Wyświetlanie 1–90 z 136 wyników

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – DULSE BIO 25 g – PORTO MUINOS

    15.10 

    SKŁADNIKIalgi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSuszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIANamoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g – PORTO MUINOS

    33.60 

    SKŁADNIKIalgi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli i…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    19.40 

    SKŁADNIKIekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowaniazup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań zgulaszem. 1g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 25 g – PORTO MUINOS

    11.40 

    SKŁADNIKIalgimorskie kombu* (Laminaria ochroleuca) (*certyfikowany składnikekologiczny) OPISSuszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. SPOSÓBPRZYGOTOWANIAGotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna: 745 kJ/ 179 kcal;Tłuszcz: <0,5 g;…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – NORI PŁATKI BIO 25 g – PORTO MUINOS

    13.30 

    SKŁADNIKIalgi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występująej soli. Pieczone mogą być spożywane jako przekąska.Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa.Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy,…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – SAŁATKOWY MIX BIO 25 g – PORTO MUINOS

    12.70 

    SKŁADNIKI algi morskie: Sałata Morska* (Ulva spp.), Wakame* (Undaria pinnatifida), Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame. Odwodnione…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g – PORTO MUINOS

    41.30 

    SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt wytworzony z wodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany.Można dodać jedo sałatek i doprawić do smaku.Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa.Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup,krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu….

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    26.70 

    SKŁADNIKIekologiczne suszone algi morskie wakame (Undaria pinnatifida) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatek. Gotowane jako dodatek do dań z RYB i owoców morza lub do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronów i hamburgerów. 4 g…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 25 g – PORTO MUINOS

    11.40 

    SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt wytworzony zwodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany.Można je dodać je do sałatek i doprawić do smaku.Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa.Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup, krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu…

  • ALGI NORI PRAŻONE DO SUSHI BIO 15 g – PORTO MUINOS

    15.10 

    SKŁADNIK ekologiczne algi morskie Porphyra yezoensis OPIS Opakowanie zawiera 6 płatów alg nori. Algi uprawiane są na Wybrzeżu Północno-Zachodnim (Korea Południowa). 3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1219 kJ / 292 kcal Tłuszcz: 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2…

  • BOROWIK MARYNOWANY BIO 300 g – RUNOLAND

    30.60 

    SKŁADNIKI borowiki* (Boletus edulis) 60%, woda, ocet*, cukier trzcinowy*, cebula*, sól, marchew*, przyprawy* (w tym GORCZYCA), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚC ODZYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 182 kJ / 43 kcal Tłuszcz – 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 8,3 g w tym cukry…

  • BOROWIK SUSZONY BIO 20 g – RUNOLAND

    10.00 

    SKŁADNIKIborowik suszony* (* certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna: 1089 kJ / 260 kcal Tłuszcz: 3,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 53 g w tym cukry: 0 g Białko: 20 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejsu.

  • BOROWIK SUSZONY BIO 60 g – RUNOLAND

    27.30 

    SKŁADNIKI borowik szlachetny* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1089 kJ / 260 kcal Tłuszcz: 3,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 53 g w tym cukry: 35 g Białko: 20 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu

  • BOTWINA NA ZUPĘ 480 g – KROKUS

    10.20 

    SKŁADNIKIliście (55 %) i korzeń (25 %) buraka ćwikłowego, woda, kwas mlekowy – regulator kwasowości, cukier, sól. OPISAby przygotować botwinę na zupę pozyskujemy młode liście i korzenie buraczków z najbliższych okolic. Surowiec trafia do nas bezpośrednio po zebraniu, liście są od razu cięte i blanszowane. Dodajemy uparowane buraczki. Całość zalewamy w słoju odrobiną zalewy z…

  • BURACZKI MARYNOWANE BEZGLUTENOWE BIO 420 g – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    9.60 

    SKŁADNIKIburaki* (88 %), olej rzepakowy*, sól himalajska, sok z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 423 kJ / 102 kcal Tłuszcz: 6,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 8,5 g w tym cukry: 5,7 g Błonnik: 2,0 g Białko: 1,6 g Sól: 0,8 g…

  • BURACZKI MARYNOWANE KULKI 470 g (300 g) – KROKUS

    9.10 

    SKŁADNIKI buraczki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, ziele angielskie, liść laurowy. OPISBuraczki kulki marynowane.Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 312 kJ / 75 kcalTłuszcz: 0,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 17 gw tym cukry: 13 gBiałko: 2,1 gSól: 0,6 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać…

  • BURACZKI TARTE 500 g – KROKUS

    10.60 

    SKŁADNIKIburaczki, cebula, olej roślinny rzepakowy, cukier, sól, koncentrat jabłkowy, kwas mlekowy – regulator kwasowości. OPISBuraczki tarte. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 252 kJ / 60 kcalTłuszcz: 3,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0 gWęglowodany: 6,5 gw tym cukry: 5,4 gBiałko: 0 gSól: 0,7 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu….

