Wyświetlanie wszystkich wyników: 28

  • CIECIERZYCA KONSERWOWA BIO 400 g – NATURAVENA

    4.10 

    SKŁADNIKI ciecierzyca*, woda*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych” OPIS Ciecierzyca bardziej znana jest pod nazwą cieciorka. Należy do roślin strączkowych. Jest łagodna, a po przygotowaniu ma kremową konsystencję. Idealna do humusu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 303 KJ / 72 KCAL Tłuszcz 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g Węglowodany…

  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 310 g (180 g) – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    7.60 

    SKŁADNIKIwoda, ciecierzyca* (27 %), sól (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt pasteryzowany. Produkt do bezpośredniego spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 386 kJ/92 kcalTłuszcz: 1,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 12 gw tym cukry: 3,0 gBłonnik: 4,6 gBiałko: 5,9 gSól: 1,1 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SOJĘ, ORZECHY, SELER, nasiona SEZAMu, GORCZYCĘ. ZALECANE…

  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) – ALCE NERO

    10.70 

    SKŁADNIKIgotowana ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCiecierzyca Alce Nero jest produktem gotowym do spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegetariańskiego pasztetu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 378 kJ / 90 kcal Tłuszcz – 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    9.20 

    SKŁADNIKIciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 515 kJ / 123 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 15,8 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 4,8 g Białko: 6,6 g Sól: 0,63 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • FASOLA BIAŁA DROBNA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    9.20 

    SKŁADNIKIFasola drobna biała*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Fasolka gotowa do spożycia. Idealnie nadaje się do sałatek oraz potraw z makaronu WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 436 kJ / 104 Kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13,5 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 6,9…

  • FASOLA BORLOTTI W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    9.60 

    SKŁADNIKIfasolka Borlotti* (60 %) woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna brązowa fasola borlotti. Gotowa do podania jako posiłek na gorąco. Idealnie pasuje jako również dodatek do sałatek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 398 kJ / 95 kcal Tłuszcz: 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 12,3 g w tym cukry: 0,5…

  • FASOLA CANNELLINI W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) (SŁOIK) – ALCE NERO

    12.20 

    SKŁADNIKIfasola cannellini*, woda, sól (*certyfikowany składnik odżywczy) OPISMoże stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu po odsączeniuWartość energetyczna: 334 kJ / 79 kcalTłuszcz: 0,6 gw tym kwasy nasycone: 0,1 gWęglowodany: 11 gw tym cukry:…

  • FASOLA CZARNA W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – AMAIZIN

    9.40 

    SKŁADNIKIfasola czarna* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Gotowa do spożycia fasolka. Idealna do dań meksykańskich. Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 12,4 g w tym cukry: 1,0 g Białko: 4,9 g Sól: 0,93…

  • FASOLA LIMEŃSKA W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – GESTAL

    7.20 

    SKŁADNIKIfasola limeńska*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniuWartość energetyczna: 425 kJ/102 kcalTłuszcz: 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 17 gw tym cukry: 1,2 gBłonnik: 7,8 gBiałko: 7,9 g Sól: 0,05 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w niemetalowym pojemniku…

  • FASOLA MASŁOWA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    10.20 

    SKŁADNIKIfasola MASŁOwa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 399 kJ / 95 kcal; Tłuszcz: 0,6 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13 g; w tym cukry: 0,7 g Błonnik: 6,1 g Białko: 6,3 g; Sól: 0,6 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym…

  • FASOLA MIX W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    9.20 

    SKŁADNIKIwoda, czerwona fasola kidney* (15 %), ciecierzyca* (15 %), biała fasola drobna* (15 %), fasola MASŁOwa* (15 %), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g (po odsączeniu) Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal; Tłuszcz: 2,6 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 15,8 g; w tym cukry: 0,3…

  • FASOLKA ADZUKI W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – AMAIZIN

    9.70 

    SKŁADNIKIfasolka adzuki* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt nadaje się do bezpośredniego spożycia. Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 12,4 g w tym cukry: 1,0 g Białko: 4,9 g Sól: 0,93 g ZALECANE…

  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    9.20 

    SKŁADNIKIczerwona fasola, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 425 kJ / 101 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 13,6 g w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 6,2 g Białko: 7,2 g; Sól: 0,6 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i…

  • FASOLKA KIDNEY W ZALEWIE BIO 360 g (240 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    7.40 

    SKŁADNIKI fasolka kidney*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 423 kJ / 100 kcal Tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13 g w…

  • FASOLKA ZIELONA W ZALEWIE BIO 340 g (185 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    6.70 

    SKŁADNIKI fasolka szparagowa zielona*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMoże stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 110 kJ / 26 kcal Tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Weglowodany: 2,9…

  • GROSZEK ZIELONY W ZALEWIE BIO 300 g (200 g) (SŁOIK) – ALCE NERO

    12.20 

    SKŁADNIKIgroszek zielony*, woda, cukier trzcinowy*, sól (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMoże stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniuWartość energetyczna: 342 kJ / 81 kcalTłuszcz: 0,6 gw tym kwasy nasycone: 0 gWęglowodany: 11 gw…

  • KUKURYDZA KONSERWOWA BIO 340 g – NATURAVENA

    5.80 

    SKŁADNIKI kukurydza*, woda, sól morska *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPISKukurydza to obok PSZENICY i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Kukurydza bogata jest w witaminy i składniki mineralne, jest też źródłem kwasów OMEGA-3. Gotuje się z niej zupy, przyrządza rozmaite farsze, dodaje do dań mięsnych i warzywnych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna…

