Wyświetlanie wszystkich wyników: 20

  • KORZEŃ LOTOSU SUSZONY PLASTRY 50 g – TERRASANA

    46.99 

    SKŁADNIKIplastry suszonego korzenia lotosu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Namoczyć w zimnej wodzie na godzinę. Gotuj w niewielkiej ilości wody przez około 10 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1279 kJ / 304 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 54 gw tym cukry: 5,0 gBiałko: 9,0 gSól: 0,20 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu…

  • SENGIRI DAIKON (RZODKIEW JAPOŃSKA SUSZONA) 100 g – TERRASANA

    21.99 

    SKŁADNIKIsuszona rzodkiew daikon SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Moczyć przez 10 minut, a następnie odcedzić. Opcjonalnie: paski krótko podsmażamy na oleju, dodajemy odsączoną wodę i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut. Doprawić przyprawami japońskimi. Pyszny dodatek do sushi, zup miso i sałatek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1096 kJ / 260 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy…

  • KOHREN (KORZEŃ LOTOSU MIELONY) 50 g – TERRASANA

    37.99 

    SKŁADNIKIproszek z korzenia lotosu. OPISKohren to drobny proszek suszonego i zmielonego korzenia lotosu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wymieszać 1-2 łyżeczki proszku w szklance gorącej wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1474 kJ / 348 kcalTłuszcz: 0,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 72,4 gw tym cukry: 9,5 gBiałko: 8,0 gSól: 0,3 g ZALECANE WARUNKI…

  • OGRÓD WARZYWNY BIO 230 g – DARY NATURY

    25.99 

    SKŁADNIKImarchew*, pasternak*, pietruszka korzeń*, kapusta*, por*, SELER*, cebula*, czosnek*, lubczyk*, pietruszka natka*, czosnek niedźwiedzi*, papryka* (w zmiennych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKompozycja ekologicznych warzyw to świetny dodatek i baza do zup/kremów, sosów, farszów, bigosu. Uniwersalna mieszanka dzięki starannie dobranym składnikom podkreśli smak i aromat przygotowywanych potraw. Polecane weganom i wegetarianom. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym…

  • WŁOSZCZYZNA (WARZYWA SUSZONE) BIO 75 g – BATOM

    16.99 

    SKŁADNIKImarchew*, pietruszka korzeń*, por*, SELER korzeń*, cebula* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka warzyw suszonych to idealna podstawa do przygotowywania zup i sosów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWłoszczyznę należy gotować 15 minut. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY i sezam. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    30.99 

    SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli….

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    22.99 

    SKŁADNIKIekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem. 1 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa…

  • ALGI NORI PRAŻONE DO SUSHI 15 g – PORTO MUINOS

    17.99 

    SKŁADNIK prażone algi morskie Porphyra yezoensis. OPIS Opakowanie zawiera 6 płatów alg nori. Algi uprawiane są na Wybrzeżu Północno-Zachodnim (Korea Południowa). 3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. Zalecane spożycie: nie więcej niż 1 płat na dzień. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1219 kJ/292 kcal Tłuszcz: 1,9…

  • ŻEŃ-SZEŃ KORZEŃ BIO 20 g – DARY NATURY

    36.99 

    SKŁADNIKIkorzeń żeń-szenia właściwego* (Panax ginseng) 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNazwa Panax pochodzi z greki i oznacza „wszystko leczący” – co najlepiej oddaje cechy i właściwości tej rośliny. Inne używane nazwy to: „wszechlek”, „boskie ziele”, „cud świata”, „korzeń życia”, „sól ziemi”, „eliksir życia”. Dawniej w Chinach był on dostępny tylko dla cesarza i jego świty….

  • WŁOSZCZYZNA (SUSZ WARZYWNY) BIO 190 g – DARY NATURY

    22.99 

    SKŁADNIKImarchew*, pietruszka korzeń*, por*, SELER korzeń*, cebula*, pasternak* (w zmiennych proporcjach). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka ekologicznych warzyw to świetna baza do różnego rodzaju zup/kremów, gulaszu oraz sosów. Dzięki starannie dobranym i odpowiednio przygotowanym składnikom, kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych potraw. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu

  • CZARNY CZOSNEK BEZGLUTENOWY BIO (1 szt.) – PRZETWORY Z NATURY

    17.99 

    SKŁADNIKI czosnek* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Świeży, ekologiczny czosnek, przechowywany w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez około 30 dni, w kórym zachodzi reakcje brązowienia nieenzymatycznego – reakcje Maillarda.Do bezpośredniego spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 796 kJ/188 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 31 g…

  • PODGRZYBEK SUSZONY BIO 60 g – RUNOLAND

    32.99 

    SKŁADNIKIekologiczne podgrzybki krojone suszone WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1517 kJ / 362 kcalTłuszcz – 4,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 51 gw tym cukry – 0 gBiałko – 0 gSól – 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • SHIITAKE (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET

    27.99 

    SKŁADNIKIshiitake (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne właściwości odżywcze. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej. Zalecamy, aby grzyby shiitake poddawać krótkotrwałej obróbce cieplnej (ok. 5 min.), w przeciwnym razie twardnieją….

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 25 g – PORTO MUINOS

    14.99 

    SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli….

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – NORI PŁATKI BIO 25 g – PORTO MUINOS

    15.99 

    SKŁADNIKIalgi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy, ryżu czy gulaszu. SPOSÓB…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 25 g – PORTO MUINOS

    14.99 

    SKŁADNIKIalgi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnikekologiczny) OPISSuszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 745 kJ/179 kcalTłuszcz:…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – DULSE BIO 25 g – PORTO MUINOS

    17.99 

    SKŁADNIKIalgi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSuszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIANamoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100…

  • POMIDORY SUSZONE SOLONE BIO 150 g – BIO PLANET

    13.99 

    SKŁADNIKIekologiczne suszone pomidory (93 %), sól morska (7 %). OPISEkologiczne pomidory suszone doskonale sprawdzają się jako dodatek do zapiekanek warzywnych i zup. Polecamy również w postaci rozdrobnionej jako przyprawę np. do risotto. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1189 kJ / 282 kcalTłuszcz – 3,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 gWęglowodany –…

  • POMIDORY SUSZONE SOLONE BIO 400 g – BIO PLANET

    27.99 

    SKŁADNIKIsuszone pomidory* (93 %), sól morska (7 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczne pomidory suszone doskonale sprawdzają się jako dodatek do zapiekanek warzywnych i zup. Polecamy również w postaci rozdrobnionej jako przyprawę np. do risotto. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1312 kJ / 311 kcalTłuszcz – 3,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4…

  • MUN (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET

    30.99 

    SKŁADNIKImun (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGrzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20…