  • BURACZKI TARTE BEZGLUTENOWE BIO 280 g – BIO FOOD

    6.70 

    SKŁADNIKIburaki ćwikłowe* (91 %), ocet spirytusowy* (5 %), cukier trzcinowy* (3,8 %), sól kłodawska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany. Wyśmienity dodatek do wszelkich potraw. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 244 kJ / 58 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • BURACZKI TARTE BIO 540 ml – KOWALEWSKI

    11.80 

    SKŁADNIKIBuraki ćwikłowe* (91 %), cukier trzcinowy* (5 %), ocet jabłkowy* (4 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBuraczki tarte powstały wyłącznie z ekologicznych surowców pochodzących z certyfikowanych upraw, w celu zachowania najwyższej jakości. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 249 kJ / 57 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany:…

  • BURACZKI TARTE PYCHOTKA BEZGLUTENOWE BIO 250 g – PRIMAVIKA (PRIMAECO)

    7.50 

    SKŁADNIKI burak ćwikłowy* (88 %), cukier trzcinowy*, ocet zbożowy*, sól morska, skrobia kukurydziana natywna* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Można podawać je na ciepło lub na zimno samodzielnie lub np. z dodatkiem chrzanu, jako dodatek do drugich dań lub wędlin i przekąsek. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 389 kJ / 93 kcal…

  • BURACZKI WIÓRKI BIO 540 ml – KOWALEWSKI

    11.80 

    SKŁADNIKIburaczki ćwikłowe* (81 %), woda, cukier trzcinowy* (5 %), ocet jabłkowy* (4 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBuraczki wiórki powstały wyłącznie z ekologicznych surowców pochodzących z certyfikowanych upraw, w celu zachowania najwyższej jakości. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 228 kJ / 54 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany:…

  • BURACZKI ZASMAŻANE BEZGLUTENOWE BIO 480 g – KOWALEWSKI

    11.80 

    SKŁADNIKI ekologiczne buraki ćwikłowe 86 %, woda, ekologiczny ocet jabłkowy, ekologiczna cebula, ekologiczny cukier trzcinowy, ekologiczny olej słonecznikowy, naturalna sól kamienna kłodawska. OPISBuraczki tarte powstały wyłącznie z ekologicznych surowców pochodzących z certyfikowanych upraw, w celu zachowania najwyższej jakości. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 215 kJ / 51 kcal Tłuszcz: <1,1 g w…

  • BURAK CZERWONY TARTY DOMOWY 480 g – LUNIAK

    8.00 

    SKŁADNIKIburak przetarty 86 %, cukier, ocet spirytusowy, sól. OPISProdukt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 236 kJ/56 kcalTłuszcz: 0,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 14 gw tym cukry: 9,7 gBłonnik: 4,2 gBiałko: 1,7 gSól: 1,0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i…

  • BURAK DOMOWY Z CHRZANEM 480 g – LUNIAK

    8.80 

    SKŁADNIKIburak przetarty 80 %, chrzan przetarty 15 %, ocet spirytusowy, cukier, woda, sól. OPISProdukt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 264 kJ/63 kcalTłuszcz: 0,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 16 gw tym cukry: 12 gBłonnik: 3,9 gBiałko: 1,7 gSól: 0,8 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu…

  • BURAKI WIÓRKI 430 g – LUNIAK

    8.30 

    SKŁADNIKIburaczki wiórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól OPISBuraczki wiórki. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 192 kJ / 46 kcalTłuszcz: 0,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 10,8 gw tym cukry: 8,1 gBłonnik: 1,9 gBiałko: 1,3 gSól: 1,08 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce…

  • CHRZAN EXTRA WIELUŃSKI 230 g – LUNIAK

    8.50 

    SKŁADNIKIkorzeń chrzanu 75 %, cukier, woda, cytryna, olej rzepakowy, sól. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 458 kJ/109 kcalTłuszcz: 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 25 gw tym cukry: 17 gBłonnik: 5,2 gBiałko: 2,0 g Sól: 1,1 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce…

  • ĆWIKŁA Z CHRZANEM 280 g – KROKUS

    7.80 

    SKŁADNIKIburak ćwikłowy (60 %), korzeń chrzanu (30 %), woda, ocet jabłkowy, cukier, sól. OPISBuraczki do naszej ćwikły parujemy w skórce, dzięki czemu są słodsze i zachowują więcej wartości odżywczych. Tak przygotowane warzywa obieramy i przecieramy nadając im gładką konsystencję. Dodajemy cukier, sól, ocet. Jako ostatni dodajemy przetarty chrzan, całość dokładnie mieszamy i rozlewamy do słojów….

