartość energetyczna: 1491 kJ/ 356 kcalTłuszcz: 0gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0gWęglowodany: 87,9 gW tym cukry: 80 gBiałko: 0,9 gSól: 0 g ZALECANE WARUNI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.

  • CUKIER TRZCINOWY JASNY BIO 5 kg – HORECA

    58.80 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy jasny* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. Dopuszczalne lekkie zbrylenia dające się rozkruszyć po lekkim naciśnięciu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gwartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone –…

  • CUKIER TRZCINOWY JASNY BIO 500 g – BIO PLANET

    8.00 

    SKŁADNIKIekologiczny cukier trzcinowy jasny 100 %. OPISEkologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gwartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 100 gw tym cukry – 100 gBiałko –…

  • CUKIER TRZCINOWY JASNY BIO 500 g – BIO RAJ

    8.10 

    SKŁADNIKIekologiczny cukier trzcinowy jasny 100 %. OPISEkologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gwartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 100 gw tym cukry – 100 gBiałko –…

  • CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO BEZGLUTENOWY BIO 500 g – ALTERNATIVA

    20.30 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy Mascobado* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1573 kJ / 376 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy nasycone: 0 g Węglowodany: 93,64 g w tym cukry: 90,7 g Błonnik: 0,66 g Białko: 0,57 g Sól: 0,02 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO FILIPINY FAIR TRADE BIO 1 kg – OXFAM

    50.70 

    SKŁADNIKI nierafinowany cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • CUKIER TRZCINOWY PANELA BEZGLUTENOWY BIO 1 kg – ALTERNATIVA

    27.60 

    SKŁADNIKI surowy cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1680 kJ / 401 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy nasycone: 0 g Węglowodany: 96 g w tym cukry: 96 g Białko: 0 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • CUKIER TRZCINOWY PANELA BIO 1 kg – BIO PLANET

    22.80 

    SKŁADNIKIekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany Panela 100 %. OPISProdukowany z zagęszczonego soku z trzciny cukrowej. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1634 kJ/390 kcalTłuszcz 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 gWęglowodany 97 gw tym cukry 96 gBłonnik 0 gBiałko 0 gSól 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w…

  • CUKIER TRZCINOWY PANELA BIO 500 g – BIO PLANET

    13.10 

    SKŁADNIKIekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany Panela 100 %. OPISProdukowany z zagęszczonego soku z trzciny cukrowej. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1634 kJ/390 kcalTłuszcz 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 gWęglowodany 97 gw tym cukry 96 gBłonnik 0 gBiałko 0 gSól 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w…

  • CUKIER TRZCINOWY W KOSTKACH FAIR TRADE BIO 500 g – OXFAM

    20.20 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 Wartość energetyczna: 1650 kJ / 390 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 99,9 g w tym cukry: 99,9 g Białko: 0 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • CUKIER WANILINOWY BEZGLUTENOWY 32 g – CELIKO

    1.20 

    SKŁADNIKI cukier, aromat: etylowanilina. OPIS Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • CUKIER WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (4 x 8 g) 32 g – BIOVEGAN

    16.70 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, wanilia Bourbon*(6,25%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNie zawiera środków aromatyzujących. Idealny dodatek do deserów, ciast, kremów oraz drinków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1669 kJ / 393 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g Węglowodany: 97 g w tym cukry: 97 g Błonnik: 1,8 g Białko: <…

  • CUKIER WANILIOWY BIO 100 g – AMYLON

    16.50 

    SKŁADNIKICukier trzcinowy*, wanilia mielona* (1,5 %) (certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1692 kJ / 398 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 99 g w tym cukry: 98 g Białko: <0,5 g Sól: 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.

  • CUKIER WANILIOWY BIO 20 g – AMYLON

    3.80 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (min. 1,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1660 kJ / 398 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99 gw tym cukry: 98 gBiałko: 0 gSól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • CUKIER WANILIOWY BIO 70 g – ROYAL BRAND

    4.90 

    SKŁADNIKIcukier*, wanilia mielona* 0,6%, ekstrakt waniliowy* 0,4% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISŚwietny do ciast i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 1686 kJ/ 396 kcal Tłuszcz – 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,01 g Węglowodany – 99 g w tym cukry – 99 g Białko – 0,003 g Sól – 0…