  • MIX STRĄCZKOWYCH W ZALEWIE BEZGLUTENOWY BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – GESTAL

    7.20 

    SKŁADNIKImieszanka strączkowych w zmiennych proporcjach (fasola biała*, fasola limeńska*, ciecierzyca*, fasola czerwona red kidney*). (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniuWartość energetyczna: 397 kJ/95 kcalTłuszcz: 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 15 gw tym cukry: 0,9 gBłonnik: 6,5 gBiałko: 7,1 g Sól: 0,05 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym…

  • SOCZEWICA W ZALEWIE BIO 360 g (210 g) – BIO PLANET

    8.80 

    SKŁADNIKI soczewica*, woda, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPIS Produkt gotowy do spożycia po podgrzaniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 470 kJ / 112 kcal Tłuszcz – 0,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g Węglowodany – 15,6 g w tym cukry – 0,2 g Błonnik – 5,8…

  • SOCZEWICA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – GESTAL

    6.80 

    SKŁADNIKISoczewica brązowa*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 344 kJ / 82 kcalTłuszcz: 0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 15,4 gw tym cukry: 0,7 gBłonnik: 4,2 gBiałko: 5,0 gSól: 0,05 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3…

  • SOCZEWICA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    9.20 

    SKŁADNIKISoczewica brązowa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 405 kJ / 96 kcal Tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13,1 g w tym cukry: 0,2 g Błonnik: 4,6 g Białko: 7,7 g Sól: 0,75 g OPIS: Idealna do sałatek i potraw z makaronu. ZALECANE…

  • SOCZEWICA ZIELONA DUPUIS W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    11.70 

    SKŁADNIKIzielona soczewica*, woda, sól (*ceryfikowany składnik ekologiczny) OPISIdealna do dodania do sałatek, potraw z makaronu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 393 kJ / 93 kcal; Tłuszcz: 0,4 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g Węglowodany: 13,3 g; w tym cukry: 0,2 g Błonnik: 4,4 g Białko: 6,9 g Sól: 0,57 g ZALECANE…

  • SOJA EDAMAME W ZALEWIE BIO 200 g (130 g) (PUSZKA) – RAPUNZEL

    11.00 

    SKŁADNIKIekologiczna SOJA edamame, woda, sól morska OPIS Ziarna SOI Edamame zawierają dużo białka i są źródłem błonnika pokarmowego. Warzywo to jest bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, szczególnie w Japonii, Chinach, jak również na Hawajach.Podczas gotowania ziarna zmieniają kolor od jasnozielonego do beżowego.Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniuWartość energetyczna: 416 kJ/100 kcal Tłuszcz:…

  • TOFU JEDWABISTE MIĘKKIE (SILKEN SOFT TOFU) BEZGLUTENOWE BIO 340 g – MORI-NU

    11.90 

    SKŁADNIKIwoda, SOJA* (14,9 %), regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego, substancja wiążąca: chlorek wapnia. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISTofu soft (miękkie) ma bardzo delikatny smak i jedwabistą konsystencję. Wysoka zawartość biała – 42 % wartości energetycznej produktu pochodzi z białka. Niska zawartość tłuszczu. Idealna alternatywa dla JAJEK i sera. Świetny dodatek do zup, sałatek i deserów. WARTOŚĆ…

  • TOFU KOSTKA CZOSNKOWE 250 g – NATURAVENA

    10.20 

    SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI (82%), czosnek suszony (7%), sok z cytryny, kwas: kwas cytrynowy (koagulant), woda, sól OPIS Tofu w postaci kostki. Powstałe w procesie koagulacji esencji nasion SOI wg. tradycyjnych chińskich przepisów. Produkt jest sterylizowany. Produkt charakteryzuje się wszechstronnym zastosowaniem kulinarnym. Idealny do smażenia, gotowania. Spożywa się również bezpośrednio, np. jako dodatek do…

  • TOFU KOSTKA POMIDOROWE 250 g – NATURAVENA

    10.20 

    SKŁADNIKI Ekstrakt z ziaren SOI 80 %, suszone pomidory – płatki 11 % , sok z cytryny, kwas: kwas cytrynowy (koagulant), woda , sól. OPIS Tofu w postaci kostki. Powstałe w procesie koagulacji esencji nasion SOI wg. tradycyjnych chińskich przepisów. Produkt jest sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 601 kJ / 114 kcal…

  • TOFU KOSTKA Z CZARNUSZKĄ 250 g – NATURAVENA

    10.20 

    SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI (86%), nasiona czarnuszki (5%) , sok z cytryny, kwas: kwas cytrynowy (koagulant), woda, sól. OPIS Tofu w postaci kostki. Powstałe w procesie koagulacji esencji nasion SOI wg. tradycyjnych chińskich przepisów. Produkt jest sterylizowany.Produkt charakteryzuje się wszechstronnym zastosowaniem kulinarnym. Idealny do smażenia, gotowania. Spożywa się również bezpośrednio, np. jako dodatek do…

  • TOFU KOSTKA Z KONOPI 250 g – NATURAVENA

    12.30 

    SKŁADNIKI ekstrakt z nasion konopi siewnej (Cannabis Sativa L.) (62%), ziarno SOI (14%), sok z cytryny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, woda, sól OPISPrzepyszny seróg wytwarzany z nasion konopi siewnej i soi. Można spożywać bezpośrednio. Najczęściej jednak tofu jest składnikiem innych potraw. Sprawdza się zarówno w daniach na zimno, jak też na ciepło. Można go łączyć…