  • CZARNE OLIWKI W SOLANCE BIO 280 g – VITALIANA

    12.80 

    SKŁADNIKI „czarne oliwki*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych” OPIS Oliwki są ważnymi komponentami kuchni śródziemnomorskiej. Są one bogatym źródłem błonnika, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 927 kj/25 kcal Tłuszcz 23,41 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,64 g Węglowodany 1,36…

  • CZARNY CZOSNEK BEZGLUTENOWY BIO (1 szt.) – PRZETWORY Z NATURY

    11.70 

    SKŁADNIKI czosnek* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Świeży, ekologiczny czosnek, przechowywany w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez około 30 dni, w kórym zachodzi reakcje brązowienia nieenzymatycznego – reakcje Maillarda. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do bezpośredniego spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 796 kJ / 188 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:…

  • CZARNY CZOSNEK BEZGLUTENOWY BIO 80 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    27.50 

    SKŁADNIKI 100 % czarny czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 908 kJ / 217 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 46 g w tym cukry: 43 g Białko: 9,4 g Sól: 0,02 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym…

  • CZOSNEK MARYNOWANY Z PAPRYKĄ BIO 190 g (100 g) – DARY NATURY

    5.90 

    SKŁADNIKI czosnek ząbki* 68 %, papryka* 1 %, zalewa (woda, ocet*, cukier trzcinowy*, sól) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Nasz wyśmienity ekologiczny czosnek marynowany świetnie sprawdzi się jako przystawka, dodatek do dań głównych i kanapek. Z uwagi na swój wyrazisty smak zmieni zwykły posiłek na wykwintne danie. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 412 kJ…

  • CZOSNEK NIEDŹWIEDZI KISZONY BIO 430 g – DARY NATURY

    12.50 

    SKŁADNIKICzosnek niedźwiedzi* (90 %), woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKiszony czosnek niedźwiedzi stanowi idealny dodatek do dań gorących czy kanapek. Świetnie zastąpi każdą surówkę, a jego wyrazisty smak oraz aromat zmieni zwykły posiłek w wykwintne danie. Produkt pasteryzowany ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu a po otwarciu w lodówce.

  • DYNIA MARYNOWANA BEZGLUTENOWA BIO 500 g (320 g) – KOWALEWSKI

    13.70 

    SKŁADNIKIEkologiczna dynia, ekologiczny cukier trzcinowy, woda, ekologiczny ocet jabłkowy, ekologiczne przyprawy, przeciwutleniacz- kwas askorbinowy. OPIS Dynia marynowana powstała wyłącznie z ekologicznych surowców pochodzących z certyfikowanych upraw, w celu zachowania najwyższej jakości. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 317 kJ / 75 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g…

  • FASOLA CZERWONA KIDNEY KONSERWOWA BIO 400 g – NATURAVENA

    4.80 

    SKŁADNIKI „czerwona fasola Kidney*, woda*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych” OPIS Czerwona fasola, zwana też fasolą kidney to składnik, z którego słynie kuchnia meksykańska. Jest podstawą chili con carne, burritos, a także wielu zup i sałatek. Może być także świetnym pomysłem na obiad, a dodatkowo jest bardzo sycąca. Bogata w składniki odżywcze i minerały…

  • FASOLA JAŚ GOTOWANA BEZGLUTENOWA BIO 300 g (175 g) (SŁOIK) – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    10.10 

    SKŁADNIKIfasola Jaś* (58,3 %), zalewa (woda, sól himalajska). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość białka. Idealne uzupełnienie obiadu lub baza zdrowej sałatki. Wspaniale smakuje na zimno i na gorąco!Produkt do bezpośredniego spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 552 kJ/131 kcalTłuszcz: 0,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone:…

  • GROSZEK ZIELONY KONSERWOWY BIO 400 g – NATURAVENA

    4.20 

    SKŁADNIKI „zielony groszek*, woda*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych” OPIS Groszek zielony to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw świata – pasuje do niemal każdej sałatki czy zupy, jak i dań mięsnych – od słodkawych, po bardzo ostre. Jedna z obowiązkowych pozycji w każdej kuchni, lubiany przez najmłodszych, jak i dorosłych. 100 g groszku konserwowego…

  • GRUSZKA W OCCIE 700 g (400 g) – KROKUS

    15.90 

    SKŁADNIKIgruszki, woda, cukier, ocet spirytusowy, ziele angielskie, liść laurowy. OPISGruszki w occie to obrane połówki gruszek w lekkiej zalewie octowej o wysublimowanym, słodko – kwaśnym smaku. Owoce są jędrne, jasne, nie rozpadają się. Prezentują się równie dobrze jak smakują. Swoim zachęcającym wyglądem podnoszą estetykę i atrakcyjność serwowanych potraw.To świetny dodatek do jasnych mięs, smakuje świetnie…

  • GRUSZKA W SYROPIE 720 g (360 g) – KROKUS

    15.90 

    SKŁADNIKIgruszki, woda, cukier. OPISNasze gruszki w syropie produkujemy ze starej odmiany Konferencja. W słoiku znajdują się ręcznie obrane połówki gruszek w esencjonalnej zalewie. Owoce są jędrne, jasne, słodkie. Nasze gruszki w syropie zdobyły znak Jakość Tradycja przyznawany tradycyjnym produktom najwyższej jakości.Gruszki w syropie do dobry składnik sałatek owocowych czy lodów. Dzięki temu, że gruszki są…

  • GRUSZKI W ZALEWIE KORZENNEJ 530 g (270 g) – KROKUS

    13.90 

    SKŁADNIKIgruszki, woda, cukier, ocet spirytusowy, cynamon, goździki. OPISGruszka korzenna to całe połówki gruszek w zalewie z octu, cynamonu i goździków. Produkt pasteryzowany.Gruszki korzenne to świetny dodatek do jasnych mięs, z rukolą tworzy zaskakującą sałatkę, mogą stanowić dodatek do schabu, w połączeniu z orzechami i śmietaną stworzą niecodzienny sos do makaronu. Mogą być podstawą ciepłych przystawek….