  • CUKIER WANILIOWY BIO 8 g – AMYLON

    1.90 

    SKŁADNIKICukier trzcinowy*, wanilia mielona* (1,5 %) (certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1660 kJ / 398 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99 gw tym cukry: 98 gBiałko: 0 gSól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • DAKTYLE SPROSZKOWANE BIO 300 g – BIO PLANET

    13.40 

    SKŁADNIKIdaktyle sproszkowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne daktyle w formie sproszkowanej charakteryzują się lekko słodkim smakiem z nutką toffi. Nadają słodyczy każdej potrawie, dzięki temu stanowią idealny dodatek do wypieków, deserów, jogurtów, musli, a także dań orientalnych. Nie rozpuszczają się w zimnych i ciepłych napojach. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1493 kJ / 353…

  • ERYTRYTOL 1 kg – BATOM

    31.80 

    SKŁADANIKIsubstancja słodząca: erytrytol. OPISErytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99,5 gw tym cukry:…

  • ERYTRYTOL 1 kg – NATURAVENA

    42.59 

    SKŁADNIKI Erytrytol 100% OPIS Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik, prawie bez kalorii. Powszechnie występuje w owocach, warzywach, a także w nasionach roślin i w grzybach. Erytrytol ma delikatny słodki smak. Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. INFORMACJA ALERGENNAGLUTEN, ORZECHY (brazylijskie, NERKOWCA, włoskie, laskowe, migdały), ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, SEZAM,…

  • ERYTRYTOL 1 kg (TOREBKA PAPIEROWA) – PIĘĆ PRZEMIAN

    30.00 

    SKŁADNIKI Erytrytol (substancja słodząca) 100% OPIS Naturalna substancja słodząca. Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75%. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 99,78 g w tym cukry:…

  • ERYTRYTOL 250 g – NATURAVENA

    15.20 

    SKŁADNIKI Erytrytol 100% OPIS Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik, prawie bez kalorii. Powszechnie występuje w owocach, warzywach, a także w nasionach roślin i w grzybach. Erytrytol ma delikatny słodki smak. Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • ERYTRYTOL 500 g – BATOM

    18.30 

    SKŁADANIKIsubstancja słodząca: erytrytol. OPISErytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99,5 gw tym cukry:…

  • ERYTRYTOL 500 g – DIET-FOOD

    26.49 

    SKŁADANIKIsubstancja słodząca: erytrytol OPISErytrytol to rodzaj węglowodanów zwanych alkoholem cukrowym lub poliolami, które są rozpuszczalnymi w wodzie związkami, występują naturalnie w wielu owocach i warzywach. Jest również produkowany komercyjnie przez fermentację z prostego cukru pochodzącego z kukurydzy, zwanego dekstrozą. Jest stosowany jako słodzik o zerowej kaloryczności, pomagający zastępować kalorie z węglowodanów i cukrów w pakowanych…

  • ERYTRYTOL 500 g (TOREBKA PAPIEROWA) – PIĘĆ PRZEMIAN

    17.70 

    SKŁADNIKI Erytrytol (substancja słodząca) 100% OPIS Naturalna substancja słodząca. Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75%. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 99,78 g w tym cukry:…

  • ERYTRYTOL BIO 500 g – BATOM

    36.30 

    SKŁADANIKIsubstancja słodząca: erytrytol* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISErytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:…

  • ERYTRYTOL FRANCUSKI BEZGLUTENOWY 500 g (TOREBKA) – SANTINI

    35.30 

    SKŁADNIKI100 % erytrytol (substancja słodząca) OPISErytrytol to naturalna substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla tradycyjnego cukru. Należy do alkoholi cukrowych – polioli. Erytrytol ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzyje się wysoką słodkością (60 – 80 % sacharozy). Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny oraz bardzo niski indeks insulinowy II = 2. Erytrytol wygląda i smakuje jak cukier,…

  • ERYTRYTOL W SASZETKACH BEZGLUTENOWY (40 x 5 g) 200 g – SANTINI

    22.40 

    SKŁADNIKI100 % erytrytol (substancja słodząca) OPISErytrytol to naturalna substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla tradycyjnego cukru. Należy do alkoholi cukrowych – polioli. Erytrytol ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzyje się wysoką słodkością (60 – 80 % sacharozy). Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny oraz bardzo niski indeks insulinowy II = 2.Erytrytol wygląda i smakuje jak cukier, nie…

