Wyświetlanie wszystkich wyników: 20
-
46.99 zł
SKŁADNIKIplastry suszonego korzenia lotosu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Namoczyć w zimnej wodzie na godzinę. Gotuj w niewielkiej ilości wody przez około 10 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1279 kJ / 304 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 54 gw tym cukry: 5,0 gBiałko: 9,0 gSól: 0,20 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu…
-
21.99 zł
SKŁADNIKIsuszona rzodkiew daikon SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Moczyć przez 10 minut, a następnie odcedzić. Opcjonalnie: paski krótko podsmażamy na oleju, dodajemy odsączoną wodę i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut. Doprawić przyprawami japońskimi. Pyszny dodatek do sushi, zup miso i sałatek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1096 kJ / 260 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy…
-
37.99 zł
SKŁADNIKIproszek z korzenia lotosu. OPISKohren to drobny proszek suszonego i zmielonego korzenia lotosu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wymieszać 1-2 łyżeczki proszku w szklance gorącej wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1474 kJ / 348 kcalTłuszcz: 0,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 72,4 gw tym cukry: 9,5 gBiałko: 8,0 gSól: 0,3 g ZALECANE WARUNKI…
-
25.99 zł
SKŁADNIKImarchew*, pasternak*, pietruszka korzeń*, kapusta*, por*, SELER*, cebula*, czosnek*, lubczyk*, pietruszka natka*, czosnek niedźwiedzi*, papryka* (w zmiennych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKompozycja ekologicznych warzyw to świetny dodatek i baza do zup/kremów, sosów, farszów, bigosu. Uniwersalna mieszanka dzięki starannie dobranym składnikom podkreśli smak i aromat przygotowywanych potraw. Polecane weganom i wegetarianom. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym…
-
16.99 zł
SKŁADNIKImarchew*, pietruszka korzeń*, por*, SELER korzeń*, cebula* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka warzyw suszonych to idealna podstawa do przygotowywania zup i sosów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWłoszczyznę należy gotować 15 minut. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY i sezam. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-
30.99 zł
SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli….
-
22.99 zł
SKŁADNIKIekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem. 1 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa…
-
17.99 zł
SKŁADNIK prażone algi morskie Porphyra yezoensis. OPIS Opakowanie zawiera 6 płatów alg nori. Algi uprawiane są na Wybrzeżu Północno-Zachodnim (Korea Południowa). 3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. Zalecane spożycie: nie więcej niż 1 płat na dzień. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1219 kJ/292 kcal Tłuszcz: 1,9…
-
36.99 zł
SKŁADNIKIkorzeń żeń-szenia właściwego* (Panax ginseng) 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNazwa Panax pochodzi z greki i oznacza „wszystko leczący” – co najlepiej oddaje cechy i właściwości tej rośliny. Inne używane nazwy to: „wszechlek”, „boskie ziele”, „cud świata”, „korzeń życia”, „sól ziemi”, „eliksir życia”. Dawniej w Chinach był on dostępny tylko dla cesarza i jego świty….
-
22.99 zł
SKŁADNIKImarchew*, pietruszka korzeń*, por*, SELER korzeń*, cebula*, pasternak* (w zmiennych proporcjach). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka ekologicznych warzyw to świetna baza do różnego rodzaju zup/kremów, gulaszu oraz sosów. Dzięki starannie dobranym i odpowiednio przygotowanym składnikom, kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych potraw. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
-
17.99 zł
SKŁADNIKI czosnek* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Świeży, ekologiczny czosnek, przechowywany w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez około 30 dni, w kórym zachodzi reakcje brązowienia nieenzymatycznego – reakcje Maillarda.Do bezpośredniego spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 796 kJ/188 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 31 g…
-
32.99 zł
SKŁADNIKIekologiczne podgrzybki krojone suszone WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1517 kJ / 362 kcalTłuszcz – 4,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 51 gw tym cukry – 0 gBiałko – 0 gSól – 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-
27.99 zł
SKŁADNIKIshiitake (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne właściwości odżywcze. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej. Zalecamy, aby grzyby shiitake poddawać krótkotrwałej obróbce cieplnej (ok. 5 min.), w przeciwnym razie twardnieją….
-
14.99 zł
SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli….
-
15.99 zł
SKŁADNIKIalgi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy, ryżu czy gulaszu. SPOSÓB…
-
14.99 zł
SKŁADNIKIalgi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnikekologiczny) OPISSuszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 745 kJ/179 kcalTłuszcz:…
-
17.99 zł
SKŁADNIKIalgi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSuszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIANamoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100…
-
13.99 zł
SKŁADNIKIekologiczne suszone pomidory (93 %), sól morska (7 %). OPISEkologiczne pomidory suszone doskonale sprawdzają się jako dodatek do zapiekanek warzywnych i zup. Polecamy również w postaci rozdrobnionej jako przyprawę np. do risotto. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1189 kJ / 282 kcalTłuszcz – 3,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 gWęglowodany –…
-
27.99 zł
SKŁADNIKIsuszone pomidory* (93 %), sól morska (7 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczne pomidory suszone doskonale sprawdzają się jako dodatek do zapiekanek warzywnych i zup. Polecamy również w postaci rozdrobnionej jako przyprawę np. do risotto. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1312 kJ / 311 kcalTłuszcz – 3,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4…
-
30.99 zł
SKŁADNIKImun (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGrzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20…