  • IMBIR MARYNOWANY DO SUSHI BIO 190 g – TERRASANA

    21.00 

    SKŁADNIKI imbir* (60 %), cukier trzcinowy*, ocet*, woda, sól, kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCienkie plasterki marynowanego imbiru są używane jako dodatek do sushi wraz z sosem wasabi i SOJOWYm. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 435 kJ/102 kcal Tłuszcz – 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g Węglowodany – 24,4…

  • IMBIR MARYNOWANY DO SUSHI BIO 190 g (118 g) – GINGER PEOPLE

    16.70 

    SKŁADNIKI imbir* (60 %), cukier trzcinowy*, ocet ryżowy, woda, sól, regulator kwasowości – kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCienko pokrojony marynowany imbir. Stosowany jako dodatek do sushi. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 476 kJ/112 kcal Tłuszcz – 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 28 g…

  • KAPARY BIO 100 g – CAMPOMAR NATURE

    15.40 

    SKŁADNIKIkapary*, woda, sól, ocet winny* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 108 kJ / 26 kcalTłuszcz: 0,86 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,23 gWęglowodany: 2,1 g w tym cukry: <0,5 gBłonnik: 1,5 gBiałko: 2,36 gSól: 3,25 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w lodówce.

  • KAPARY MARYNOWANE BIO 100 g (50 g) – BIO PLANET

    8.10 

    SKŁADNIKIkapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISIdealne jako dodatek do sałatek, pizzy, potraw z makaronu oraz dań mięsnych lub rybnych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 97 kJ / 23 kcalTłuszcz – 0,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 1,4 gw tym cukry -1,0 gBłonnik…

  • KAPARY MARYNOWANE BIO 140 g (90 g) (SŁOIK) – BIO ORGANICA ITALIA

    11.40 

    SKŁADNIKIKapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Idealne jako dodatek do sałatek, pizzy, potraw z makaronu oraz dań mięsnych lub rybnych. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 97 kJ / 23 kcal Tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Weglowodany: 1,4 g…

  • KAPARY OWOCE BIO 370 g – CAMPOMAR NATURE

    21.00 

    SKŁADNIKIowoce kaparów*, woda, sól, ocet winny* ( certyfikowany składnik ekologiczny) OPISIdealne do sałatek oraz jako dodatek do sosów do mięs i ryb. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 138 kJ / 33 kcalTłuszcz: 0,2 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 6,3 g w tym cukry: 0,3 gBłonnik: 1,4 gBiałko: 1,6 gSól: 6,3 g ZALECANE…

  • KAPARY W OCCIE BIO 140 g – VITALIANA

    11.20 

    SKŁADNIKI „kapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych” OPIS Kapary w zalewie octowej to bardzo popularny składnik potraw włoskich (mają ostry smak, który dodaje daniom pikantności). Kapary odznaczają się wysoką zawartością polifenoli – antyoksydantów, które chronią przed działaniem wolnych rodników. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna…

  • KAPARY W OCCIE BIO 90 g (60 g) – BIO ZENTRALE

    13.30 

    SKŁADNIKIkapary*, woda, ocet spirytusowy*, sól morska. (* certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniuWartość energetyczna: 159 kJ/38 kcalTłuszcz: 0,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 3,3 gw tym cukry: <0,1 gBiałko: 2,6 gSól: 6,0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać z dala od ciepła i światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć…

  • KAPUSTA CZERWONA MODRA 500 g – KROKUS

    10.60 

    SKŁADNIKIkapusta czerwona, cebula, cukier, olej rzepakowy, koncentrat jabłkowy, kwas mlekowy – regulator kwasowości, sól, rodzynki. OPISNasza kapusta czerwona „modra” ma intensywny różowawy kolor. Nie zawiera powszechnie dodawanego octu. Rodzynki nadają jej delikatny słodki smak. Po otwarciu słoika unosi się przyjemny aromat. Paski kapusty, dość ciasno upakowane w słoju, są jędrne. Kapusta, rolada i kluski śląskie…

  • KAPUSTA CZERWONA Z JABŁKIEM 480 g (330 g) – LUNIAK

    8.30 

    SKŁADNIKIkapusta czerwona 60 %, jabłko 15 %, cebula, woda, cukier, ocet spirytusowy, sól. OPISProdukt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 299 kJ/71 kcalTłuszcz: 0,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 16 gw tym cukry: 10 gBłonnik: 1,5 gBiałko: 1,2 gSól: 1,2 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu…