  • FRUKTOZA 250 g – NATURAVENA

    6.00 

    SKŁADNIKI Fruktoza 100 % OPIS Fruktoza to cukier prosty, który w naturze można znaleźć w owocach, sokach owocowych i miodzie. Jego potoczna nazwa to cukier owocowy. Fruktozę można używać do słodzenia, pieczenia i gotowania. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • INULINA BIO 250 g – BIO PLANET

    23.80 

    SKŁADNIKIinulina* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISInulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Inulinę proponujemy jako dodatek do fermentowanych produktów MLECZNYCH, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt…

  • KSYLITOL 1 kg – SANTINI (FINLANDIA)

    60.20 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • KSYLITOL 1 kg (TOREBKA PAPIEROWA) – PIĘĆ PRZEMIAN (FINLANDIA)

    58.20 

    SKŁADNIKI Ksylitol (substancja słodząca) 100 % WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 99,8 g w tym cukry: 0,2 g w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g Białko: 0 g Sól: 0,01 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY. UWAGA Nadmierne spożycie może…

  • KSYLITOL 1 kg (TOREBKA) – SANTINI (FINLANDIA)

    57.31 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • KSYLITOL 250 g – NATURAVENA

    16.61 

    SKŁADNIKI ksylitol 100 % OPISKsylitol pozyskuje się z kory brzozy. Występuję naturalnie w niektórych owocach i warzywach. Wytwarzany jest, również w naszym organizmie w niewielkich ilościach, około 15 g na dobę. Ksylitol jest zdecydowanie słodszy od tradacyjnego cukru białego, więc należy używać go w mniejszych ilościach. Wykazuje wszechstronność zastosowania kulinarnego. Polecany jest przede wszystkim do…

  • KSYLITOL 250 g – SANTINI (FINLANDIA)

    17.99 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • KSYLITOL 250 g (TOREBKA) – SANTINI (FINLANDIA)

    17.31 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • KSYLITOL 500 g – NATURAVENA

    28.60 

    SKŁADNIKI ksylitol 100 % OPISKsylitol pozyskuje się z kory brzozy. Występuję naturalnie w niektórych owocach i warzywach. Wytwarzany jest, również w naszym organizmie w niewielkich ilościach, około 15 g na dobę. Ksylitol jest zdecydowanie słodszy od tradacyjnego cukru białego, więc należy używać go w mniejszych ilościach. Wykazuje wszechstronność zastosowania kulinarnego. Polecany jest przede wszystkim do…

  • KSYLITOL 500 g – SANTINI (FINLANDIA)

    32.40 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • KSYLITOL 500 g (PUDEŁKO PAPIEROWE) – PIĘĆ PRZEMIAN (FINLANDIA)

    32.30 

    SKŁADNIKI Ksylitol (substancja słodząca) 100 % OPIS Naturalny produkt pozyskiwany z drewna brzozy. Zamiennik cukru. Znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 100 g w tym cukry: 0,2 g w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99 g Białko:…

  • KSYLITOL 500 g (TOREBKA) – SANTINI (FINLANDIA)

    32.00 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • KSYLITOL BIO 1 kg – BIO PLANET

    76.60 

    SKŁADNIKIksylitol* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny ksylitol jest doskonałym zamiennikiem dla cukru. Idealnie nadaje się do słodzenia kawy, herbaty, smoothie, deserów i lodów. 1 łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego. UWAGA: Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom poniżej 3 roku życia. Nie podawać zwierzętom (psom). WARTOŚĆ ODŻYWCZA…

  • KSYLITOL BIO 250 g – BIO PLANET

    21.89 

    SKŁADNIKIksylitol* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny ksylitol jest doskonałym zamiennikiem dla cukru. Idealnie nadaje się do słodzenia kawy, herbaty, smoothie, deserów i lodów. 1 łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego. UWAGA: Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom poniżej 3 roku życia. Nie podawać zwierzętom (psom). WARTOŚĆ ODŻYWCZA…

  • KSYLITOL BIO 500 g – BIO PLANET

    40.10 

    SKŁADNIKIksylitol* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny ksylitol jest doskonałym zamiennikiem dla cukru. Idealnie nadaje się do słodzenia kawy, herbaty, smoothie, deserów i lodów. 1 łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego. UWAGA: Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom poniżej 3 roku życia. Nie podawać zwierzętom (psom). WARTOŚĆ ODŻYWCZA…