  • KAPUSTA CZERWONA Z JABŁKIEM BIO 340 g – BIO PLANET

    6.50 

    SKŁADNIKI kapusta czerwona* (59 %), woda, jabłko* (7,4 %), ocet winny*, cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISProdukt gotowy do spożycia po podgrzaniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna – 146 kJ /35 kcal Tłuszcz – 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Weglowodany – 6,7 g w…

  • KAPUSTA KISZONA 670 g – KROKUS

    10.70 

    SKŁADNIKIkapusta kiszona (kapusta biała, sól), marchew. OPISMożna przyrządzić z niej nadzienie do kapuśniaków, krokietów, kulebiaków, pierogów, surówkę do obiadu dodając olej i cukier. Dzięki temu, że kapusta była już pasteryzowana bigos czy kapuśniak z naszej kapusty gotuje się dużo krócej. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 61 kJ/21 kcal Tłuszcz: 0,3 g…

  • KAPUSTA KISZONA BEZGLUTENOWA BIO 700 g (500 g) – BIO FOOD

    9.60 

    SKŁADNIKIkapusta kiszona* (98 %), sól kłodawska (2 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 10 kJ / 4 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy nasycone: < 0,2 g Węglowodany: 3,7 g w tym cukry: <…

  • KAPUSTA KISZONA BIO 680 g – OD ZENKA TRADYCYJNIE

    7.70 

    SKŁADNIKI kapusta* (60%), woda, sól*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych” OPIS Kiszona kapusta, to określenie kapusty poddanej procesowi fermentacji mlekowej. Fermentacja stwarza warunki sprzyjające wzrostowi korzystnych probiotyków – bakterii zapewniających silne korzyści zdrowotne. Kapusta kiszona jest jednym z tradycyjnych polskich produktów żywnościowych. Używana jest do przygotowywania surówek z dodatkiem innych warzyw, pierogów, bigosu, kapuśniaku,…

  • KAPUSTA KISZONA BIO 680 g (410 g) – BIO PLANET

    8.10 

    SKŁADNIKI kapusta* (60 %), woda, sól, regulator kwasowości – kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 43 kJ / 10 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 2 g w tym cukry: 0,1 g Białko: 0,7 g Sól: 2,2 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w…

  • KAPUSTA KISZONA LWOWSKA 520 g (400 g) – LUNIAK

    8.30 

    SKŁADNIKIkapusta kiszona, cebula, marchewka, cukier, olej rzepakowy, sól OPISKapusta kiszona Lwowska. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 262 kJ / 63 kcalTłuszcz: 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 12,1 gw tym cukry: 5,3 gBłonnik: 3,2 gBiałko: 1,1 gSól: 1,3 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać…

  • KAPUSTA KISZONA Z GRZYBAMI LEŚNYMI BIO 680 g (410 g) – RUNOLAND

    9.80 

    SKŁADNIKI kapusta kiszona* 50 %, podgrzybek brunatny* 15 %, woda, sól, regulator kwasowości: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 73 kJ / 17 kcal Tłuszcz – 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 3,0 g w tym cukry – 0,1 g Białko –…

  • KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BEZGLUTENOWA BIO 700 g (550 g) – BIO FOOD

    9.90 

    SKŁADNIKIkapusta kiszona* (80 %), marchew* (20 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku. Wyśmienity dodatek do wszelkich potraw. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 48 kJ / 12 kcal Tłuszcz: 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 3,4 g w…

  • KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BIO 680 g – OD ZENKA TRADYCYJNIE

    7.70 

    SKŁADNIKI kapusta* (53%), woda, marchew* (7%), sól*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPIS Kiszona kapusta, to określenie kapusty poddanej procesowi fermentacji mlekowej. Fermentacja stwarza warunki sprzyjające wzrostowi korzystnych probiotyków – bakterii zapewniających silne korzyści zdrowotne. Kapusta kiszona z marchewką jest jednym z tradycyjnych polskich produktów żywnościowych. Używana jest do przygotowywania surówek z dodatkiem innych…

  • KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BIO 680 g (410 g) – RUNOLAND

    8.10 

    SKŁADNIKI kapusta (53 %), woda, marchew (7 %), sól, regulator kwasowości – kwas askorbiniowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISIdealny składnik bigosu, kapuśniaku, pierogów oraz surówek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 46 kJ / 11 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Weglowodany: 2,4 g w tym cukry: 0,2 g Białko:…

  • KAPUSTA KISZONA Z PRZYPRAWAMI BIO 850 g – DARY NATURY

    11.50 

    SKŁADNIKI kapusta* 95 %, marchew*, sól kamienna, kminek*, jałowiec*, pieprz czarny*, ziele angielskie*, liść laurowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 65 kJ / 16 kcal Tłuszcz: 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 3,4 g w tym cukry: 1,8 g Białko: 1,1g Sól: 1,5 g ZALECANE WARUNKI…

  • KAPUSTA POSTNA Z GRZYBAMI LEŚNYMI 670 g – KROKUS

    16.40 

    SKŁADNIKIkapusta kiszona (kapusta biała, sól), grzyby w różnych proporcjach: borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny, cebula, olej rzepakowy , marchew, przyprawy. OPISTak jak każdy z naszych przetworów kapustę postną można jeść prosto ze słoika. Dosmakowana świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Jej główną zaletą są dodane w sporej ilości grzyby leśne: borowik, podgrzybek,…

  • KAPUSTA Z GROCHEM BEZGLUTENOWA BIO 420 g – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA (PRODUKT SEZONOWY)

    10.40 

    SKŁADNIKI kapusta biała* (27 %), kapusta kiszona* (27 %), groch żółty* (8,5 %), soczewica czerwona*, cebula*, tłuszcz kokosowy*, oliwa z oliwek*, sól himalajska, czosnek*, pieprz czarny mielony*, kurkuma*, majeranek*, liść laurowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 434 kJ/103 kcal Tłuszcz: 3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2…

  • KARCZOCHY GRILLOWANE W OLEJU BIO 190 g (SŁOIK) – BIO ORGANICA ITALIA

    17.30 

    SKŁADNIKI karczochy* (56,1 %), olej słonecznikowy* (33,6 %), oliwa z oliwek extra virgin* (8,5 %), sól, czosnek*, ocet winny*, pietruszka*, bazylia*, ostra papryka chilli* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 424 kJ / 103 kcal Tłuszcz: 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Węglowodany: 1,1 g…

  • KONCENTRAT GRZYBOWY 180 g – SKWIERAWSKI STEFAN

    12.50 

    SKŁADNIKIborowik szlachetny 60 %, podgrzybek brunatny 20 %, maślak zwyczajny 20 %. OPISIdealny do przyrządzania zup i sosów oraz jako dodatek do bigosu lub nadzienia pierogów. W ostatniej fazie gotowania zupy dodać koncentrat i doskonała zupa grzybowa jest gotowa. Sposób produkcji i wyrób jest prawnie chroniony.Słoik 180 g wystarcza do sporządzenia 8 porcji zupy grzybowej.Produkt…

  • KORECZKI KONSERWOWE 680 g (380 g) – LUNIAK

    9.60 

    SKŁADNIKIogórki krojone, woda, ocet spirytusowy, cukier, cebula, papryka czerwona, papryka chilli, sól, przyprawy smakowe OPISSałatka z ogórków i papryki. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 137 kJ / 32 kcalTłuszcz: 0,04 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,09 gWęglowodany: 8,1 gw tym cukry: 5,1 gBłonnik: 2,2 gBiałko: 1,1 gSól: 0,9 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać…

  • KUKURYDZA GOTOWANA BIO (POLSKA) (około 0,40 kg)

    13.60 

    Kukurydza słodka pakowana po 2sztuki.Opakowanie: Vacuum OPISWyjmij kolby zopakowania i podgrzewaj przez około 5 minut w gorącej, ale nie wrzącej wodzie.Gorącą kukurydzę możesz posmarować masłem z ulubionymi ziołami i przyprawami.Kukurydzę można grillować, użyć do zup lub sałatek – też będzie pysznie. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna (kJ/kcal): 395 / 93Tłuszcz (g): 1,50w tym kwasy tłuszczowe…

  • MARCHEWKA W ZALEWIE Z GROSZKIEM BIO 340 g (220 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    7.90 

    SKŁADNIKImarchewka*, groszek*, woda, miód*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 222 kJ / 53 kcal Tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Weglowodany: 7,2…

  • MAŚLAKI MARYNOWANE BIO 300 g – RUNOLAND

    16.60 

    SKŁADNIKImaślaki* (Suillus luteus) (60 %), woda, ocet*, cukier*, cebula*, sól, marchew*, przyprawy* (w tym GORCZYCA), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczne maślaki marynowane. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 164 kJ / 39 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Weglowodany: 7,7 g w tym…

  • MUN (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET

    21.90 

    SKŁADNIKImun (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGrzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20…

  • OGÓRKI KANAPKOWE BEZGLUTENOWE BIO 480 g (240 g) – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    12.80 

    SKŁADNIKIOgórki* (70 %), zalewa (woda, ocet jabłkowy*, cukier trzcinowy*, sól himalajska), przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 458 kJ / 108 kcal Tłuszcz: < 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g Węglowodany: 26 g w tym cukry: 26g Błonnik: 0,5 g Białko: 0,5 g Sól:…