  • KSYLITOL PUDER 350 g – SANTINI (FINLANDIA)

    26.80 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • KSYLITOL W SASZETKACH (40 x 5 g) 200 g – SANTINI (FINLANDIA)

    20.80 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • PUDER JABŁKOWY (LIOFILIZOWANE SPROSZKOWANE JABŁKO) BIO 40 g – HELPA

    17.60 

    SKŁADNIKIjabłko liofilizowane sproszkowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPuder jabłkowy to sproszkowane liofilizowane jabłka z polskich sadów. Liofilizacja jest procesem suszenia sublimacyjnego, zachowująca niemal w pełni smak, zapach oraz witaminy świeżych jabłek. Dzięki ich sproszkowaniu uzyskaliśmy naturalną słodką posypkę z jabłek, bez dodatku cukrów! WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1580 kJ / 373 kcal Tłuszcz:…

  • RÓŻDŻKI SMAKU OWOCOWE (LIOFILIZOWANE OWOCE) BIO (10 x 2 g) 20 g – HELPA

    18.50 

    SKŁADNIKIBIO Różdżka Smaku Truskawka (sproszkowana truskawka liofilizowana* 100% ) 20%, BIO Różdżka Smaku Malina (sproszkowana malina liofilizowana* 100%) 20%, BIO Różdżka Smaku Czarna Porzeczka (sproszkowana czarna porzeczka liofilizowana* 100%) 20%, BIO Różdżka Smaku Jagoda (sproszkowana jagoda liofilizowana* 100%) 20%, BIO Różdżka Smaku Śliwka (sproszkowana śliwka liofilizowana* 100%) 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBIO OWOCOWE Różdżki Smaku…

  • RÓŻDŻKI SMAKU WARZYWNE (LIOFILIZOWANE WARZYWA) BIO (9 x 2 g) 18 g – HELPA

    16.70 

    SKŁADNIKIBIO Różdżka Smaku Burak (sproszkowany burak liofilizowany* 100%) 33,3%, BIO Różdżka Smaku Szpinak (sproszkowany szpinak liofilizowany* 100%) 33,3%, BIO Różdżka Smaku Dynia (sproszkowana dynia liofilizowana* 100%) 33,3% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBIO WARZYWNE Różdżki Smaku to zestaw 3 różnych warzyw liofilizowanych o pięknych kolorach i smakach, zamkniętych w kolorowych saszetkach. W skład zestawu wchodzą po trzy…

  • STEVIA 150 g – NATURAVENA

    12.20 

    SKŁADNIKI erytrytol 99,5%, stevia ekstrakt 0,5%. OPIS Stevia, cukier roślinny pozyskiwany z roślin z rodziny astrowatych. Dobra alternatywa dla zwykłego cukru. Używany głównie do słodzenia napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 0,01 kj / 0,00239 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 0,1 g w tym cukry 0…

  • STEWIA LIŚCIE CIĘTE SUSZONE BIO 80 g – BATOM

    19.20 

    SKŁADNIKI Liście stewii* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Najwyższej jakości liście stewii (Stevia rebaudiana Bertoni), ręcznie zbierane. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA porcję suszu (1- 2g/l) zalać gorącą (70- 80ºC) wodą, a uzyskanym naparem słodzić napoje. Susz można również dodawać bezpośrednio do zaparzanych ziół lub herbaty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • STEWIA LIŚCIE SUSZONE BIO 20 g – BATOM

    8.30 

    SKŁADNIKI Liście stewii* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Najwyższej jakości liście stewii (Stevia rebaudiana Bertoni), ręcznie zbierane. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zalać kilka liści gorącą (70- 80ºC) wodą, a uzyskanym naparem słodzić napoje. Można również zaparzyć liście stewii razem z herbatą, ziołami. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • STEWIA W TABLETKACH 18 g (300 TABLETEK) – BATOM

    17.30 

    SKŁADNIKI substancja wypełniajaca: erytrytol, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe (18 %), regulatory kwasowości: węglany sodu, kwas winowy; nośnik: L-leucyna OPIS Słodzik stołowy w tabletkach na bazie glikozydów stewiolowych z rośliny Stevia rebaudiana Bertoni. Odpowiedni do słodzenia kawy, herbaty, zimnych oraz gorących napojów. Moc słodzenia jednej tabletki (60 mg) odpowiada ok. 5 g cukru (1 łyżeczka cukru)….