  • OGÓRKI KISZONE 810 g (450 g) – KROKUS

    14.80 

    SKŁADNIKIogórki, woda, sól, czosnek, koper, chrzan, liść dębu. OPISNasze ogórki są jędrne, chrupkie i pełne w środku. Wynika to z faktu, że kisimy tylko wybrane przez nas odmiany ogórków, które wcześniej kontraktujemy. Dodajemy tylko polskie, świeże przyprawy: baldachy kopru, świeży korzeń i liść chrzanu, liść dębu, polski zmiażdżony czosnek. Nadaje to ogórkom wyjątkowy smak. Ogórki…

  • OGÓRKI KISZONE BEZGLUTENOWE BIO 700 g (400 g) – BIO FOOD

    13.60 

    SKŁADNIKIogórki kiszone* (97,2 %), przyprawy* (0,5 %) (czosnek*, ziele angielskie*, liść laurowy*, koper*, GORCZYCA *), sól kłodawska (2,3 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 57 kJ / 13 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • OGÓRKI KISZONE BIO 820 g – OD ZENKA TRADYCYJNIE

    12.80 

    SKŁADNIKI ogórki* (55%), woda, sól, czosnek*, koper*, chrzan* *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPISOgórki kiszone to produkty, które bardzo dobrze są nam znane. Służą jako baza surówek, zupy ogórkowej czy jako zdrowa przekąska. Ogórki gruntowe poddane procesowi kiszenia nabierają nowych właściwości, co wzbogaca warzywo o cenne składniki odżywcze. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość…

  • OGÓRKI KISZONE BIO 820 g (460 g) – BIO PLANET

    11.80 

    SKŁADNIKI ogórki* (55 %), woda, sól, czosnek*, koper*, chrzan*, liście wiśni (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 36 kJ / 9 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 1,8 g w tym cukry: 0,1 g Białko: 0,4 g Sól: 2 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w…

  • OGÓRKI KISZONE KRÓLEWSKIE 710 g (410 g) – LUNIAK

    10.80 

    SKŁADNIKIogórki kiszone, woda, sól, czosnek, przyprawy smakowe. OPISProdukt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 47 kJ/11 kcalTłuszcz: 0,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 1,8 gw tym cukry: 0,5 gBłonnik: 1,1 gBiałko: 0,9 gSól: 2,3 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć…

  • OGÓRKI KISZONE KRÓLEWSKIE 870 g (520 g) – LUNIAK

    11.90 

    SKŁADNIKIogórki kiszone, woda, sól, czosnek, przyprawy smakowe OPISOgórki kiszone. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 47 kJ / 11 kcalTłuszcz: 0,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,09 gWęglowodany: 1,8 gw tym cukry: 0,5 gBłonnik: 1,1 gBiałko: 0,9 gSól: 2,3 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce…

  • OGÓRKI KISZONE MAŁOSOLNE BIO 820 g (460 g) – RUNOLAND

    11.30 

    SKŁADNIKI ogórki* (55 %) woda, sól, czosnek*, koper*, chrzan* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt pasteryzowany. WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 36 kJ / 9 kcal Tłuszcz – 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 1,8 g w tym cukry – 0,1 g Białko – 0,4 g Sól –…

  • OGÓRKI KONSERWOWE (NA OCCIE JABŁKOWYM) BEZGLUTENOWE BIO 480 g (280 g) – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    14.90 

    SKŁADNIKI ogórki* (70 %), chrzan*, czosnek*, zalewa* (ocet jabłkowy*, woda, cukier trzcinowy*, sól himalajska), przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt pasteryzowany WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 120 kJ / 28 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 6,0 g w tym cukry: 5,7 g Błonnik: 0,5 g Białko:…

  • OGÓRKI KONSERWOWE 650 g (320 g) – KROKUS

    11.20 

    SKŁADNIKIogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, czosnek, koper, chrzan, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, GORCZYCA. OPISW słoju z ogórkami konserwowymi znajdziecie Państwo tylko jędrne, wyselekcjonowane ogórki w delikatnej zalewie octowej. O ich smaku decydują polskie, świeże przyprawy. Znajdziecie, więc Państwo na dnie słoja świeży chrzan, polski czosnek czy baldachy kopru. Ogórki konserwowe świetnie sprawdzają się,…

  • OGÓRKI KONSERWOWE 680 g (350 g) – LUNIAK

    9.00 

    SKŁADNIKIogórki, woda, koper, ocet spirytusowy, cukier, czosnek, GORCZYCA, sól OPISOgórki konserwowe. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 137 kJ / 32 kcalTłuszcz: 0,04 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,04 gWęglowodany: 8,1 gw tym cukry: 5,1 gBłonnik: 2,2 gBiałko: 1,1 gSól: 0,9 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać…

  • OGÓRKI KONSERWOWE BEZGLUTENOWE BIO 700 g (400 g) – BIO FOOD

    14.90 

    SKŁADNIKIogórki*, ocet spirytusowy*, cukier trzcinowy*, przyprawy* (ziele angielskie, liść laurowy, koper, GORCZYCA), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 77 kJ / 18 kcalTłuszcz : 0,24 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,006 gWęglowodany: 2,63 gW tym cukry: 1,8 gBiałko: 1,43 gSól: 0,9 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po…

  • OGÓRKI KONSERWOWE KARTUSKIE BIO 670 g – OD ZENKA TRADYCYJNIE

    11.50 

    SKŁADNIKI ogórki* (51%), woda, ocet*, cebula*, cukier trzcinowy*, sól, papryka*, marchew*, chrzan*, koper*, czosnek*, przyprawy (w tym gorczyca)* *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPISEkologiczne ogórki konserwowe kartuskie przygotowywane są według tradycyjnej receptury, przy użyciu jedynie najwyższej jakości składników. Kruche, o delikatnym aromacie i wykwintnym smaku, znakomicie nadają się jako dodatek do sałatek, kanapek,…

  • OGÓRKI KONSERWOWE KARTUSKIE BIO 670 g (360 g) – RUNOLAND

    10.70 

    SKŁADNIKI ogórki* (51 %), woda, ocet*, cebula*, cukier trzcinowy*, sól, papryka*, marchew*, chrzan*, koper*, czosnek*, przyprawy* (w tym GORCZYCA) (*certykowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczne ogórki konserwowe znakomicie nadają się jako dodatek do sałatek, kanapek, koreczków i zimnych przystawek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 93 kJ / 22 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym…

  • OGÓRKI KONSERWOWE KROJONE KANAPKOWE BEZGLUTENOWE BIO 540 ml (270 g) – KOWALEWSKI

    16.80 

    SKŁADNIKI ekologiczne ogórki, woda, ekologiczny ocet jabłkowy, ekologiczny cukier trzcinowy, ekologiczna kurkuma, naturalna sól kamienna kłodawska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ogórki konserwowe, krojone kanapkowe, bezglutenowe BIO. Produkt rolnictwa ekologicznego. Pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 197 kJ / 46 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g Węglowodany:…

  • OGÓRKI KONSERWOWE Z CZOSNKIEM 680 g (350 g) – LUNIAK

    9.80 

    SKŁADNIKIogórek świeży 50 %, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól spożywcza, przyprawy aromatyczno-smakowe (czosnek świeży 2,5 %, koper,GORCZYCA) OPISOgórki konserwowe z czosnkiem. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 63 kJ / 15 kcalTłuszcz: 0,07 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,07 gWęglowodany: 3,5 gw tym cukry: 0,12 gBiałko: 0,5 gSól: 1,6 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać…

  • OGÓRKI PIKLE OBRANE KROJONE BEZGLUTENOWE BIO 540 ml (270 g) – KOWALEWSKI

    16.80 

    SKŁADNIKIogórki*, woda, ocet jabłkowy*, cukier trzcinowy*, kurkuma*, naturalna sól kamienna kłodawska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOgórki pikle obrane, krojone, bezglutenowe BIO. Produkt rolnictwa ekologicznego, bezglutenowy. Pasteryzowane. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 197 kJ / 46 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 10,7 g w tym cukry: 10,7 g…

  • OGÓRKI Z CURRY BEZGLUTENOWE BIO 480 g (320 g) – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    11.20 

    SKŁADNIKI ogórek* (81 %), cebula* (5 %), zalewa (woda, cukier trzcinowy*, ocet jabłkowy*, sól himalajska), papryka słodka*, curry* (0,12 %), pieprz czarny mielony* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 189 kJ / 44,5 kcal Tłuszcz: 0,12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 10 g w tym cukry: 6,5 g…

  • OGRÓD WARZYWNY BIO 230 g – DARY NATURY

    14.60 

    SKŁADNIKImarchew*, pasternak*, pietruszka korzeń*, kapusta*, por*, SELER*, cebula*, czosnek*, lubczyk*, pietruszka natka*, czosnek niedźwiedzi*, papryka*, (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKompozycja ekologicznych warzyw to świetny dodatek i baza do zup/kremów, sosów, farszów, bigosu. Uniwersalna mieszanka dzięki starannie dobranym składnikom podkreśli smak i aromat przygotowywanych potraw. Polecane weganom i wegetarianom. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym…

  • OLIWKI ZIELONE DRYLOWANE W ZALEWIE BIO 280 g – VITALIANA

    12.90 

    SKŁADNIKI zielone oliwki*, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPIS Oliwki są ważnymi komponentami kuchni śródziemnomorskiej. Są one bogatym źródłem błonnika, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 573 kj/139 kcal Tłuszcz 13,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,42 g Węglowodany 2,17 gw tym cukry…

  • PAPRYCZKI CZERWONE Z SEREM BIO 270 g – TERRASANA

    25.10 

    SKŁADNIKIolej słonecznikowy*, nadzienie serowe* 30,5 % (ser śmietankowy* 21,7 %, owczy ser* z kozim mlekiem*, biały ocet winny*, przyprawy*, sól, kwas: kwas mlekowy, skrobia kukurydziana*, czosnek*) , czerwona papryka* 25 % (papryka chili*, sól, kwas: kwas cytrynowy) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMasa netto po odsączeniu: 150 g. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 725 kJ /…